Peluang Berniaga di Karnival Wow Fiesta KL

31.10.2014 | 12:25

IMG_1729.JPG

Jom meriahkan bersama

Assalamualaikum semua!!!

Saya ingin mewar-warkan peluang kepada semua peniaga untuk sama-sama memeriahkan dan sekaligus menambahkan pendapatan perniagaan anda. Untuk makluman anda, pihak penganjur akan mengadakan karnival Wow Fiesta KL yang mana tempatnya adalah sangat strategik, berdekatan dengan LRT/ pengangkutan awam yang lain dan juga pastinya akan mendapat sambutan yang di luar jangkaan anda.

IMG_1728.JPG

Calling for Vendors

Pihak penganjur WoW Fiesta KL menawarkan beberapa tapak niaga untuk disewakan kepada para peniaga yang berminat dan mereka dengan berbesar hati ingin menjemput tuan/puan untuk bersama-sama memeriahkan acara tersebut yang mana maklumannya adalah seperti berikut:

Acara      : WoW Fiesta KL

Lokasi     : Maju Junction, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur.

Tarikh      : 24 – 30 November 2014 ( Hari GAJI)

Harga Tapak : dari RM1,300.00 hingga RM2,500 untuk 7 hari

(Satu tapak boleh dikongsi untuk 2 peniaga)

 Antara peniaga yang akan turut serta ialah Zawara, Aidijuma, Padusi, Intan Lydiana Letto Crush

Siapa yang tidak tahu di mana lokasi ni? Haishhh mana mungkin tak tahu, kan biasa je shopping kat area sini kan? Untuk pengetahuan anda, Maju Junction ini adalah terletak dikawasan strategik, di kelilingi oleh pejabat syarikat korporat dan awam tersohor negara. Antara pejabat yang berada dikawasan Maju Junction ialah;

1. MARA HQ dan MARA Wilayah Persekutuan
2. Pejabat AKPK
3. Tabung Haji Kuala Lumpur
4. CIMB Tower
5. Menara LPPKN
6. Wisma Sime Darby
7.UniKL
8. UniAsia

Bangunan Shopping Kompleks yang berdekatan ialah

1. Pertama Kompleks
2. SOGO
3.House Depot

Maju Junction merupakan tempat tumpuan lunch crowd bagi pekerja pekerja ofis, kerana Maju Junction menempatkan beberapa restoran tumpuan ramai seperti Secret Recipe, Modestos, Starbucks, Pizza Hut, KFC. Crowd traffic terutamanya pekerja pejabat memenuhi Maju Junction setiap hari, terutama pada waktu rehat (Lunch, Tea and Dinner).

Antara bahan promosi yang akan dilaksanakan ialah:

1. Insta Review

2. Banner and Bunting

3. Flyers yang akan diedarkan di stesen stesen LRT ie Stesen Bandaraya, Sultan Ismail, KL Sentral.

Turut disertakan ialah brochure serta layout tapak perniagaan di Maju Junction serta maklumat lanjut. Dan anda boleh hubungi penganjur di 011 3251 1147. Juga yang menarik satu booth boleh disewa dan dikongsi kepada 2 peniaga. Harga untuk setiap tapak bermula dari RM1,300.00 hingga RM2,500 untuk 7 hari. Untuk makluman anda hanya 36 lot sahaja yang disediakan, jadi jangan lepaskan peluang ini sebelum terlambat!!

Jalan-jalan Zoo Negara

29.10.2014 | 09:13

Assalamualaikum

IMG_9889.JPG

Tingginya diaaaaa

Ok, lamanya entri direhatkan, so hari ini nak bercerita tentang slot Jalan-jalan kami sekeluarga ke Zoo Negara. Ini cerita sebelum puasa ye, hahaha dah basi, takpelah janji ada entri. Ini kali yang ke berapa entahlah, membawa anak-anak berjalan jumpa kengkawan binatang ni. Dah lama diorang request nak ke Zoo yang dekat aje dengan rumah ni, tapi biasalah apaknya kan busy memanjang. Jadi satu hari tu, suami saya tak naik motor besar dia, jadi diajaknya kami ke Zoo. Saya ni jenis suka plan kalau nak pergi mana-mana tu. So bila suami ajak ke zoo tanpa perbincangan awal, saya agak terkejut dan ragu-ragu untuk ke sana, hahaha ayat skema kau.

Tapi bila anak-anak dah happy, takkan ibunya membantah pula kan. Nasib baik waktu tu jam 9 pagi, masih awal lagi. Jadi sempatlah nak bersiap sebelum matahari terpacak kat kepala. Bukan apa nak berjalan tengah-tengah panas tu kan, tu yang fikir baik pergi awal pagi, sejuk sikit kan. So bersiaplah kami semuanya. Bila sudah bersarapan ala kadar, makan roti dan air milo je sebab nak cepat kan, bergegas kami beli tiket bagai. Syukurlah orang waktu tu belum ramai lagi.

IMG_9894.JPG

Jaga-jaga nak terkam tu

IMG_9893.JPG

Haaa tangkap dia!!!!

IMG_9895.JPG

Hai rusa!!!

IMG_9897.JPG

Reaksi bila dah fenattt hehehe

 

IMG_9890.JPG

Aummmmmm!!!!!

IMG_9896.JPG

Pak Belang Aummmm

IMG_9904.JPG

Pak belang dalam sangkarnya

IMG_9903.JPG

Gajah buat apa tu?

Beratur pun tak sesak, smooth aje. Yang paling teruja adalah si Adam. Kali terakhir pergi Zoo waktu tu Adam 2 tahun kot. Kali ni dia dah kenal beberapa haiwan kecik besar, boleh terbang dan berenang. Jadi exited terlebih sudahhh ;). Seronok sangat Adam, berlari laju tegur binatang itu ini, memang happy sangatlah. Selalu tengok kt TV je, bila tengok live dia punya seronok, sampai dikejarnya bangau tu semua. Lagipun bangau tu memang dibiarkan lepas begitu je.

IMG_9891.JPG

Najwa dan Adam yang dah penat

IMG_9892.JPG

Kejap je adegan ni hahaha

Itu cerita sejam yang pertama, masuk jam kedua, memasing dah penat dan letih. Minta air dan nak rehat jap. Biasalah layankan aje, kasihan sampai basah ketiak semua haha. Lepas tu ternampak tram pulak, dah satu hal, memasing minta nak naik tramp. Najiha memang taknak berjalan dah, letih sangatlah tu. Diminta abahnya dukungkan, korang hengat abahnya nak turutkan? Mau patah pinggang laki den tu ha. Waktu inilah psikologi memainkan peranan yang penting, saya kata takpe, Najiha meh sini, ibu pegangkan tangan. Najiha jalan sambil mata tengok bawah, jangan tengok depan, kalau tengok depan nanti Najiha rasa jauh lagi perjalanannya. Sebelum tu Najiha memang menangis dah, letih sangat ;), nasib baiklah ibunya tak naik hantu. Boleh lagi bersabar, mau tak sabar? Depan orang ramai kot, takkan nak marah kan hehehe. So lepas tu barulah Najiha dengar cakap saya dan jalan perlahan-lahan sampailah ke kaunter tiket tramp.

IMG_9898.JPG

Fishhhh

IMG_9899.JPG

Cantik kan corak kat badan dia, subhanallah

Kemudian masuk dalam kawasan akuarium ikan dan binatang laut. Wahh sejukkkk… Ha kat sini memang tak meragam sebab ada air cond kan. Kat sini lelama pun takpa aihh. Hmmm baru fokus tengok haiwan tu semua. Siap main nyorok-nyorok lagik. Ikan dari yang kecil sehinggalah yang sebesar-besarnya, yang kecil tu comel aje. Adam nak satu!! Hai ingat boleh main mintak-mintak aje? hahaha.

IMG_9900.JPG

Duk mencari ikan dalam akuarium ;)

IMG_9901.JPG

Saya nampak gumuk huhuhuuh

 Hadoiiii seronok memang seronok melayankan bebudak ni. Setelah semua puashati dan penat bertawaf kat Zoo tu, masa untuk balik rumah. Beli makanan kat kedai, makan kat rumah dan selepas tu semuanya elok terbongkang tidur kepenatan. Wahh hebatnya penangan tawaf di Zoo Negara. Apalagi memasing ketiduran kepenatan, macam ini jugalah lebih kurang hehehehe.

V

V

V

V

V

V

V

V

IMG_9902.JPG

Tidooo je, oit makan gaji buta ke?

Mandi manda @ Gold Coast Morib

27.10.2014 | 11:05

IMG_1504.JPG

Sarapan sebelum mandi

Hahaha nampaknya entri Hari Keluarga di Gold Coast Morib masih bersambung lagi. Jangan jemu ya, layan aktiviti pagi sebelum anak-anak masuk terjun tiruk di Water Theme Park Gold Coast Morib. Memang anak-anak saya jenis bangun awal, kami bangun solat subuh, diorang pun sama mengikutnya. Jiran kat rumah pun hairan tengok anak-anak kami ni jenis bangun awal, nak kata tidur awal tu tidaklah, 10.30 malam juga lelapnya. Tapi bagus juga bangun awal, macam pagi tu nak mandi kolam, senang je kami nak kejutnya. Bukan apa, biar bersiap awal-awal, senang nak buat semua kerja.

So 7 pagi semua dah siap sedia dengan baju mandi. Sarapan dulu kenyang-kenyang nanti barulah semangat nak berenang kan. Ha kata ko!!! Berenang sangatlah kan hehehe. Kalau bab makan kami semua tiada masalah, tolak batu kayu je, semua boleh diterima perut. Macam-mamcam jugalah saya dan suami makan, anak-anak ni makan sosej dan pau je, mihun tu pun cuit-cuit je, ehhmmm meh sini ibu ko nak ngabiskannya hehehe. Macamana nak kuiruhhhh..

IMG_1502.JPG

Amboi sedapnya makan ;)

IMG_1501.JPG

Bos kecik tak sabar nak mandi

Bos tecit tu paling tak sabar nak mandi, nak ngetest pistol air kemenangan dia tu ahaha. Suruh makan pun kemain susah nak menyuapnya. Duduk kemain posingnya tu. Masing-masing tak sabar nak terjun tiruk kuak lentang, hmmm sabor-sabor ibu dan abah nak makan dulu ni. Nanti bila dah mandi lelama lapar semula kan? Dan ibu abah perlukan tenaga lebih untuk mengejar dan menjaga korang kat pool nanti, hahahha alasan tak boleh blah.

IMG_1508-0.JPG

Kami orang pertama yang mandi

IMG_1506-0.JPG

Wah wahhh bestnya

Cantik kan view dia? Korang kalau nak datang bercuti kat sini memang recommend sangat, them park dia takdelah besor mana tapi best!! Semua permainan kat situ saya dah cuba tau hahaha. Lagipun gelongsor aje pun, bukannya mencabar sangatlah kata orang, heheh tapi bab berenang je saya fail. Saya memang tak pandai berenang, tapi Najwa dan Najiha dan boleh apungkan badan diorang, nampaknya bakat abah turun ke korang. Bagus! Bagus! Nampaknya kami antara yang terawal mandi di sini, yang lain masih bersarapan lagi. Waktu tu jam 8;00 pagi, baru bukak je terus kami serbu. Best sebab mandi tak ramai orang lagi, tak beratur lama sangat nak gelongsor air tu, saya pun tak rasa malu sangat hehehe. Siap suami tegur, nampak saya yang lagi excited dari bebudak ni, haishhh janganlah tegur malu tau heheh.

IMG_1534.JPG

Keriangan terserlah

IMG_1535.JPG

Abahnya pun tak melepaskan peluang

IMG_1532.JPG

Nasib baik ada paparazzi, adalah gambar aii hehe

Bebudak ni berapa kali naik turun kat gelongsor tu, tapi memang bestlah. Seronok sangat, korang nanti kalau dapat mandi-mandi macam ni, gedebushhh lah dengan anak-anak, memang release sangat sebab keseronokan berganda. Saya tak pernah rasa seseronok begini, dulu adalah, then bila Adam dah besar, dah pandai bawa diri, barulah dapat nak menikmati saat-saat macam ni. Syukurlah ada Hari Keluarga macam ni, kalau nak pergi sendiri entah bila kan, sebab memasing sibuk aje. Adam dah berdikari sangat tau, kalau biasa saya kene teman dia panjat tangga gelongsor tu, ini tak payah pun, saya dan suami monitor dari bawah aje. Saya memang risau, suka sangat risau, tapi suami jenis cool je, takpelah Adam dah besar, janganlah risau sangat. Hmmm walaupun dah 4 tahun, namun Adam tetap baby dihatiku hahahha poyosss.

Bertuahnya di Majlis Makan Malam @ Gold Coast Morib

21.10.2014 | 10:10

IMG_1496.JPG

Inilah bilik penginapan kami

IMG_1495.JPG

Katil kecil untuk 5 orang, wahh berhimpi-himpit

Inilah bilik penginapan kami di Gold Coast Morib ni, masuk bilik je tak sempat nak ambil gambar bagai, dah kene serbu dek anak-anak. hahaha mak pak pun serbu juga tapi lebih kepada jakuzi dalam bilik air tu. Masing-masing kepenatan, bebudak tu awal-awal dah berendam dan berkuak lentang dalam jakuzi. Oklah, sementara diorang berendam saya siapkan pakaian untuk dinner malam nanti. Temanya color blocking, wahh blocking sangat, sorilah tak ambil gambar penuh sebab tak sempat hahahaha. Saya pakai simple je, jeans dengan kemeja oren, tudung warna merah, blocking ##sangat!!!

Hmmm korang tengok ya, katil single comel tu digabungkan untuk 5 orang tidur. Malam tu semua tidur tegak je takde nak kalih kiri kanan. Hehehehe semua kene tidur dan stay dengan posisi masing-masing sehingga pagi. Dan paling kesian Najwa jatuh katil, hehehe sempat lagi kata aduh sakit bu, sakit, saya kata bangunlah, bangunlah cepat. Hahahah bukan nak menolong tapi kene marah lagi ada hehehe kesian Najwa.

IMG_1522.JPG

Kawan-kawan satu unit

IMG_1524.JPG

Suami, Najiha dan Adam dah naik ke bilik waktu ni

Ini adalah kengkawan saya yang sangat satu kepala. Baik perempuan mahupun lelaki, semuanya satu arah. hehehe barulah semangat nak bekerja. Betul tak? Korang kalau dapat geng satu kepala dan satu jiwa best kan? Kalau kita ada masalah mahupun perkara berbangkit, dengan dioranglah kita bercerita, nak pula diorang ni jenis meracun dan suka tuang minyak dalam api, wahhh lagi best kot cerita tu yang memulanya suam-suam je kan hahahha. Inilah kitaorang, dah 6/7 tahun bersama, memasing ada cara memasing, namun semangat setiakawan adalah terbaik!!! Malam tu kitorang dah pakat, siapa turun awal, sila book 3 meja, hehehe turun je dah ada meja kosong menanti, bagus-bagus!!

Makanan malam tu adalah biasa-biasa sahaja walaupun menunya adalah bombastik. Siap kawan saya jumpa telur lalat lagik dalam makanan tu, weii dah berapa lama dah terdedah, dan dah berapa lama pulak telur lalat tu kat situ. Nasib baik boleh tukar lauk, itu yang kita nampak, yang tak nampak?? Sudah selamat dalam perut. Walaupun rasa kurang, namun hidangan tetap licin hahahaha. Yelah bebudak ni suka makan berhidang macam ni, ambil habis, ambil habis, nak pula si Adam, memang kuat makan, bagus-bagus cepat besar ye.

IMG_1497.JPG

Alhamdulillah, penantian 6 tahun berakhir

Malam tu ada cabutan bertuah, saya ni tak pernahnya bertuah setelah 6 tahun bekerja di sini. Kebetulan pula selepas makan tu, Najiha merengek nak tidur dan nak naik bilik. So suami pun naik ke bilik dengan Najiha dan Adam, dan tinggallah Najwa menemankan saya sehingga akhir majlis. Suami pesan sebelum naik tu, semoga bertuah ya ju, Insha Allah bang. Ya Allah tak sangka selepas 20 minit suami naik kebilik, nama saya diumumkan. Alhamdulillah rezeki dalam cabutan bertuah, inilah pertama kali nama saya sangat bertuah. Muahahah masa ambil hadiah tu rasa nak bagi ucapan kat mikrofon tu sebab excited punya pasal. Syukurlah saya tidak bertindak di luar kawalan depan tetamu VIP tu semua muahahahaha.

Balik ke bilik yang saya tengok abahnya yang tidur dan bukannya anak-anak. Heii apada??? Suami kata lepas sampai je bilik, Najiha dan Adam merengek nak turun pulak, haishhh!! Sudahnya abahnya yang tidur kekeke, Najiha dan Adam layan TV..Menjeritlah Najwa dari luar bilik, abah tengok ni ibu dapat pemanggang Ajaib!! Tengok ni bah!!! Suami pun kata Alhamdulillah, tahniah rezeki kan. Memang saya dah lama mengidam nakkan pemanggang ajaib ni, syukur YA Allah, tengok betapa kuat kuasa doa kan, kita hari-hari sebut nak pemanggang ajaib, Allah terus makbulkan, Alhamdulillah ;).