Blogging Top 5 Chinese Restaurants in Kuala Lumpur February 17, 2020

Di area Klang Valley memang senang nak cari chinese restaurant yang halal dan sedap. Bagi yang belum pernah mencuba dan tiba-tiba teringin nak merasa chinese food, bolehla tengok senarai restoran di bawah. Sesuai untuk anda yang ingin datang bersama client mahupun keluarga. Hari ni saya kongsikan dengan anda, antara top 5 chinese restaurants sekitar Kuala Lumpur....

Umum Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends February 10, 2020

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Giveaway Wang Tunai RM 1000 Mamapipie & Friends   Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by...

Umum Proses beli tanah untuk buat rumah di Selangor. Wajib buat di usia muda. February 2, 2020

Cara beli tanah di Selangor untuk bina rumah Pada yang berkira-kira nak beli tanah untuk bina rumah di usia muda ni memang keputusan tu sangat bijak dan berbaloi. Pada saya pelaburan hartanah ni sesuatu yang sangat menguntungkan jika kita tahu caranya. Pada usia muda dan punya kerjaya, fokus anda semestinya adalah untuk jangka panjang dan...

Umum Cara pilih shade foundation sesuai dengan tona kulit January 28, 2020

Dulu saya ada share dengan korang yang saya selalu guna sekarang ni. Korang boleh baca di link ni. Dan saya masih setia dengan produk Alha Alfa. Sekarang dah beli serum dan moisturiser Alha Alfa jugak. Wangi dan best jek bila dah apply kat muka. Then dalam pada hari-hari duk scroll IG, ternampak ada personal shopper ni...

Parenting Pengalaman pertama Dzar bersekolah tadika January 16, 2020

“Ibu, Dzar tak nak pergi sekolah”… “Kenapa tak nak sekolah?”, tanya saya. “Dzar tak nak duduk dalam kelas”, “Abis tu Dzar nak duduk mana?”, “Dzar nak duduk rumah!!!”. Hadoillaahhhh anak!!!! Dah 2 minggu pun persekolahan berjalan kan. Dan selama itu jugalah saya mendengar teriakan dan tangisan Dzar yang 5 tahun tu. Itu jelah ayatnya yang...

Umum Hari ini dalam sejarah, dah 10 tahun berkhidmat December 20, 2019

Haaishh Mood nak menulis sekarang ni kena carilah, umpama dah ke angkasa lepas terbang bebas 😂. Setiap hari fikir nak update blog, masa pulak mencemburui aduhh!! So demi tak menghampakan korang, saya tulis okay?? hihi ada ke yang nak baca blog ni 😅. Ok last 2 weeks punya cerita, harap korang tak jemu membaca haha!!....

Umum Promosi Back to School Sunfeet, kasut kesihatan kaki anak anda November 26, 2019

Persediaan ke sekolah sesi 2020 Sana sini orang dah mula bercerita tentang persediaan keperluan sekolah anak untuk tahun 2020. Persediaan awal ni bagus sebab masih banyak pilihan dan saiz yang ada. Weekend lepas saya dan anak-anak mencari kasut sekolah Sunfeet yang ada buat promosi Back to School. Keistimewaan kasut kesihatan Sunfeet Apa yang bestnya kasut...