Kerja mudah dengan Smart Tag

Setelah beberapa tahun guna Touch N Go, tahun ni baru ada rezeki nak pakai Smart Tag. Bukan apa sebelum ni rumah kat Sri Gombak, lalu tol Duke waktu nak pergi kerja je, itupun tak sesak mana pun kat Duke Tol Batu tu. Balik kerja pula tak lalu tol, emm jimatlah RM2 hengget kan. Lagi jimat kalau tak lalu tol, tapi biasalah kat KL ni kan memang terkenal dengan kesesakan jadi terpaksa jugalah lalu tol untuk kurangkan masa atas jalanraya tu.

Jem teruk giler sehh

Tapi sejak pindah rumah kat Subang ni, wojibulghunnah guna tol. Kalau tak nak lalu mana lagi kan. Nak elak tol, jalan sesak, lalu Tol Jalan Duta tu pun sesak nafas mak ni. Pergi kerja jam 6:30 pagi. Balik kerja jam 5:30 petang, mak aih dia punya beratur kat Tol Duta tu mengalahkan orang sesak nak balik kampung je. Pakai Touch N Go pun tak berbaloi, memasing potong lane nak cepat punya pasal. Rasa nak nanges sangat, dahla mengandung kan, memacam emosi bermain dalam diri ni tau ;). Saya tak paham sangat kenapalah tol tu giler babas punya jem, kalau pergi kerja tu, tak bayar tol lagi dah jem dah. Lepas tu ada pulak yang suka masuk lane orang lain sesuka hati, kalau bagi signal takpelah jugak, ni main himpit je macam jalanraya dia yang punya. Takpe buat kat orang macam tu, nanti Allah balas kat ko pulak kan. Hmmm geram tau!!!

Jadi saya minta kat suami, anniversary kita yang ke 11 aritu kita nak hadiah Smart Tag. Suami kata boleh!!! Yeay!! Kita tanya dia nak hadiah apa? Suami kata rasanya semuanya dah ada, dapat hadiah baby pun dah cukup buat suami. Kekekeke so sweeetttttt!!!!!! Bagus jimat duit hakak!!

Mekasihlah suamiku

Alhamdulillah hari anniversary saya dah dapat apa yang diidamkan. Masa dapat ni memang ada warranty semua tu. Dan dalam tu pun siap ada bateri tau, cuma kadnya tu dijual berasingan. Sebab saya kan dah memang ada kad touch n go sebelum ni, jadi kad tu jugak saya masukkan kat smart tag tu. Kat sini kita boleh check tahap bateri dan baki yang ada dalam kad tu. Mudah sangat ;).

Masa pertama kali nak guna, berdebar sesangat. Bawak pun perlahan je sampailah dia bunyi teetttt!!!! Bila bunyi tu terus lega sangat aihhh!!! Berdebor, punyalah jakun pakai smart tag kan hehehe, tapi pada saya pakai smart tag ke touch n go ke, sama aje jemnya kan. Cuma yang bestnya, kita tak perlu buka tingkap dan terjulur tangan nak tag kat mesin tu. So rasa best sangat jadi malas macam tu hahaha. Oklah sekian meraban hari ini.