Astro Mohon Maaf Gagal Siarkan Pernikahan Awal dan Scha

Astro Mohon Maaf Gagal Siarkan Pernikahan Awal & Scha

PETALING JAYA: Pihak Astro memohon maaf kepada semua penonton di negara ini kerana kegagalan menyiarkan secara langsung pernikahan pasangan selebriti Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya yang diadakan di Hotel Pullman Lakeside, Putrajaya, pada Jumaat.

Pengurus Saluran Astro Ria, Raqim Ahmad Ramli berkata pihaknya masih belum dapat mengenal pasti punca sebenar gangguan kepada siaran langsung tersebut yang sepatutnya disiarkan selama setengah jam bermula pukul 9 malam menerusi saluran Astro Ria.

“Saya mewakili pihak Astro Ria dan Astro amat kesal dan memohon maaf kepada semua penonton atas gangguan siaran langsung majlis pernikahan Scha dan Awal pada malam tadi (malam Jumaat).

“Ia adalah kesilapan teknikal yang tidak dapat dielakkan. Sehingga kini kami masih belum dapat mengenal pasti punca sebenar masalah itu,” katanya ketika dihubungi mStar Online, Sabtu.

Katanya, pada awal siaran tiada sebarang gangguan berlaku ketika saluran itu menyiarkan siaran langsung persiapan majlis itu sepanjang hari sebelum majlis akad nikah berlangsung.

Justeru, apabila terdapat gangguan yang merencatkan siaran langsung majlis pernikahan pada sebelah malam, ia adalah sesuatu yang tidak disengajakan.

“Kami tidak menghadapi gangguan ketika menyiarkan cebisan persiapan sebelum majlis pernikahan itu berlangsung. Tidak sangka pula berlaku gangguan ketika majlis akad nikah hendak diadakan.

“Bagaimanapun, kami akan menyiarkan semula rakaman majlis itu pada pukul 8.30 malam ini (Sabtu) di Astro Ria dan mungkin juga akan siarkan ulangan program itu dari masa ke semasa sebagai tanda kekesalan kami terhadap apa yang berlaku,” katanya.

Raqim berkata, Astro Ria adalah saluran rasmi yang menyiarkan liputan menyeluruh majlis perkahwinan pasangan itu termasuklah majlis resepsi yang akan diadakan pada Ahad ini (esok).

“Seperti yang kami lakukan pada majlis perkahwinan Lisa dan Yusry sebelum ini, Astro Ria akan juga menyiarkan liputan menyeluruh majlis perkahwinan Scha dan Awal.

“Rakaman majlis resepsi perkahwinan mereka yang diadakan pada esok (Ahad) akan disiarkan selama sejam bermula pukul 9 malam masing-masing pada 11 dan 18 Mei depan,” katanya.

P/S:Macamana nak maafkan tak? Kikikii

(595)

6 Comments

 • Reply
  ADEEYA
  May 5, 2012 at 6:32 PM

  Maafkan jelah walaupun geram menunggu

 • Reply
  Che Rosliza Che mat
  May 5, 2012 at 12:25 PM

  Malam nie erk…bolehlah tengok hehehe

 • Reply
  fieda
  May 5, 2012 at 1:52 PM

  tadi dh tgk masa tghari..nasib baik tak excited tggu semalam..

 • Reply
  rafaliah
  May 5, 2012 at 1:53 PM

  ni namanya takde rezeki nak tengok live ..hehe..

 • Reply
  IntaNBerliaN
  May 5, 2012 at 2:57 PM

  sy xda plak tertunggu2 pasal ni smlm…sbb terlupa..hihii 🙂

 • Reply
  Izan Ishak
  May 7, 2012 at 12:48 AM

  izan pun sama, tak ingat nak tgk pun. mujur tak frust menongggeng…

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge