Uncategorized Sinopsis Drama Citra Juwita TV9 July 26, 2012

Spread the love

20120726-225756.jpg

Slot Aurora di TV9 berterusan dengan drama bersiri terbaru bertajuk Citra Juwita yang menggantikan Friday I’m In Love pada setiap hari Khamis jam 8.30 malam. Citra Juwita akan menggandingkan pelakon lama dan baru iaitu Eyka Farhana, Jasmin Hamid, Azhar Sulaiman, Addy Ashraf, Shahrol Nizam dan Azuan Mazlan untuk menghidupkan watak-wataknya.

Kisah bermula apabila Citra (Jasmin Hamid) yang datang dari keluarga kaya-raya jatuh cinta dengan Ehsan (Azhar Sulaiman), seorang pemain bola sepak negara. Ibu bapa Citra telah membuangnya dari keluarga setelah mengetahui tentang perhubungan mereka. Bermulalah hidup Citra dengan Ehsan tanpa wang yang melimpah-ruah sebagaimana dia dapati ketika hidup bersama ibu bapanya.

Walaupun disekat kemewahan, mereka tetap gembira apabila dikurniakan seorang cahaya mata yang diberi nama Juwita (Eyka Farhana). Namun, kegembiraan mereka haya seketika, apabila Citra dan Ehsan membuat keputusan untuk bercerai ketika Juwita berumur 5 tahun. Juwita yang masih kecil ketika itu menyatakan hasratnya untuk tinggal bersama bapanya dan oleh kerana kecewa dengan keputusan anaknya, Citra telah membawa diri dan tidak mahu menghubungi anak dan bekas suaminya itu lagi.

Hari berganti hari dan kini Juwita sudah pun berumur 23 tahun. Sepanjang hidup Juwita, dia amat rapat dengan Wira (Shahrol Nizam), kawan baik kepada bapanya. Wira mempunyai seorang anak lelaki, Ilham (Addy Ashraf) yang amat mengambil berat tentang hidup Juwita. Dalam diam, Ilham memang mempunyai perasaan terhadap Juwita tetapi terpaksa memendamnya kerana Juwita sudah pun mempunyai teman lelaki bernama Arjuna (Azuan Mazlan).

Tidak lama kemudian, Ehsan jatuh sakit dan sebelum nafas terakhirnya, dia meminta Juwita berjanji untuk mencari dan tinggal bersama ibunya, Citra. Walaupun berat hati, Juwita tetap nekad untuk mengotakan janjinya kepada bapa tersayang. Setelah begitu lama berjauhan, kini Citra dan Juwita disatukan semula.

Gaya hidup Citra dan Juwita telah membuatkan mereka sukar untuk hidup bersama tetapi kerana janji kepada Ehsan, mereka mencuba sedaya upaya untuk berbaik semula. Hidup menjadi semakin sukar apabila Juwita mula mempunyai perasaan terhadap Ilham, dan pada masa yang sama, Citra juga sudah jatuh cinta dengan Wira!

Suatu ketika dahulu, Citra telah melukakan hati Juwita apabila dia melangkah pergi dari hidup anaknya itu. Adakah Juwita sekali lagi akan terluka dengan perhubungan cinta di antara Citra dan Wira? Atau apakah Juwita akan mengorbankan cintanya semata-mata untuk kebahagiaan ibunya?

Drama Citra Juwita akan bermula pada 19 Julai ini pada setiap hari Khamis jam 8.30 malam hanya melalui slot Aurora, eksklusif di TV9 (Saluran 119).

Sumber

20120726-225803.jpg


Spread the love

Tags : , , ,

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge