Redeem Bonuslink point

27.8.2014 | 10:15

IMG_0103.JPG

Ting tong bonuslink datang ni

IMG_0104.JPG

Yeay dah sampai!!!

Hmmm sedar tak sedar sudah 10 tahun saya menjadi member bonuslink. Biasa saya kumpul point ni di Parkson, isi minyak di shell dan kat mana ntah lagi, sebab bukan selalu pun gelek kad bonuslink point ni. Tu yang point pun nan hado je, yang terkini dalam 2,900 point macam tu. Saya ni asal point tu dah macam ribu riban, terus nak redeem aje, nanti terlupa terus expired kan, rugi aje.

IMG_0106.JPG

Owhh hensemnya dia

So dah agak-agak macam banyak tu, hehehe setakat 2,900 point banyak gilerr kot, terus nak redeem barang comel. Hmm kebetulan memang duk mencari toiletries bag. Senang nak angkut berus dan ubat gigi, pewangi ketiak saya dan suami, sabun, syampu, sikat dan sebagainya kalau nak balik kampung mahupun bermalam di mana-mana, kan penting bawa semua barangan tu. Jadi kita redeem ajelah mak jah.

IMG_0105.JPG

Wahh best best!!!

Senang sangat nak redeem, masuk website bonuslink, masuk nama dan password. Kalau terlupa kata laluan, telefon aje bonuslink, nanti diorang reset password lama dan bagi korang password baru, saya tahulah sebab saya pun terlupa kata laluan tu hari tu kekekekekekek. So belek punya belek, memang point terkumpul saya ni layak untuk beg ni, jangan mimpi nakkan barangan elektrik kalau setakat point nan hadooo!!! Hahahahaha, bolehlah dari takde apa kan hehe.

IMG_0107.JPG

Yeay!!! kamu sangat comel

Memang ini sahaja warna yang ada, biru. Janganlah nak request warna pink atau pastel color, kekekeke. So bagus juga tiada pilihan ni, terus rembat aje dari teragak-agak nak ke tidak kan. Tengok gambar tu, banyak kan poket dia, hmmm bagus-bagus macam-macam boleh selit sana sini. Saya suka beli barangan di farmasi, then terus isi kat sini. Takdelah terlupa nanti kan. Atas rasa keterujaan itu, nah saya sudah pun mengisi beg ini dengan khazanah yang dirasakan perlu, jadi dah bolehlah nak outstation ni bang hehehe.

IMG_0118.JPG

Hmmm dan siap isi taraaaa

Mengemas ruang kerja

21.8.2014 | 09:45

Saya sukakan suasana yang tenang, aman dan mendamaikan. Hijau banyak memberikan saya ketenangan jiwa dan minda, sejuk mata memandang. Di meja kerja saya ni banyak kaitan dengan kehijauan contohnya pokok ni, sudah 2 tahun lebih bersama, memang subur ;). Walaupun tiada cahaya matahari, dia tetap segar berbekalkan air yang diganti 2 minggu sekali, kekadang dah kering baru nak isi air hehehe maaf sibuklah maknanya tu ;). Kekadang kengkawan siap tegur, uishh pokok ko ni kering dah ni, terus laju ke pantry untuk gantikan airnya.  Siap tanya, kalau ada nyamuk ko siap jun ye, abis tu ko nak buang ke pokok aku? Kalau berani silakan, nanti aku belit pokok ni kat leher memasing hehehe.

IMG_0029.JPG

Simple je

IMG_0111.JPG

Haiii comel tak?

IMG_0110.JPG

Hmmm rasa nak tidur kekeke

Ini workstation saya setiap hari. Kalau dah namanya hari-hari mengadap tempat ni, jadi haruslah ianya sentiasa kemas dan bersih kan. Konsep hijau itu yang saya pentingkan. Lihat, sejuk kan mata memandang? Nggeeeeee. Jangan kata eh, tiada fail apapun atas meja? Takde kerjalah si jun ni ya? Owhh silap, konsep saya, fail tu semua simpan dalam kabinet, yang betul-betul perlu sahaja kita letakkan di meja. So tidaklah semak sangat meja kita tu dengan khazanah lain kan. Nak kemas pun sekejap je, ada masa memang meja saya penuh dengan file dan timbunan kertas tapi selepas tu kemaslah kan, baru tak sakit mata melihatnya. Yang pasti sebelum balik kerja, mesti kemas, dan bila datang semula keesokan harinya, wahhh seronok nak kerja.

IMG_9987.JPG

Sumber Google

IMG_9992.JPG

Sumber Google

Kalau tempat kita kemas, barulah banyak idea mencurah dan semangat kerja membuak-buak tahap gaban. Emmm baru boleh jadi pekerja contoh, hahahah skema sangat ayat, takdelah cenggitu pun, saya ni bukan jenis talam dua muka, mengipas bos dan seangkatannya. Janji kerja siap dah oklah kan, so buktikan tahap kemampuan kita dengan kualiti kerja yang baik dan bukan dengan cara membodek bos untuk kenaikan pangkat di masa depan. Emm tak retilah, dan itu bukan saya, dan Alhamdulillah bos saya pun bukan macam tu orangnya. Syukur, tidaklah pening nak melayan kerenah politik di mana-mana kan.

IMG_9986.JPG

Sumber Google

Saya suka konsep susun atur, ada beberapa group yang saya join di facebook bagi mencari idea dalam mendekorasi ruang kerja dan dekorasi di rumah. Seronok sangat tengok diorang ni mengemas rumah. Dapatlah kita idea macamana nak mengindahkan rumah kan. Yang penting rajin, kalau rajin even rumah kita tak dihias cantik pun, janji ianya tersusun rapi, sudah memadai. Setuju tak? Sila setuju laju-laju ya…;) Saya pasti korang pun sukakannya kan? Bolehlah kita sama-sama mengemas apa yang patut, barulah seronok nak buat kerja ye dak?

IMG_9909.JPG

Tuan rumah yang hijau

Jangan marah aaa, tuan blog nak juga enterframe dengan kehijauannya hahaha

Alicia Dress terkini hanya RM99 sahaja

19.8.2014 | 14:15

IMG_0125.JPG

RM99 sahaja

Dapatkan ALICIA DRESS dengan pilihan warna yang super gorgeous sekarang di ButikAlianajiha.

Material Natural fibre yang bermutu tinggi berzip lengan memudahkan wudu’.

Saiz XS, S, M, L, XL & XXL. Kini dalam dengan colors yang memikat hati! Hanya RM99 sahaja (belt excluded).

HOW TO PURCHASE?

PM me

https://www.facebook.com/messages/ButikAlianajiha

whatsapp/wechat/sms to 0196225881

IMG_0126.JPG

Dengan warna elegan

IMG_0119.JPG

Cantik takk?

Instagram ButikAlianajiha

dan

Facebook ButikAlianajiha.

Jemputan kenduri dan rumah terbuka

18.8.2014 | 09:10

IMG_0087.JPG

Heheh abaikan rumahku yang bersepah itu

Semalam jadual makan kami sangat padat, sepadat perut kami yang dipenuhi dengan makanan. Alhamdulillah syukur dengan rezeki ini, tak perlulah saya masak bagai. Seperti biasa selepas suami pulang dari menaiki superbike nya, saya dan anak-anak sudah bersiap untuk ke rumah kenduri rakan sekerja. Gabungan baju saya di atas tu, blouse poplook, dipadankan dengan kain meter yang dibeli dari Kamdar dan ditempah dengan member opis. Haaaaa blouse tu selalu pakai dengan seluar, kali ni saya tukar pakai dengan kain duyung pulak. Biasa pakai blouse ni pergi opis je, dan sekarang boleh juga melaram untuk pergi kenduri, jimat tak? jimat kan kan kan hehehe. Kain tu boleh match dengan banyak blouse Poplook saya tu, hmmmm best2!!! Hmm abaikan kesepahan rumah tu ye, dengan meja belajar bebudak tu pun nak enterframe juga.

IMG_0090.JPG

Suasana dalam dewan komuniti

IMG_0092.JPG

My sweet family

Tepat jam 12:30 tengahari, kami tiba di Dewan Komuniti Sentul dan terus menikmati hidangan. Wahhh sungguh banyak lauk yang dihidangkan. Ini dah kira kenduri dan open house gayanya. Ayam goreng berempah, daging masak kurma, kuah dal, sayur campur, kerabu mangga, acar jeruk dan filet ikan. Pencuci mulut pun tak kurang hebatnya, tepung pelita, cream puff, talam ubi kayu, dan buah tembikai. Wahh best!!!! Memang kenyang dan penuhlah perut kami ni ;). Buat pula di dewan, anak-anak saya berlari dengan bebasnya, wahhhh kemain lagi korang ye, sampai nak suruh makan pun berpaksa ya, jaga korang!!!

IMG_0088.JPG

Nyum nyum sedapnya

IMG_0089.JPG

Makan najwa jangan tak makan

Seronok kenduri kahwin zaman sekarang ni, cantik dan meriah semuanya. Berbeza zaman dolu-dolu kan, hmmm perhiasan cantik dan of course duitnya pun cantik tertarik kan. Bak kata orang hari bersejarah seumur hidup, janji ikut kemampuan udahlah. Tapi semalam tu kira kenduri yang santai dan menarik sangat. Hahaha saya bab makan memang happy je kekekke. Lagi satu sebab dapat makan kuih kegemaran saya ni, tepung pelita, selalu bulan puasa je dapat makan, bila dapat tu, sampai 2 ketul saya rembat, umanghaiii soodapppp!!!

IMG_0091.JPG

Kuih feveretku

IMG_0094.JPG

Konsep “kenyang perut senang hati” hehe

IMG_0096.JPG

Goodies bag

Alhamdulillah kenyangnya makan, hmmm ambil sikit-sikit lelama membukit makanan dalam perut ni.. Tema perkahwinan diorang ni adalah pink lembut. Lembut sangat suka tengok dewan ni berseri-seri, membuatkan kami nak duk melepak lelama kekeek. Tapi disebabkan memenuhi tuntutan rumah terbuka pula, terus kami angkat punggung, dan bersalaman dengan tuan rumah.

IMG_0100.JPG

Rumah terbuka kakak iparku

IMG_0101.JPG

Hmmm sedapnya koktail

Yang ini pula hidangan di rumah kakak ipar saya. Wahhh nampak tak? Masih bertutup lagi sebab saya sedang kekenyangan, jadi biarlah ianya begitu. Lepas dah berborak setengah jam dan beberapa kali di pelawa makan, teruslah kami bergegas ke meja tu. Hmm bila dah makan ingat senang nak berhenti? Hahaha aiyo ketat perut ni, habislah dietku, takpe lepas ni sambung puasa 6 ye, saya dah puasa 4 hari, lagi 2 hari to go, hmmmm lega perut dapat berehat kan, kalau tidak jenuh bekerja je sebab tuannya kuatlah makan hahahhaa.

IMG_0102.JPG

Hmmmm nyum nyum lagiii