blogging

Event Uniqlo Kids Lego di One Utama

SPONSORED POST

Jenama pakaian Uniqlo bukanlah jenama yang asing di pasaran fesyen negara. Jenama yang berasal dari Jepun ini menampilkan pelbagai rekaan menarik sesuai dengan gaya, tahap umur, yang mana mementingkan keselesaan dan sesuai dengan iklim di negara kita.

Uniqlo Lego UT

Uniqlo menawarkan pilihan pakaian kepada semua peringkat umur dari golongan dewasa hinggalah kanak-kanak. Material yang digunakan pula sangat selesa, berkualiti tinggi, gaya rekaan menarik dengan harga yang berpatutan. Kini mereka hadir dengan “UNIQLO Kids Collection” yang mana warna dan rekaan yang ditampilkan sangat menarik, ceria dan stylish.

Diberi tugasan

Senyum

kak long membantu adiknya

Baru-baru ini saya dan anak-anaksama-sama memeriahkan event Uniqlo Kids Lego UT, yang diadakan di Uniqlo, One Utama. Kanak-kanak dan lego memang ibarat lagu dan irama hahahaha. Bila bagitau nak pergi main lego, semuanya mudah aje nak bangun pagi. Dan sudah pastinya sewaktu event tu berlangsung, diorang sangat gembira danteruja sepanjang masa. Mana taknya, setiap kanak-kanak yang ada di event tu, masing-masing diberikan satu set lego dan buku manual. Dan mereka diminta untuk memasang lego mengikut tema yang diberikan.

hasil kerja tangan anak-anak

sotong colorful

Pandai anak-anak ibu

Alia dan Adam ditugaskan untuk bina lego Paper Crinkler dan Najiha pula perlu bina lego Windmill. Uishh debor mak pak kat tepi ni, tapi Alhamdulillah walaupun begitu mereka dapat juga menyelesaikannya sendiri. Hahaha kak long kawasan ada, dialah yang tolong adik-adik baca manual, saya kat tepi ni bantu juga serba sikit hihi.

Uniqlo Kids Collection

Menjeling-menjeling 😉

Selesai membina lego, it’s shopping time!!! Nampaknya tema t-shirt kanak-kanak kali ini berkonsepkan lego. Hmmm memang rambang mata memilih rekaan yang berkenan di hati. Anak-anak pun tak tahu nak pilih corak yang mana mereka inginkan. Tengok tu, amboi sampai pening nak pilih ya, mana taknya semuanya cantik-cantik belaka. Materialnya lembut, sejuk dan sangat selesa.

Pilih jangan tak pilih

untuk adam

mana satu ni

T-shirt ini bukan setakat hanya boleh dipakai di rumah, tetapi juga boleh dipakai ketika aktiviti outdoor, keluar berjalan dan juga ke akitiviti sekolah. Ianya mudah untuk disuai padankan dengan pakaian yang lain. Materialnya sangat ringan, menyerap peluh dan sesuai aktiviti yang lasak. Ianya mudah untuk disuai padankan dengan pakaian lain mengikut citarasa dan keselesaan anda.

Selesai sudah

TQ Uniqlo

Untuk korang yang nak tahu lebih lanjut tentang produk Uniqlo ni bolehla ikuti Facebook dan laman web mereka. Ikuti promosi terkini dan jangan ketinggalan untuk melihat koleksi terkini mereka.  #uniqlomy #uniqlolifewear #myuniqlokids

Facebook : https://www.facebook.com/uniqlo.my/
Website : http://www.uniqlo.com/my/store/

(17)

blogging

Fabulous Four Dominos yang mengancam

Aha kalau cerita bab makan ni sememangnya saya suka, memang mengancam dan kekadang terancam juga :). Syukurlah ada food review lalu terus saya dapat mengupdate blog dengan jayanya :). Ini first time dapat join food review, sebab apa? Sebab dekat benar dengan rumah kekdahnya. Kalau jejauh ni memang saya tak joinla, mana nak tengok jadual husband free ke tak, mana nak bawa anak-anak sekali kan. Jadi bila dah namanya rezeki, memangla saya tak menolak.

Dominos Pizza memang nama yang sinonim dengan kita yang sukakan pizza. Ada beberapa jenama pizza di luar sana, tapi Dominos ni selalu menjadi pilihan kami kerana roti pizzanya yang lembut dan menawan :). Lihatlah pilihan pizza yang ada, memang bisa merembes ailio sesiapa yang memandangnya. Kita ni perut melayu, jadi sesekali bolehla layan kan, nak pula diorang dah keluarkan menu pilihan baru, lagilah meronta-ronta kami nak mencubanya :).

model dominos 😉

Fabulous Four Dominos

Menu yang dimaksudkan adalah Fabulous Four yang menjadi pilihan para pelanggan Dominos Pizza. Menu side dish ini, selalu dipilih oleh pelanggan yang makan di sini. Jadi pihak Dominos dengan berlapang dadanya telah membuat satu menu khas yang dipanggil Fabulous Four ini untuk memenuhi citarasa anda.

Fabulous nyummy!!

Roasted Chicken Drummets, DOMINO’S Cheesy Mozzarella Stix, Garlic Cheese Onion Rings dan DOMINO’S Mini Cinnadots itulah yang terkandung di dalam Fabulous Four ini. Menjanjikan sesuatu yang pasti memberi impak kesedapan kepada anda yang menikmatinya. Harganya hanyalah RM19.90 dan tawaran menarik ini sedang berlangsung tau.

Jemput jemput 😉

Us

Sedap, enak dan menjilat jari-jemari. Anak-anak saya sukakan drum stick tu, siap kene order dan tapau bawa balik rumah. Pendek kata semuanya memenuhi citarasa semua. Citarasa kita semua adalah sama ya :), pastinya yang sedap tu akan dimakan berulangkali.

dapnya

Nyumm

Nyummy

Jom tengok sekali imbas pilihan pizza di Dominos, ahaiii merembes ailio kekdahnya :). Saya paling suka kalau cheese nya tu meleleh-leleh, ahai makan tak berhentilah jawabnya :). Anak yang sulung memang mengikut saya, tapi yang nombor 2 tu, masuk je cheese dalam mulut dah nak muntah pulak dia :), takpe-takpe no hal, ibu boleh makan untuk kamu :).

Nyumm

😉

Oklah cerita banyak pun tak guna, kalau anda nak menikmati menu ini kunjungi sahaja outlet dominos terdekat dan untuk keterangan lanjut bolehla layari website https://www.dominos.com.my/.

(42)

Anak2 sweet family sweetfamily

Hari lahir ke 35

Eh lambat pulak aii update cerita besday kali ni. Mood malas menebal dalam diri. Alhamdulillah tahun ni dapat lagi menyambut lagi hari lahir yang ke sekian kalinya. Terima kasih suami sebab masih lagi ingat dan tetap menyambut kelahiran saya dan anak-anak. Kami 6 beranak ni semuanya lahir di bulan berbeza, dan yang bestnya suami tak pernah miss belikan kek dan buat sambutan kecil-kecilan. TQ suami!!! Kami pun tak kisah walau sekecil mana sambutan tu sekadar ingatan tulus ikhlas pun dah mencukupi :).

Kek dari suami

Kek kali ni red velvet temanya. Suami tau saya sukakan cheese, red velvet, jadi dia belikan untuk saya dan anak-anak. Mmhhh sedap sangat!! TQ bang, takdelah kita nak bergambar bersama sebab waktu ni saya dah tidur pun, tetiba dikejutkan dengan laungan nyanyian lagu besday dan kek yang dinyalakan lilin. Saya yang mamai baru bangun tidur tu tersenyum bila tengok suami dan anak-anak datang menyerbu!! Mekasih, atas kejutan ni, saya memula ingat suami lupa, jadi saya buat biasa je, sampaila saya tertidur, rupanya time tu diorang pergi beli kek. Pandai sangat korang, ibu adalah sangat terharu :).

tq kawan2

Org kuat di sebalik surprise ni 😉

Ceria semua 😉

Di pejabat pulak inilah sambutannya, wahh sedang kami semua syok meeting tetiba SURPRISE!!!!! Wahhh surprise sangat ni kengkawan, terkejut mak ni ha sampai tercampak pena saya hahahaha. Saya tak pernah harap dapat surprise cenggini, bila dah macam ni memang rasa kawan-kawan adalah yang terbaik :). Puji melambung sikit supaya tahun depan diorang buat lebih grand lagi ahahhaha.

Kek masa dinner pulak 😉

Ini pula surprise dari kengkawan di majlis Hari Raya PUNB 2016. Alhamdulillah terima kasih kengkawan, korang the best!! Risau juga sebab sebelum tu diorang kata nak baling saya dengan telur. Eiii eiii janganlah baling dengan telur, balingla saya dengan handbag ke, barang kemas ke, atau pun shawl baru :). Barulah the best gittewww!!!! hohohoho….

Seiring meningkatnya usia ni, saya sentiasa berdoa supaya diberikan kesihatan yang terbaik untuk sama-sama membesarkan permata hati saya dan suami. Juga dapat berbakti pada mak, adik beradik, saudara mara dan kawan-kawan tercinta. Setiap hari melihat perginya insan mengadap Ilahi, terasa diri ini semakin dekat dengannya. Semoga diri ini terus istiqamah dan mencari cahaya untuk terus bersinar dan menyinar ;).

(61)

blogging

ABS Powerbank pilihan saya

ABS Powerbank

Saya yakin setiap orang pastinya akan memastikan benda yang perlu ada dalam bag anda pastinya kunci kereta, handphone, tablet dan pastinya powerbank. Di zaman teknologi serba canggih ni handphone merupakan alat komunikasi terpenting, semestinya untuk menghubung yang jauh di samping menggunakan aplikasi waze atau google map, facebook, whatsapp, instagram, sms dan sebagainya.

Mengecas 2 gajet dalam satu masa

Jika sudah berjam-jam menggunakan handphone semestinya ianya perlu dicas semula bagi memastikan baterinya sentiasa tersedia untuk digunakan dan mengelakkan disembur dengan pasangan gara-gara kehabisan bateri dan tidak dapat dihubungi hahahaha. Begitu juga jika saya bekerja dan mengadakan site visit, saya akan pastikan powerbank mesti dimasukkan ke dalam beg. Rasanya iphone ni memang jenis kuat makan bateri, haishh kekdahnya memang selalu standby powerbank la.

Cool

Powerbank pilihan saya adalah powerbank ABS yang mempunyai kapasiti 15,000 MAH dan berharga hanya RM179. Memang saya berpuashati dengan prestasinya setakat ni. Kata orang alah membeli menang memakai, walau harganya sebegitu namun ianya boleh mengecas gajet berkali-kali. Tak perlu risau kerana ianya mempunyai jaminan 2 tahun (1 to 1 exchange) dan didatangkan denganwayar kabel untuk mengecasnya.

Antara fungsi yang ada

Juga ianya mempunyai 2 output yang boleh mengecas 2 gajet dalam satu masa. Memang tak kisah nak berebut kalau gajet anda sama-sama dengan gajet lain habis ‘nyawa’, dan apabila kita menggunakan atau mengecas semula powerbank ini, anda akan melihat lampu birunya menyala yang mana memberitahu kapasiti powerbank tersebut.

Nak tahu di mana anda boleh mendapatkan powerbank ABS ini? Anda boleh merujuk ke Where To Buy untuk maklumat lebih lanjut. Dan berita baik untuk anda kerana sepanjang bulan Ogos 2016 ini, pihak 11 Street mengadakan Jualan Merdeka sehingga 31 Ogos 2016 dengan potongan harga sebanyak 30%!!! Apa tunggu lagi sila klik laman web 11 Street http://bit.ly/ABS_11Street sekarang untuk menikmati diskaun tersebut.  Saya puashati dengan powerbank ni, korang patut mencubanya ;).

Info : Untuk pengetahuan anda, syarikat C Two Gadget merupakan pengedar tunggal untuk produk ABS Malaysia.

(46)