Uncategorized Karma TV9 | Best gak citer ni December 12, 2011

Spread the love

Pertemuan singkat antara Karmila 23 tahun seorang pelakun popular dan Tan Sri Fahrul Sani 64 tahun seorang ahli politik telah membuahkan cinta yang tidak lagi boleh dipisahkan lantaran Tan Sri Fahrul mahu menghalalkan hubungan mereka dengan menikahi Karmila meskipun dia tahu keputusan ini akan menghancurkan hati Waheeda isteri pertamanya. Perempuan mana yang sanggup hidup bermadu. Tidak pernah ada manisnya bermadu ini. Hampir 1 tahun Tan Sri Fahrul memburu cinta Karmila dan dia sentiasa sabar menghadapi Karmila dan hari ini dia telah berjaya membuktikan kesungguhannya didalam mencintai Karmila. Karmila akhirnya akur dengan kesabaran dan kesungguhan Tan Sri lantaran dia begitu yakin bahawa Tan Sri Fahrul Sani benar-benar mencintainya. Meskipun dia terpaksa berdepan dengan cemuhan dan kutukan, dia nekad cinta mereka harus berakhir dengan perkahwinan.

Karmila membuat pengumuman yang menggemparkan seluruh Malaysia bahawa keputusan dia ini adalah atas dasar cinta bukan kerana harta. Karmila mahu mengakhiri careernya sebagai pelakun. Eizlan yang selama ini mencintai Karmila menuduh Karmila mata duitan dan perempuan murahan kerana kononnya mempunyai hubungan dengan Tan Sri sebelum ini tanpa pengetahuannya. Sedangkan hubungan antara Tan Sri dan Karmila Cuma 3 bulan sahaja. Karmila dengan sengaja mengakui semua itu supaya Eizlan membencinya. Dia tidak mahu Eizlan kecewa dengan keputusannya. Keluarga Karmila begitu gembira dengan keputusan Karmila itu kerana mereka juga sukakan Tan Sri. Seluruh kampung menghina keluarga Karmila kononnya menjual anak tapi mereka menghadapi dengan tabah demi kebahagiaan Karmila. Karmila tidak mampu berterus terang siapakah bakal suaminya kerana dikhuatiri akan menjejaskan status Tan Sri lalu seluruh keluarga merahsiakan tentang bakal suami Karmila itu.

Sekumpulan Datin termasuklah Waheeda mengutuk artikel pengakuan Karmila itu kononnya Karmila artis materialistik. Mereka berteka teki siapakah bakal suami Karmila itu. Eizlan cuba untuk menghalang perkahwinan itu lantaran dia bersemuka dengan Waheeda sendiri untuk memberitahu perancangan Karmila dan Tan Sri. Waheeda terpukul dengan berita itu dan berdepan dengan Tan Sri. Lebih memedihkan bila Tan Sri mengakui perkara itu.

Saksikan kisah seterusnya, KARMA, bermula 28 November ini, setiap Isnin jam 8.30 dalam slot Ratu, TV9.


Spread the love

Tags :

6 Comments

 • @e_da posted on December 12, 2011 at 1:20 pm

  aju…rida pun baru start layan citer ni,,…hehhe best kan

  Reply
 • LiLy @ MumMyQiStInA posted on December 12, 2011 at 1:25 pm

  jarang tgk TV9..mcm best jer citer ni..kena tgk gak ni..^^

  Reply
 • JHaZKiTaRo posted on December 12, 2011 at 5:20 pm

  best eh?? kene tgk laa nanti.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. 🙂

  Reply
 • kakcik posted on December 12, 2011 at 11:03 pm

  Kakcik rasa, cerita ini adalah olahan dari kisah yang pernah dilalui oleh Ziela sendiri…

  Reply
 • wani johari posted on December 13, 2011 at 3:15 am

  mcm best jer sipnosis dia..tp slalu x smpt nk layan tv duk layan anak2… cerita cm dlm novel, trend skrng…

  Reply
 • wan nurul hezrina posted on December 13, 2011 at 3:21 am

  mcm besh jer citernie..suka tgk ziela jalil..lawa mukanya=)

  Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge