Jalan-jalan ke Sungai Petani

Emm bukan bercuti sangat pun, tapi ikut suami kerja ke Sungai Petani. So Rabu petang kami semua bertolak ke sana dengan diiringi hujan lebat-selebatnya. Dalam hati berdoa dijauhkan dari sebarang kejadian yang tak diingini. Alhamdulillah perjalanan kami selamat dan tiba di Sungai Petani jam 9:20 malam. Saya bab berjalan memang suka sangat sebab bukan selalu pun dapat makan angin kan. Biarpun sekadar menemani suami bekerja, namun dapat juga meluangkan masa berharga dengan anak-anak.

IMG_2467.JPG

Muka-muka seronok

Muka-muka happy ;). Bila dah sampai destinasi dituju, kenelah cari makan sebab perut belum diisi lagi untuk makan malam. Emm nak pula hujan kan, lagilah berkeroncongnya. Kami singgah di restoran Bawal Sembilang, Sungai Petani. Emm nampak menarik. Yang best tu ikan bawal digoreng garing, makan dengan sambal belacan dan kari ikan keli, tak dilupa sayur kailan ikan masin. Macam biasa sebelum menu tiba sempat jugalah kami semua berposing dulu.

IMG_2468.JPG

Restoran bawal sembilang

IMG_2475.JPG

Anak dara kami

IMG_2474.JPG

Muka laporr

Wahhh itu dia, menu yang dipesan pun sudah tiba!! Apalagi mulakan dengan doa dan serbu itu kari!! Emm sedapnya!! Ikan bawal yang digoreng garing cicah sambal belacan. Memang terbaik!! Semua nasi seorang sepinggan, dan yang bagusnya semua licin!! Hahaha memang sedap dan diet pun dilupakan sekejap dan bukan terus-menerus kekekek. Emmm syukur dapat makan di kedai yang best ni, tempat besar dan selesa.

IMG_2472.JPG

Ulaman

IMG_2469.JPG

Kari ikan keli

IMG_2470.JPG

Bawal goreng

IMG_2473.JPG

Wah masing-masing kelaparan

Bila dah makan, kami terus ke Hotel Seri Malaysia, Sungai Petani yang sudah dibooking semasa dalam perjalanan tu. Untuk pengetahuan, hotel Cinta Sayang Resort dan Swiss Inn adalah fully booked kerana cuti sekolah kan. Hmm ramainya pergi bercuti kan, bagus-bagus luangkan masa bersama keluarga ok. Kadar menginap di Hotel Seri Malaysia adalah RM190 untuk pakej “family” dengan sarapan untuk 3 orang dan diberi katil bersaiz queen 2 unit. Oklah tu, muat untuk kami semua. Anak-anak kata ibu takde bath tub ke? hihihih kesian korang, takpelah besok kita mandi pool aje ye.

IMG_2476.JPG

Hotel Seri Malaysia Sg Petani

Emm selepas sarapan, suami saya sudah keluar untuk memulakan tugasannya. Tinggallah saya menemani anak-anak mandi kolam. Wajib ni tau tak, kalau tidur hotel tak mandi kolam memang tak sah. Cantik juga kolam ni walaupun bangunan hotel ni tidaklah seindah mana. Demi menunaikan janji kepada anak-anak yang tak dapat mendi bath tub, jom kita serbu pool!!! Hmm seronok semua mandi seawal jam 8;30 pagi. Bila dah mandi masing-masing bukan ingat nak naik dah. Dipujuk macamana pun tak diendahkannya jugak. Hmm takpelah mandi puas-puas ok.

IMG_2477.JPG

Ini yang bebudak ni suka

IMG_2479.JPG

Tak ramai orang, puas mandi

IMG_2480.JPG

Hmm seronok ya

Alhamduillah percutian yang singkat sangat namun menggembirakan kami sekeluarga. Dan hari ini mula bekerja biarpun besok dah cuti hujung minggu. Bukan apa nak kumpul cuti untuk pembukaan sekolah nanti. Nak teman anak-anak di sekolah baru ;)