Jom kurus dengan Nikko Slim Juice

CONTEST

IMG_2886.JPG

Nikko Slim Juice

Sekarang memang ramai syarikat yang menjual produk untuk kurus kan. Tapi apa yang penting? Sila pastikan produk tersebut benar-benar selamat untuk diguna dan mendapat kelulusan dari pihak KKM. Tak salah untuk mencuba, tapi paling penting pastikan ianya benar-benar selamat dan yakin untuk dimakan ya.

Owh ya pernah dengar tentang produk Nikko Slim Juice? Nikko Beauty, & Wellness, syarikat yang mengedarkan produk Nikko Placenta White kini mengeluarkan produk kurus mesra pengguna iaitu Nikko Slimm Juice. Nikko Slimm Juice ini telah mendapat kelulusan dari pihak  KKM dan dijamin Halal. Rata-rata pengguna memberikan respon atau testimoni yang baik setelah menggunakan produk tersebut.


 

TESTIMONI PENGGUNA


 

IMG_2863.JPG

Nikko Slimm Juice ~ RM60 sebotol

Sebelum kita bercerita lebih lanjut, mari baca tentang testimoni pengguna ini ya.

Kuat Makan, Malas Bersenam. TAPI NAK KURUS !
► Farah berjaya buktikan yang farah boleh !


Genap 5 tahun Farah ditugaskan di bahagian pentadbiran, yang mana sebelum ni setiausaha. Ibu kepada 3 orang anak ini baru je berusia 38 tahun.

Skop kerja dan tugas Farah tidak seberat dan sesibuk seperti dulu. Sekarang Farah hanya duduk dan menghadap komputer pejabat untuk selesaikan tugasnya.

Tugas kerja menyebabkan Farah lebih banyak duduk dan jarang berjalan. Hujung minggu pula hanya sempat mengemaskan rumah dan melayani suami tersayang sepenuhnya. Memang tak bersenam

Kesannya? Kondisi badan Farah semakin hari semakin gemuk dan berat meningkat 2 kali ganda berat beliau dulu iaitu sekarang 104kg.

Perkara ni merungsingkan dan membuat Farah susah hati sebab dia rasa suaminya dah kurang sayang dan cinta kat dia. Farah rasa suaminya kurang mesra berbanding saat mula alam perkahwinan.

Farah tahu dia perlu buat sesuatu. Tiba waktu Farah membuat tindakan agresif. Dia mencuba berbagai jenis diet, supplemen, rawatan dan ubat klinikal namun kesannya hampa.

Ditakdirkan Allah suatu hari sedang scroll wall FB nya dia ternampak post produk Nikko Slimm Juice HQ. Dia bertekad untuk kali terakhir usaha untuk kurus dengan mencuba supplemen ni.

Alhamdulillah. Berat Farah turun 9.5kg dalam masa 1 bulan dengan mengikut cara minum, diet dan senaman yang disyorkan oleh pihak Nikko HQ yang disertakan dalam parcel. Walaupun tak banyak tapi Farah bersyukur sekurangnya usaha berbaloi dan berat turun berbanding produk sebelum ni.

Kini Farah masih meneruskan pengambilan Nikko Slimm Juice untuk mencapai target berat badan khas untuk suaminya yang tersayang itu. Yang pasti Farah lebih bahagia dengan suami tercinta sekarang.

IMG_2861-0.JPG

Hilang 1.5kg

 

IMG_2862-0.JPG

Terkejut makk

Hmm macamana teruja tak nak mencubanya? Harga untuk 1 botol cuma RM60 sahaja. Cara untuk minum mudah sangat!! Tidak perlu bancuh, dan boleh terus minum sahaja. Satu hari minum 2 kali ok. Satu botol mengandungi 250ml, dan boleh bertahan untuk 2 sehingga 3 minggu. Tapi pastikan juga anda disiplin dalam menjaga pemakanan dan beriadah untuk memastikan penurunan berat badan adalah berkesan dan mencapai sasarannya. Janganlah pula minum produk ni, tapi korang bedal segala benda makanan ya, sila disiplin ya. Antara kelebihan yang ada dalam produk ini ialah;-

1. Ia dapat membakar lemak 200% lebih efektif

2. Turun 2-4kg dengan hanya 1 botol

3. Membuang toksin dalam cadan (detox)

4. Mengawal selera makan

5. Menambah tenaga

6. Tak perlu bancuh

7. Perisa berries

8. Baiki sistem pencernaan

9. HALAL dan selamat

Dalam pada itu, pihak syarikat ada melancarkan pertandingan Kurus Dan Menang. Setiap pengguna Nikko Slimm Juice layak menyertai pertandingan ini. Pemenang akan memenangi RM1000 jika berjaya turun berat badan sebanyak 10 Kg dalam masa sebulan. Antara syarat pertandingan :

1. Wajib ada bukti sahih sebelum dan selepas amalkan Nikko Slimm Juice
Ada gambar ‘before – after ‘

2. Untuk menyertai pertandingan dan maklumat lanjut, boleh hubungi pihak Nikko melalui saluran berikut :

Website : http://nikkobeauty.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/nikko.slim.juice.hq
Email : staffnikko@gmail.com
Hp : 019 3444513

Contest Mudah Nikko Slim Juice ini dianjurkan oleh Farid Laham Network dan ditaja oleh Nikko Beauty serta duniafarisya.com.

Lampu murah di House Lightings, Puchong

IMG_1862.JPG

Kedai Lampu House Lightings

Dalam pada sibuk nak pindah ke rumah baru, pastinya lagi sibuk nak membeli kelengkapan rumah contohnya lampu, kipas, cermin dan sebagainya. Saya selalu dengar yang lampu di House Lightings  yang terletak di Puchong, Selangor ni murah dan cantik-cantik belaka. Aha murah???? Saya suka perkataan tu hehehe. Yelah nak beli bukannya satu dua kan, bayangkan satu rumah, ada 4 bilik, 3 bilik air, dapur, ruang tamu, aha…banyaknyaaaaa. Jadi suami tanya dah tahu ke mana kedainya? Haaisshhh orang perempuan bab shopping memang serba tahu, kalau tak tahu pun mesti cari sampai dapat. So janji abang sponsor duitnya aje hehehe.

IMG_1904.JPG

Memang ramai Jahhh!!

Ok ini keadaannya semasa kami tiba di kedai ni. Waktu ni jam 10.30 pagi. Wahh ramai Jahh, kalah pasar basah. Semua nak masuk rumah baru ke ni? Heheheh. Masa sampai tu saya pening, pening sebab orang ramai sangat, pastu pening tengok lampu  tu, giler cantik pastu harga sangat berpatutan. Waktu tu pulak kami ni takdelah terus nak decide nak beli lampu apa, jenis macamana, nak letak bilik mana. Hmmm selepas 4/5 kali berpusing dalam kedai. Barulah idea datang secara perlahan-lahan. So saya nasihatkan korang sebelum pergi, korang decidelah nak letak lampu kat celah mana, untuk ruang mana, sebab sampai je kedai ni, korang tak sempat nak fikir, tips tu tau hehehe.

Dan bila kami dah decide lampu-lampu dan kipasnya. Akan ada staff House Lightings yang akan entertain korang. Ambil order satu persatu. Korang tunjuk-tunjuk aje, ikut kemampuan bajet, sebab lampu ni banyak size dan pattern nya, harga pun tak jauh beza. Jadi perlahan-lahan memilihnya ya. Macam saya ni, nak cepat aje, mana taknya bawa askar-askar ni. Habis semua suiz lampu tu nak di onn kan, maklumlah kan boleh try satu per satu. Nak tengok tahap pencahayaan lampu tu bagaimana.

IMG_1906.JPG

Sukakan eksperimen, biarkanlah

 

IMG_1905.JPG

Aduiyaii rambang mata

Tengoklah si Adam tu, semua nak dicubanya. Saya nak larang pun dah penat, takpelah janji kita memantaunya udahlah kan. Korang tengoklah lampu tu, semuanya mengiurkan kan. Siap dengan bunga-bunga comel, cantik sangat. Saya suka jenis macam tu, tapi suami pulak tak berkenan, disebabkan suami yang bayar, saya ikut aje taste beliau, sebab taste beliau juga tidak kurang hebatnya ;). Nak kipas yang berjenama, supaya tahan lama dan puas hati. Saya setuju bab tu, sebab kami pernah beli kipas bilah plastik dan kaler-kaler tapi daya kipasannya tu tak berapa kuat dah selepas lama digunakan. Alahai, kipas KDK juga yang eloknya.

IMG_1909.JPG

Wow cantiknya

IMG_1907.JPG

Berpinar mata

IMG_1918.JPG

Lampu kat tangga

IMG_1914.JPG

Lampu kat taman

IMG_1919.JPG

Testing

Ok yang atas ni saya dan suami duk pilih lampu di taman. Ehemmm mana satu ni bang? Saya bab ni tak reti sangat, maklumlah tak pernah bertaman hehehe. Biarlah suami yang pilih sebab beliau adalah berpengalaman bab-bab ni. Yelah ada kene mengena dengan kerja beliau. Takpelah abang fikirlah ye sebab saya dah pening ni, nak balik umah sambil baring menonton Running Man aje dalam kepala ni ha, hahahaha. Tapi bila pilih tu suami akan tanya pendapat saya juga, saya paling concern bab harga, maklumlah orang akaun ni memang cenggitu, sangat particular bab bajet. Oklah tu bang, oklah tu hehehehe.

IMG_1908.JPG

Lampu kat dapur pulak

IMG_1911.JPG

Akasia sangat kann hehehe

 

IMG_1915.JPG

Lampu pagar tembok

IMG_1913.JPG

Hahah awat sedih je muka tu

IMG_1916.JPG

Uishh semua pun cantik dan murah

IMG_1917.JPG

Suke sangat ni

IMG_1910.JPG

Kaunter kiraan, dan check barang

Ok setelah pemilihan barang semua selesai, kita akan diberi nombor giliran untuk membayarnya. Tapi sebelum tu, diorang ni akan check dulu segala barangan kita tu sama ada dalam keadaan yang memuaskan atau tidak. Kira QA/QC punya level lah ni. Satu persatu dibuka dan ditunjukkan kepada kita untuk memastikan barangan berada dalam keadaan baik. Ok, sangat puashati, walaupun ramai orang tapi mereka sangat menjaga perkhidmatan pelanggan. Bagus sangat!!. Oklah setakat ni saya sangat berpuas hati dengan tahapa layanan dan servis kedai ni terhadap pelanggan dan tidak ragu-ragu untuk berkongsinya dengan semua pembaca. So kalau berminat bolehla terjah ya.

No. 33-35, Jalan BPU 6, Bandar Puchong Utama,

Puchong, 47100, Puchong, Selangor
03-5882 3790

 

Beli Kelengkapan Sekolah @ Pusat Pakaian Hari-Hari

IMG_2779.JPG

Amboih lakonan sangat ni ;)

Assalamualaikum

Hmm saya dah beli persiapan persekolahan anak-anak, Alhamdulillah beli awal-awal ni senang. Banyak size yang masih ada dan tidaklah terkejar-kejar kalau membeli saat akhir nanti. Itulah saya, sukakan semua benda dibuat secara awal dan tak suka last minute. Dan bila sudah terbiasa dengan segala benda nak cepat, kalau lambat tu rasa macam biskut lemau aje. Kedai pilihan saya tahun ini adalah Pusat Pakaian Hari-Hari. Jika tahun lepas saya membeli barangan sekolah di Kedai Uniform Galeri, tetapi tidak tahun ini. Sebab apa? sebab rata-rata yang beritahu pakaian sekolah sudah naik harga.

Kalau dulu sehelai baju kurung lengkap purata dalam RM50 sehelai, sekarang tidak lagi. Harga sudah naik dalam 10% ke 20%. Kalau anak seorang mungkin tak terasa, tapi kalau anak-anak yang bersekolah tu dalam 3/4 orang atau lebih? Mahu terasa juga duit yang keluar untuk perbelanjaan sekolah mereka ni.

IMG_2778.JPG

Najiha tu sempat lagi tidur ya

Kualiti kain sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari tidak kurang juga hebatnya. Dan kata salesgirl tu, kualitinya sama seperti jenama Canggih. Dan bila saya rasa sendiri kain tu, YES not bad. Tak terlalu nipis dan tak terlalu tebal. Just Nice. Jahitan juga sangat puashati. Tahun lepas anak-anak saya gunakan jenama Canggih. Taklah canggih mana, kalau kotor tetap perlu sental dengan gigihnya juga kan.

Kata orang alah beli menang memakai. kebetulan anak-anak saya ni dapat kupon baucer less 10% dari PIBG sekolah mereka, jadi itu yang membuatkan saya segera membeli kelengkapan sekolah diorang ni. 10% tu banyak tau. Kita pun bukan beli sehelai dua kan, sekolah kebangsaan mau 2 pasang seorang, sekolah agama lagi, kasut sekolah juga.

IMG_2777.JPG

Diskaun Baucer dari PIBG sekolah

Jenama pakaian sekolah yang dijual di sini ialah Jony and Jeny, entahlah saya tak kenal pun siapa mereka berdua ni kekeke, tapi yang penting ianya berkualiti. Dan jenama ni dah lama pun kat pasaran kan. Emmm sepasang baju sekolah adalah berharga RM35.90 untuk saiz 34. Wah anak-anak saya ni pakai size 34 katanya ;). Besar panjang dah anak-anak ibu. Yang paling tak menahan Najiha yang Darjah 2 tahun depan sama size baju dengan kakaknya yang Darjah 4. Kwang-kwang-kwang hehehe. Harga adalah berbeza mengikut size ye kengkawan. Dan jika anda membeli baju sahaja tanpa kain, harganya ialah RM17.90. Tapi kalau harga kain sahaja? Alah tak pulak saya survey harganya, dan adalah lebih jimat jika anda membeli sepasang sekaligus, kerana pembelian berasingan lebih mahal sedikit harganya.

IMG_2781.JPG

Baju kurung sekolah

IMG_2783.JPG

Kasut pun murah harganya

IMG_2782.JPG

Ni pun not bad

Kasut putih saya belikan 2 pasang untuk setiap seorang dengan harga RM22.90 sepasang dan surprisingly saiz diorang ni dah 36 dan sama panjang kaki adik dan kakak. Emppphhh nak lawan si kakak nampaknya ni si adik ni hehehe. Alhamdulillah diorang tak banyak ragam dalam memilih kasut, sebab kalau kat opis, ada member tu beritahu yang anaknya nak kasut tapak warna merah. Heheheh macam-macam peel ye bebudak ni, takpelah janji diorang nak ke sekolah sudahlah. Kalau bebudak ni banyak songeh sangat, saya kata, takpelah sekarang ni ikut pilihan ibu abah, nanti kalau korang dag besar dan kerja dan ada duit sendiri, belilah macamana pattern yang korang nak pun takpe.

IMG_2785.JPG

Selesai baju sekolah anak-anak

IMG_2786.JPG

Harga barang tolak diskaun 10%

IMG_2784.JPG

Kasut RM22.90

Beg sekolah saya tak beli sebab beg sekolah diorang yang dulu tu masih elok lagi. Alhamdulillah siap sudah persiapan persekolahan mereka, bab buku sekolah pun suami saya dah selesaikan. Kelas pun dah tahu, tinggal nak masuk ke kelas baru sahaja ;). Bagaimana pula persiapan anak-anak anda ya?

Prosedur pertukaran sekolah rendah

IMG_2771.JPG

Semangat nak tukar sekolah ;)

Alhamdulillah pertukaran sekolah anak-anak sudah diluluskan oleh Pejabat Pelajaran Daerah dan sudah pun selamat mendaftarkan mereka ni ke sekolah yang baru. Proses yang diambil agak cepat dan pantas!! Saya amat berpuas hati dengan servis dan layanan yang ditunjukkan baik dari pihak sekolah mahupun PPD. Semuanya senang dan mudah je, Alhamdulillah ;). Bagus-bagus tingkatkan prestasi dan kekalkan perkhidmatan yang baik ini dan berterusan ya.

IMG_2772.JPG

Pejabat sekolah

Bersyukur juga sebab punya adik yang bekerja di sekolah, jadi saya banyak merujuk kat adik tentang prosedur pertukaran sekolah semua ni. Bukan apa, biar sekali buat tu dah tahu apa keperluan dan borang yang perlu diisi, jadi taklah perlu dua/tiga kali ulang alik sekolah. Sebab kita ni tak tahu, jadi orang kata kalau malu bertanya sesat jalan, jadi bila kita banyak bertanya kita dah ada idea apa yang patut kita lakukan seterusnya. Tapi kan kekadang orang tak suka kita banyak tanya, tapi dah tak tahu mestilah tanya kan, hmmm apa-apa jelah.

IMG_2773.JPG

Keadaan teratur di PPD, i Like!!!!!!

Kenapa nak tukar sekolah? Owh nak pindah rumah baru kekdahnya ;). Kasihan juga pada anak-anak ni, dah punya ramai kawan di sekolah lama ni, sekarang kene cari kawan baru. Ibu harap korang dapat sesuaikan diri ya. Apa yang perlu buat? Ok pertama sekali korang perlu survey sekolah yang paling dekat dengan rumah baru. Ok bila dah pasti dan yakin, bolehla ke pejabat sekolah lama dan isi Borang Pertukaran Sekolah. Antara maklumat yang diperlukan ialah, nama dan butiran anak, alamat rumah yang baru dan 2 pilihan sekolah yang kita inginkan. Borang tu kemudian akan diserahkan semula kepada kerani sekolah untuk ditaip semula.

IMG_2774.JPG

Kaunter di dalam, tunggu giliran dulu ya

IMG_2775.JPG

Tempat menunggu pun ada ;)

Juga jangan lupa hubungi Guru Kelas anak-anak untuk mereka menyediakan Fail Peribadi anak-anak untuk diserahkan ke sekolah baru. Selepas seminggu Borang Pertukaran Sekolah siap ditaip dan disahkan oleh Guru Besar. Saya seterusnya membawa borang tersebut ke Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) mengikut daerah sekolah yang baru untuk disahkan. Owh ya borang tu ada 4 salinan, 1 salinan diserahkan pada PPD, 1 salinan kepada sekolah baru, 1 salinan kepada sekolah lama (setelah disahkan oleh PPD) dan 1 salinan kita simpan bebaik ya ;). Dan kemukakan juga salinan dokumen di bawah ini ya.

DOKUMEN URUSAN
PERTUKARAN MURID WARGANEGARA YANG PIHAK SEKOLAH PROSES DAN KEMUKAKAN KEPADA PPD/JPN
1. Salinan Borang P.U.(A) 275 Jadual iii (diisi pihak sekolah)
2. Salinan surat beranak anak
3. Salinan IC anak dan ibubapa atau penjaga
4. Salinan surat nikah
5. Surat hak jaga anak (kes cerai)
6. Surat anak angkat (jika anak angkat)

7. Salinan bil mengikut alamat di kediaman baru

IMG_2776.JPG

Alhamdulillah selesai

Berapa lama nak tahu keputusan pertukaran? Owh sekejap sangat. Semasa pergi ke PPD, memang ada kaunter dan nombor giliran disediakan untuk semua individu yang mahu menukarkan sekolah anak-anak. Sebaik sahaja nombor giliran saya dipanggil, saya terus ke kaunter, saya serahkan borang pertukaran sekolah dan petugas terus menyemak penempatan secara online. Dan Alhamdulillah mereka memberitahu di sekolah baru tersebut masih ada kekosongan dan anak-anak saya sudah mendapat tempat di sekolah baru. Zaman canggih, sekarang semuanya dilakukan secara online. Petugas akan menyemak penempatan di sekolah baru dan jika ada kekosongan, anak-anak anda terus disahkan tempatnya di sana, Alhamdulillah ;).

Lega hati ibu abah, sekarang ni nak pastikan anak-anak ke sekolah baru dan dapat menyesuaikan diri dengan kawan-kawan baru, Ya Allah permudahkanlah segalanya, kepadamu sahaja tempatku memohon pertolongan, dan segalanya nampak berjalan dengan baik Alhamdulillah.