Uncategorized Semakan Rayuan ke IPTA/Politeknik Secara Online Dan SMS June 12, 2012

Spread the love

PUTRAJAYA – Status keputusan rayuan permohonan ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA) atau politeknik premier bagi program pengajian lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setara boleh disemak mulai 12 tengah hari Khamis ini Kementerian Pengajian Tinggi dalam satu kenyataan hari ini berkata, semakan boleh dibuat melalui hotline 03-88706767, helpline 03-88706777, talian am 03-88706755/6766, laman web rasmi IPTA berkenaan dan khidmat pesanan ringkas (SMS) dengan menaip UPU RESULT (No kad pengenalan) dan SMS ke 16888.

“Keputusan rayuan adalah muktamad. Jika tiada sebarang tawaran diterima dari IPTA/Politeknik Premier sehingga 30 Jun ini, maka rayuan dianggap gagal,” kata kenyataan itu.

Kementerian itu juga memaklumkan ia tidak pernah melantik sebarang ejen atau wakil dalam pengurusan pemilihan kes rayuan calon yang gagal mendapat tempat ke IPTA/Politeknik Premier.

Semua pengurusan pengambilan pelajar adalah diselaraskan oleh Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi dengan mengguna pakai dasar, prosedur serta kriteria pemilihan yang ditetapkan kementerian.

Calon-calon yang ingin membuat semakan tawaran dan mencetak surat tawaran rasmi boleh berbuat demikian melalui laman web rasmi IPTA berkaitan atau Jabatan Pengajian Politeknik mulai 15 Jun. – BERNAMA


Spread the love

Tags : , ,

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge