Uncategorized Tempahan nombor pendaftaran kenderaan WWW dibuka 30 April February 28, 2012

Spread the love

KUALA LUMPUR: Orang ramai yang berminat untuk mendapatkan nombor pendaftaran kenderaan “WWW” yang bermaksud “World Wide Web” boleh membuat tempahan di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur mulai 30 April ini.

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Cho Ha berkata, tempahan akan dibuka selama 14 hari mulai 8 pagi hingga 12 tengah hari sehingga 14 Mei depan.

“Kita telah menerima banyak pertanyaan dan panggilan telefon tentang nombor pendaftaran “WWW’. Salah satu sebab kenapa mereka mahu sangat nombor itu kerana ia membawa maksud “World Wide Web”,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata, terdapat empat kategori nombor yang boleh ditempah iaitu nombor bernilai utama, nombor menarik, nombor popular dan nombor semasa.

Katanya nombor bernilai utama iaitu nombor satu angka 1 hingga 10 akan dibuka dengan harga jualan minimum RM10,000 manakala nombor menarik dijual dengan harga minimum RM2,000 manakala nombor popular dan nombor semasa masing-masing dibuka dengan harga minimum RM300.

Kong berkata, beliau percaya tempahan terhadap nombor pendaftaran “WWW” bukan saja akan mendapat sambutan hangat daripada orang ramai, malah akan mencatatkan harga tempahan yang paling tinggi dalam sejarah tempahan terhadap nombor pendaftaran kenderaan di negara ini.

“Setakat ini harga nombor pendaftaran yang paling tinggi ialah pendaftaran kenderaan “MCA 1” yang dijual dengan harga RM300,100.

“Secara puratanya JPJ meperoleh pendapatan RM1.7 juta setiap tahun daripada tempahan nombor kenderaan. Tahun lalu lebih RM1.8juta diperolehi daripada tempahan nombor kenderaan berbanding hampir RM1.6 juta dalam tahun sebelumnya,” katanya.

Sebubungan itu, beliau mengingatkan orang ramai yang ingin membuat tempahan nombor agar mengikuti prosedur yang telah ditetapkan oleh JPJ termasuk mengisi borang dan membayar deposit yang ditetapkan.

Katanya, borang tempahan itu boleh dimuat turun dari portal JPJ di www.jpj.gov.my. – BERNAMA


Spread the love

Tags :

3 Comments

 • Salina@IbuAqil posted on February 28, 2012 at 12:12 pm

  ayarkkkk!!
  macam2 erk aju..
  tp cantik gak tu..
  http://WWW..
  hi3!!!

  Reply
 • ♥♥azatiesayang ♥♥ posted on February 28, 2012 at 4:03 pm

  salam Aju…xder la nk membuang duit beribu raban setakat nk ambik nombor plat…baik beli sofa baru.hikhik

  Reply
 • anisalya posted on February 28, 2012 at 6:24 pm

  macam ta kisah je dgn no plat. ada org suka dan ada yg tak kn?!

  Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge