Uncategorized Makan angin di Umbai dan Bandar Hilir, Melaka December 2, 2011

Spread the love

Cuti Maal Hijrah yang lepas daku balik ke Pahang, 
cuti panjang kan bosan rasanya duk di rumah sahaja. 
Hubbyku plan nak bwk mak daku dan maknya ke Melaka. 
Korang tau daku dan hubby sekampung kan? Hihi… 
So senangla nk jenjalan kan, dua2 duk berdekatan, 
skali jalan kata org tu…
Mak2 kami ni tingin nk mkn kt Umbai, 
so bergerakla kami ke sana dgn 2 kereta. 
Lihat sajalah gelagat masing2 yang pantang nmpk kamera hihi…
memang sronok sbb kan mcm2 
peninggalan sejarah ada kat Melaka. 
Keadaan hujan lebat membataskan pergerakan kami. 
Ditambah dengan jem teruk 
sebab cuti skola mmg orgnya ramai kan..
Mak happy anak2 gembira
Ambil gambar dalam kete je
Senyum mcm iklan colgate pulak hehehe

Cantik kan decoration beca ni
Adik2 iparku
 
Time ni mak dan mertuaku sopping hehehe
Ramainya org
Yang peliknya takde pulak gambar mak dan mertuaku
hehehhe, watak utama dlm citer ni plak tu hahaha
Hehehhe takpela janji dah tunaikan impian diorg
nak pegi jalan2 kt Melaka tercapai kan
P/S : Tuan Belog pegi visit lagiiii 
Yeeehhaaaa besok cuti!!!

Spread the love

Tags : , ,

16 Comments

  • abah khalisha posted on December 2, 2011 at 12:35 am

    wah parameswara..menarik ni

    Reply
  • LiLy @ MumMyQiStInA posted on December 2, 2011 at 12:54 am

    hehe..yg penting watak sampingan tu ada.. 😉

    Bestlah jalan2 kat melaka..lama dah tak kesana..^^

    Reply
  • amiey lee posted on December 2, 2011 at 12:55 am

    sempat lagi…itula hubby ajak ke melaka ahd isnin ni..tal tau la dpt cuti ke tak :p

    Reply
  • ~ yus ~ posted on December 2, 2011 at 1:02 am

    ikan bakar parasmewara? akak pun tak pernah sampai kedai tu..ekeke.

    hujan2 pun happy moment gak tu kan aju..

    Reply
  • Hanna posted on December 2, 2011 at 1:04 am

    umbai tu kampung kiter..rs bangga org dtg umbai..hehe..

    Reply
  • mama tisya posted on December 2, 2011 at 1:10 am

    wah jln2 melaka…

    **aju yg tiket free ditchlady tu..kena klik kt fb..bc details kt sini

    http://mamatisya.blogspot.com/2011/11/saper-nak-tiket-wayang-freejom-join.html

    Reply
  • ☆*♥L@dy @yU♥*☆ posted on December 2, 2011 at 1:14 am

    syg jejln waktu ujan x best sgt khen
    dah banjir ker area tue?

    Reply
  • Salina@IbuAqil posted on December 2, 2011 at 2:02 am

    Kami dlu g Melaka x sampai pun ke Umbai dear.. Cari x jumpa.. 😉

    Reply
  • ~izan~ posted on December 2, 2011 at 2:12 am

    iklan colgate yg comel hehe..

    seronok jln ramai2..tp watak utama mak2 takde plak yer..takpe la,jnji mereka hepi dpt jln2 =)

    Reply
  • nyanyisunyi posted on December 2, 2011 at 2:34 am

    pegi umbai kat medan ikan bakar terapung ke?tu kat umah akak tu..memang best kalau jalan2 kat melaka.

    Reply
  • Munnafendy posted on December 2, 2011 at 3:54 am

    seronoknya dpt bwk mak jejalan kan..dua2 mak lak tu..adil n saksama..hehe

    Reply
  • miloais posted on December 2, 2011 at 5:24 am

    gambo watak utama tak de
    layan aje lah gambo watak sampingan
    tu pun kira ok gak kan???

    Reply
  • fiza posted on December 2, 2011 at 6:39 am

    Dah lama tak gi melaka.

    Reply
  • MrS. F!zA posted on December 2, 2011 at 7:43 am

    ada org ckp kedai prameswara ni sedap..femes kt melaka..harus jgk try nti..bila ntah nk jln2 sana..plan selalu tk jd..

    Reply
  • aanie posted on December 2, 2011 at 7:57 am

    aik? bukan ke ari tu dah pegi sini?? ke aanie yg salah..adoi..

    Reply
  • wani johari posted on December 2, 2011 at 8:44 am

    ooo aju ke melaka ye, kami pn g gak ahad lps, pic lum upload entry pn x buat lg…hehe, tp ujan x smpt nk jejln mn2..sungguhlah x best..

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge