Bertuahnya di Majlis Makan Malam @ Gold Coast Morib

21.10.2014 | 10:10

IMG_1496.JPG

Inilah bilik penginapan kami

IMG_1495.JPG

Katil kecil untuk 5 orang, wahh berhimpi-himpit

Inilah bilik penginapan kami di Gold Coast Morib ni, masuk bilik je tak sempat nak ambil gambar bagai, dah kene serbu dek anak-anak. hahaha mak pak pun serbu juga tapi lebih kepada jakuzi dalam bilik air tu. Masing-masing kepenatan, bebudak tu awal-awal dah berendam dan berkuak lentang dalam jakuzi. Oklah, sementara diorang berendam saya siapkan pakaian untuk dinner malam nanti. Temanya color blocking, wahh blocking sangat, sorilah tak ambil gambar penuh sebab tak sempat hahahaha. Saya pakai simple je, jeans dengan kemeja oren, tudung warna merah, blocking ##sangat!!!

Hmmm korang tengok ya, katil single comel tu digabungkan untuk 5 orang tidur. Malam tu semua tidur tegak je takde nak kalih kiri kanan. Hehehehe semua kene tidur dan stay dengan posisi masing-masing sehingga pagi. Dan paling kesian Najwa jatuh katil, hehehe sempat lagi kata aduh sakit bu, sakit, saya kata bangunlah, bangunlah cepat. Hahahah bukan nak menolong tapi kene marah lagi ada hehehe kesian Najwa.

IMG_1522.JPG

Kawan-kawan satu unit

IMG_1524.JPG

Suami, Najiha dan Adam dah naik ke bilik waktu ni

Ini adalah kengkawan saya yang sangat satu kepala. Baik perempuan mahupun lelaki, semuanya satu arah. hehehe barulah semangat nak bekerja. Betul tak? Korang kalau dapat geng satu kepala dan satu jiwa best kan? Kalau kita ada masalah mahupun perkara berbangkit, dengan dioranglah kita bercerita, nak pula diorang ni jenis meracun dan suka tuang minyak dalam api, wahhh lagi best kot cerita tu yang memulanya suam-suam je kan hahahha. Inilah kitaorang, dah 6/7 tahun bersama, memasing ada cara memasing, namun semangat setiakawan adalah terbaik!!! Malam tu kitorang dah pakat, siapa turun awal, sila book 3 meja, hehehe turun je dah ada meja kosong menanti, bagus-bagus!!

Makanan malam tu adalah biasa-biasa sahaja walaupun menunya adalah bombastik. Siap kawan saya jumpa telur lalat lagik dalam makanan tu, weii dah berapa lama dah terdedah, dan dah berapa lama pulak telur lalat tu kat situ. Nasib baik boleh tukar lauk, itu yang kita nampak, yang tak nampak?? Sudah selamat dalam perut. Walaupun rasa kurang, namun hidangan tetap licin hahahaha. Yelah bebudak ni suka makan berhidang macam ni, ambil habis, ambil habis, nak pula si Adam, memang kuat makan, bagus-bagus cepat besar ye.

IMG_1497.JPG

Alhamdulillah, penantian 6 tahun berakhir

Malam tu ada cabutan bertuah, saya ni tak pernahnya bertuah setelah 6 tahun bekerja di sini. Kebetulan pula selepas makan tu, Najiha merengek nak tidur dan nak naik bilik. So suami pun naik ke bilik dengan Najiha dan Adam, dan tinggallah Najwa menemankan saya sehingga akhir majlis. Suami pesan sebelum naik tu, semoga bertuah ya ju, Insha Allah bang. Ya Allah tak sangka selepas 20 minit suami naik kebilik, nama saya diumumkan. Alhamdulillah rezeki dalam cabutan bertuah, inilah pertama kali nama saya sangat bertuah. Muahahah masa ambil hadiah tu rasa nak bagi ucapan kat mikrofon tu sebab excited punya pasal. Syukurlah saya tidak bertindak di luar kawalan depan tetamu VIP tu semua muahahahaha.

Balik ke bilik yang saya tengok abahnya yang tidur dan bukannya anak-anak. Heii apada??? Suami kata lepas sampai je bilik, Najiha dan Adam merengek nak turun pulak, haishhh!! Sudahnya abahnya yang tidur kekeke, Najiha dan Adam layan TV..Menjeritlah Najwa dari luar bilik, abah tengok ni ibu dapat pemanggang Ajaib!! Tengok ni bah!!! Suami pun kata Alhamdulillah, tahniah rezeki kan. Memang saya dah lama mengidam nakkan pemanggang ajaib ni, syukur YA Allah, tengok betapa kuat kuasa doa kan, kita hari-hari sebut nak pemanggang ajaib, Allah terus makbulkan, Alhamdulillah ;).

Family Day @ Gold Coast Morib

20.10.2014 | 09:20

IMG_1521.JPG

Hari Keluarga 18-19 Oktober 2014

Yeay seronoknya dapat sama-sama bercuti dengan keluarga di Hari Keluarga @ Gold Coast Morib. Company siapa lagi kalau bukan company saya bekerja ni, nak harap company husband tu apa pun tak boleh!!! ;), kudukuuttt!!! Biar bos dia baca, saya suka, hahahha macamlah bos dia hadap sangat nak baca blog picisan ni, sebab tu berani cakap kekekekek. Paling seronok bebudak ni sebab dah lama teringin nak mandi kolam katanya. Oklah jom layan gambar-gambar ni ya. Ini adalah hari pertama iaitu aktiviti sukaneka tepi pantai. Aktiviti kami petang sabtu tu bermula jam 3 petang iaitu sesi mendaftar diri dan minum petang. Acara ini dirasmikan oleh CEO kami iaitu Datuk Dzulkifli, tahniah datuk atas kurniaan gelaran Datuk ni, moga murah rezeki sokmo, saya sokong datuk ;).

IMG_1474.JPG

Meriah Sungguh

IMG_1475.JPG

Ada 4 kumpulan semuanya

Anak-anak saya memang semangat nak join game tu semua. Oklah lega sebab sifat malu tu tak menonjol sangat, ibu dia? Hahahaha segan nak joinlah, tengok kengkawan lain main dahla. Mula-mula tu game untuk umur 6 tahun ke bawah, rebut hadiah yang ditaburkan di satu tempat, dan siapa cepat dia mendapat ;). Dan Adam dapat pistol air, hehhe hadiah tu dah ada berdekatan kaki Adam, apa lagi rebut dengan rakusnya hahaha. Then game untuk kakak, beratur ikut kumpulan, then mata diorang ditutup. Setiap kumpulan berbeza bunyi, dan apabila ketua keluarkan bunyi, semua ahli yang matanya ditutup perlu mengikut bunyi yang ketua mereka laungkan heheh, comel sangat ;). Syukurlah semua yang sertai permainan ni dapat hadiah, takdelah rebut-rebut cenggitu kan ;).

IMG_1484.JPG

Anak-anak yang eksaited

IMG_1480.JPG

HAppening ;)

IMG_1482.JPG

Heheheh nervous muka memasing

Selepas main game bagai, barulah boleh check in hotel, kasihan juga tengok rakan sekerja yang datang dengan baby kecil, ada yang dah mengamuk nak tidur dan minum susu semua, patutnya bagi je pelepasan untuk mereka ni check in dulu. Hmmm kita no komen, tapi kalau kita ada anak kecik pasti pun mengamuk sakan kat kaunter tu tau ;). Hopefully tahun akan datang lebih baik lagi pengurusannya ya kengkawan.

IMG_1471.JPG

Belanja selfie jap hehee

IMG_1473.JPG

Satu lagi kekekeke

 Kita selfie sikit jom anak-anak, riang sangat semuanya. Biasanya abah kan kerja Hari Sabtu, rasa lain macam pulak kan bila abah ada ni. Tq suami sebab dapat spent masa bersama, kebiasaannya suami memang sentiasa sibuk dengan kerjanya. Kalau weekdays tu jam 9/10 malam baru sampai di rumah. Saya faham kesibukannya selama 10 tahun sudah bersama ni. Jadi dengan waktu yang ada ni, kita gunakan sebaiknya. Waktu nilah dapat manja-manja dengan anak dan isteri, kadang-kadang tak bercakap sangat di rumah. Kalau ada benda nak bincang pun tru phone je hehehe macam zaman bercinta ko!!

IMG_1494-0.JPG

Hehehhe itulah Chairman kitaorang

IMG_1492-0.JPG

Gambar sipi-sipi pun jadikla ye bang ;)

 Gambar last ni adalah sesi bergambar selepas acara penyampaian hadiah untuk kanak-kanak riang ni. Hahaha tengok gambar atas ni, suami saya riang nak bergambar dengan TanSri, tapi TanSri sibuk nak minum air, dapat gambar sipi-sipi pun jadiklah kan. Kita tak suka sangat hal-hal politik duaniawi ni, ehh??? Hahahah takpe kat sini nak happy-happy je, bab lain tolak tepi, nak buang segala stress yang ada dalam diri. Banyak je bunyinya stress tu kan, macam tulah kerja kalau tak stress bukan kerja namanya. Oklah besok sambung entri makan malam dan mandi kolam pulak ok..

Blouse dan Jubah terkini @ ButikAlianajiha

18.10.2014 | 12:30

Ok hari ni nak update Blouse dan Jubah terkini di ButikAlianajiha. Korang yang sukakan blouse labuh dan menutup punggung, nah di sinilah pilihan yang ada. Setakat ni ada 3 warna pilihan iaitu emerald green, hitam dan dusty pink, saya pun dah ada koleksi sendiri dan pastinya selesa dan wowww!!! ;).

IMG_1459-0.JPG

Memperkenalkan ALEXANDRA MUSLIMAH BLOUSE.
CANTIK, ELEGAN & EKSKLUSIF
*TIDAK JARANG
*POTONGAN MODEN YANG LABUH
*BUTANG BRONZE WAFER NIPIS
*FABRIK UTAMA KOREAN CREPE’ YANG SELESA & TIDAK PANAS.
*DIKEMASKAN DENGAN JALUR SATIN DIHADAPAN BUTANG & KOLAR
*SESUAI UNTUK SEMUA LAPISAN UMUR
*SESUAI SEBAGAI BLOUSE CASUAL & FORMAL

IMG_1341.JPG

ALEXANDRA MUSLIMAH BLOUSE
Material : Korean Crepe
Size: XS S M L XL XXL

PRICE: RM99
(exluding postage)
Semenanjung Malaysia : RM7
Sabah/Sarawak: RM10

IMG_1342.JPG

IMG_1340.JPG

Yang ini pula ialah Jumeira. Jubah potongan A yang sangat selesa. Bertatahkan hiasan unik di lengan memukau penglihatan. Fabrik tona berbeza, satin dihadapan serta korean crepe dibahagian belakang amat sesuai dipakai dalam cuaca tropika. Dilengkapi zip di lengan bagi memudahkan wudhu serta zip bahagian hadapan bagi memudahkan pemakai. Keindahan Jumeira Jubah amat mampu dimiliki semua.

JUBAH JUMEIRA
Material : Satin/ Korean Crepe
Size: XS S M L XL XXL

PRICE: RM149
(exluding postage)
Semenanjung Malaysia : RM7
Sabah/Sarawak: RM10
email: ajumohit1@gmail.com

Ok pastinya sudah tidak sabar-sabar nak memiliki koleksi anda pula kan? So jangan berlengah lagi, teruslah emel pesanan anda ke ajumohit1@gmail.com. Untuk pengetahuan Alicia Sequin juga masih ada beberapa helai lagi, ramai yang nak menghadiri majlis makan malam, kenduri kendara dan tak kurang untuk ke tempat kerja. Semuanya sesuai, so cepat bertindak sebelum kehabisan size korang ya.

Hotel Promenade, Sabah

17.10.2014 | 11:40

IMG_1272.JPG

Haiii

IMG_1271.JPG

Model gittewww

Ehem-ehem, baru berkesempatan nak bercerita tentang penerbangan ke Sabah aritu. Wahh masa sangat mencemburui sehinggakan cerita dah basi baru nak publish kan ;). Kali terakhir naik flight adalah waktu pergi Langkawai sekeluarga tahun lepas. Saya memang fobia sikit bab-bab ketinggian ni. Wah memang mencabar betul naik flight ketika cuaca tak berapa baik ni. Dengan jerebu dan musim hujan, membuatkan perjalanan 2 jam ni terasa terlalu lama dan mendebarkan. Hmmm rasa nak muntah, pening dan tak henti-henti berdoa semoga perjalanan kami semua pergi dan balik. Alhamdulillah jam 10:25pagi penerbangan selamat mendarat di bumi Sabah. Dan sewaktu tiba di airport, kami dijemput oleh rakan sekerjanya dan terus dibawa di pejabat mereka di bandar Kota Kinabalu, tak jauh pun dalam 15 minit macam tu.

IMG_1269.JPG

Hmmm nice

IMG_1268.JPG

Sweet je

Oit pening lalat tak hilang lagi terus masuk ofis ko bah, ;). Sambil suami meeting, saya tunggu sahaja di luar bilik mesyuarat sambil menguap beratus kali, hoi hoi mengantuk benar mata ni, badan rasa nak landing je. Takpe sabar ya, inilah pengorbanan ya, saya sebenarnya mencari kerja nak hilangkan kebosanan menunggu tu. Rasa nak kemas meja kat opis diorang tu, buat filing ke hehehe eh over ko. Suami kata pergi ambil penyapu dengan mop tu hahaha, terus rasa penat kekekek.

Selesai meeting jam 6:30 petang, saya yang menunggu ni rasa leganya ;). Kat luar memang dah gelap sangat kan, waktu di Sabah ni cepat 1 jam berbanding Semenanjung, tu yang jam 6:00 petang dah mula gelap cuacanya. Dan, tiba masanya untuk makan ;). Hmm memang kat Sabah ni terkenal dengan makanan laut kan? Tak sabar rasanya nak rasa masakan yang segar dari laut hmm nyum-nyum. Mmm sup ikan senangin, korang pernah rasa? Oklah layan jugaklah ;).

Tapi badan letih benar, rasanya lepak kat hotel lagi best dari makan. Hahahaha fikiran jangan kelain ha!!! Ok jom layan gambar-gambar di bilik Hotel Promenade, Sabah ni, dan paling best saya dah boleh cakap Sabah, boleh bah kalau kawww!! ;)