Uncategorized ~Tahun ini giliran siapa?~ August 19, 2011

Spread the love

Tiap2 tahun kene osom ke kawan2!!
Atau telah menetapkan sistem giliran berdemokrasi? 
Hehe daku tidak alami masalah ini..
Bukan apa kawin dengan jiran..
JIRAN? Suamiku jiranku hahaha
Bukan jiran sebelah, depan mahupun belakang rumah
Tetapi jiran yg beza rumahnya 99 buah rumah
Rumahku no. 214, hubby 313…
Satu Felda, lain2 jalan la kiranya…
Kalau jalan kaki dalam 15 minit la…
Memang takde masalahla huhuhu…
Satu hari banyak kali boleh berulang2 ke sana ke mari…
Hubby ku ini senior ku, jarak umur kami 3 tahun..
Bercinta monyet sejak skola menengah tp putus kerana
daku nk minta break off…
Nak tumpu pada PMR dan SPM..
Syukur daku satu2nya student PMR dapat A dalam English subject..
SPM juga Alhamdulillah terbaeekkkk…
Then sambung kat UKM…
Masa tu baru bertemu hubby semula..
Syukur kekal sampai sekrang…
Yang penting, bersabar dan bertolak ansur penting..
Jgn gado2 ye nak balik raya ni…
Raya setahun sekali, raya haji ada lagi…
OSOM!!! 🙂

Spread the love

Tags : ,

24 Comments

  • *azni* posted on August 19, 2011 at 12:48 am

    kami buat sistem giliran..sbb kahwin dgn org jauh2.. 😉

    Reply
  • ☆*♥L@dy @yU♥*☆ posted on August 19, 2011 at 12:50 am

    curlasttt berchenat since kolah gitew…tertiba kuar kisah chenta plak ek…ai x der osom tapi selalu blk penang ikut mood sbb my darl x kisah…boley gitew ?ngeeee

    Reply
  • LiLy @ MumMyQiStInA posted on August 19, 2011 at 12:50 am

    ktorg raya thn ni x balik mana2..raya kat sini jer..hubby x dpt cuti..tp biasanye klu raya xde mslh nk blk Kg mana dulu koz PIL mmg x sambut raya..sambut krismas je.. 😉

    Reply
  • Ibu Lala posted on August 19, 2011 at 12:51 am

    Akk tiap tiap thn ry KL dulu. Pastu br blk kg. Dah 7 thn ry fes kt KL.

    Reply
  • umialya posted on August 19, 2011 at 12:54 am

    kami ok je, kawin 1 daerah tp sejak kedua2 org tua dah xder, bertambah2 x kisahnya nak beraya kat mana

    kt rumah sndiripun ok je tp sian lak kt hubby nak merasa balik kg, ngee!!

    Reply
  • ~ yus ~ posted on August 19, 2011 at 12:56 am

    buat giliran pagi raya di mana saja tiap2 tahun.

    Tapi pasti balik kampung yang satu lagi pada hari yg sama juga, petangnya.

    Sorang Muar, sorang Melaka, sepelaung je kan aju…hehe

    Reply
  • Huda posted on August 19, 2011 at 1:01 am

    bestnye kak, dekat je umah parents n pil 🙂 huda johor, hubby perak. thn ni kat perak je kut sbb hubby keje 🙂

    Reply
  • kakngah posted on August 19, 2011 at 1:05 am

    sama ler kite nok… tak payah osom bagai. ko beza 99 bijik rmh. aku beza 7km. kalau lauk rmh dia tak sedap… lari balik rumah aku.. hahahaha!!!

    Reply
  • Teratak Hami posted on August 19, 2011 at 1:06 am

    Family akak memang ikut giliran. Tahun ni kampung akak… bestnya!!!

    Tapi ada member akak kawin dekat2 jgk macam awak. Dia kata penat sbb berulang-alik. Tengah duduk rumah mak bapak, tetiba mertua telefon, ada tetamu datang rumah mertua nak jumpa. Begitu jugak sebaliknya.

    Reply
  • @e_da posted on August 19, 2011 at 1:07 am

    syokk gilerr camtu kan.. jalan sehala .. balik umah sana sini kejap pun takde hal.. cam ida ni satu utara 1 selatan.. kdg2 mcm nak perang gak walaupun ikut giliran.. nak wat camana sape suh cari org jauhkan.. hihihi

    Reply
  • lady butterfly posted on August 19, 2011 at 1:13 am

    bestnye sbb dekat..xpyh nk pk pape…shima jauh2….xperlu osom2…sbb da tetapkan giliran awal2..so gilir2 la….hikhikhik

    Reply
  • Kakzakie posted on August 19, 2011 at 1:15 am

    Kakak walau tak sekampung tapi senegeri. Jiran daerah. Satu Batu Pahat satu Pontian. Satu jam dah boleh sampai…..

    Kakak ikut anak-anak yg pilih nak kemana…

    Reply
  • Azie Azman posted on August 19, 2011 at 1:47 am

    hehe..bestnye dekat..ni nak carik husband dekat-dekat jugak ni 😉

    Reply
  • NM02 posted on August 19, 2011 at 2:00 am

    ai juga bergilir setiap tahun. ape nak gaduh.. tetap merasa balik kampung jugak kannn

    ^_^

    Reply
  • aanie posted on August 19, 2011 at 2:01 am

    x osom pun..dah 2 tahun berturut2 giliran sy..thn ni giliran si dia lak…tp tetap balik umah sy raya ke 2 or ke 3 nanti…hihihi….

    Reply
  • misya posted on August 19, 2011 at 2:15 am

    sya tak penah dapat beraya kat umah mak dulu

    Reply
  • miloais posted on August 19, 2011 at 2:35 am

    iols guna sistem giliran
    so tak de lah nak gaduh2

    this year turn raya pertama dgn keluarga mentua…

    Reply
  • MamaEma posted on August 19, 2011 at 2:39 am

    kami semua balik kelantan tiap2 tahun..satu negri

    Reply
  • rose --{@ ibuRafiq @}-- posted on August 19, 2011 at 5:20 am

    biasa kami balik 2 negeri. tapi tahun ni lain plak sbb dah nakebrsalin sgt dah..so balik perak je..huhu sedih takleh blik kg kat terengganu
    wohoo jiran eh..patutla tak berebut..:-P

    Reply
  • fiza posted on August 19, 2011 at 6:41 am

    Bestnya…jiran sekampung jer ☺☺. ami plak dedua org KL. Somi gombak, saya plak kg pandan, dekat jer ☺☺☺

    Reply
  • wani johari posted on August 19, 2011 at 8:06 am

    apa nak kisah dkt jer kan aju..saya pn sama, dua2 org kelate cuma daerah jer lain2… tp masih blh ulang alik…

    Reply
  • CIK JATT posted on August 19, 2011 at 1:53 am

    saya tahun ni turn rumah mak mertua pulak. tapi petang raya pertama tu jugak balik rumah mak:) tak jauh sangatla.. dalam 2 jam camtu

    Reply
  • IMANSHAH posted on August 20, 2011 at 12:09 am

    semoga semuanya selamat ya kak

    Reply
  • Bui Junaidi posted on August 20, 2011 at 1:19 am

    hahaha..lucu pulak bui baca entry aju ni..hubby bui pulak orang jauh..kalau dr kuching ke kampung dia (mukah) ambik masa 10 jam baru sampai..tahun ni bui beraya kat kpg dia,sbb tahun lepas dh beraya kat kpg bui..hehe..jarang gaduh2 pasal ni sbb dh buat deal..kalau tahun ni kpg dia,thn depan kpg bui pulak..osom-osom..hehehe

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge