Umum Mimpi Sumi drama tentang pedofilia April 5, 2020

Drama Mimpi Sumi Selepas tonton drama Mimpi Sumi ni malam tadi, memang terus terbayang ramai ke bilangan pesakit jiwa macam ni?. Kesian betul anak-anak yang jadi mangsa kepada pedofil. Pedofil ni maksudnya seorang manusia yang mempunyai keinginan seksual terhadap kanak-kanak yang secara umumnya berusia 13 tahun dan ke bawah. Diulangi 13 tahun dan ke bawah!!!...

Resepi Resepi kek coklat kukus moist ikut sukatan cawan April 1, 2020

Hujung minggu ni memang masanya untuk asah skill memasak dan baking. Anak-anak dah besar dan semuanya suka masakan air tangan ibu. Jadi inilah waktu terbaik ibu nak mencuba resepi kek coklat kukus moist ikut sukatan cawan ni. Bahannya cukup mudah. Hanya guna sukatan cawan dan blend sahaja. Tak perlu guna penimbang juga tak perlu mixer....

Resepi Resepi aiskrim buatan sendiri yang sangat mudah March 27, 2020

Kongsi resepi, kongsi kegembiraan Saya nak kongsi dengan korang resepi aiskrim buatan sendiri yang sangat mudah. Kalau dibuat sendiri kita boleh lebihkan dan kurangkan rasa aiskrim tu. Kalau nak sedap dan pekat, lebihkan susu, dan kalau tak nak manis boleh kurangkan gula. So jom saya ajar korang resepi aiskrim buatan sendiri yang sangat mudah. Cara...

Resepi Himpunan 5 resepi kek mudah berasaskan coklat atau milo March 25, 2020

Himpunan 5 resepi kek berasaskan coklat atau milo. Memang anak-anak sukakan kek atau muffin yang menggunakan coklat atau milo. Bukan sahaja anak-anak, ibu dan ayah pun suka juga kan. Saya kongsikan himpunan resepi ini untuk ibu-ibu cuba bagi memikat hati anak-anak. Saya sukakan resepi yang mudah untuk dibuat. Mudah dari segi penggunaan bahan dan peralatan...

Umum Demam dan sakit badan? Apa simptom sebenar gejala Covid19? March 21, 2020

Demam dah 2 hari Dua hari lepas saya sakit-sakit badan, memang terasa letih dan sendi-sendi semuanya lenguh. Selang 1/2 jam lepas tu terus badan panas dan memang saya terus panik risaukan virus Covid19 yang tengah merebak sekarang ni. Siapa yang tak panik? Virus yang boleh mengakibatkan kematian 😢. Bila ada simptom demam dan sakit badan,...

Travel Mendaki bukit Senorang di Pahang bersama anak kecil March 2, 2020

Aktivit panjat bukit dan gunung ni bermula dari suami saya. Memang ini makanan dialah, sebab saya ni malas dan badan tak fit untuk aktiviti mendaki ni. Mendaki shopping mall tu je saya mampu  buat masa ni hahaha. Sebelum ni kami berdua ada juga mendaki Bukit Frim Kepong itupun tahun 2013 yang lampau. Memang melampau lamanya...

Blogging Top 5 Chinese Restaurants in Kuala Lumpur February 17, 2020

Di area Klang Valley memang senang nak cari chinese restaurant yang halal dan sedap. Bagi yang belum pernah mencuba dan tiba-tiba teringin nak merasa chinese food, bolehla tengok senarai restoran di bawah. Sesuai untuk anda yang ingin datang bersama client mahupun keluarga. Hari ni saya kongsikan dengan anda, antara top 5 chinese restaurants sekitar Kuala Lumpur....