Uncategorized iPhone 5 gadget impian November 20, 2012

Spread the love

INI ADALAH STICKY POST, SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERKINI

Entry ini adalah contest anjuran blog Denaihati untuk memenangi gajet impianku iaitu Iphone5. Iphone 5 Gadjet Impian dan idaman setiap pengguna Iphone yang sudah biasa dengan aplikasi yang sedia ada di dalamnya.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Saya senaraikan semua entri iPhone 5 yang ada di blog Denaihati.

1] iPhone 5 gadjet impian ditulis pada 2/11/2012

2] iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA ditulis pada 2/10/2012

3] iPhone 5 Malaysia Pertama ditulis pada 25/9/2012

4] iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test ditulis pada 21/9/2012

5] Iphone 5 Gambar dan Video ditulis pada 13/9/2012

6] iPhone 5 Dilancarkan ditulis pada 9/9/2012

7] iPhone 5 Countdown ditulis pada 17/7/2012

8] iPhone 5 dah sampai Malaysia ditulis pada 24/9/2011

Saya minat sangat iPhone 5 ni!! Memang sesuai betul tajuknya Iphone 5 Gadjet Impian kan. Untuk pengetahuan, saya mula menggunakan iPhone 4 saya yang putih berseri ni sejak Ogos 2011. Saya update blog hanya menggunakan gajet ini sahaja. Upload gambar di photobucket dan copy directly to blog entry. Ianya mudah, user friendly and gambar yang dihasilkan memang tidak mengecewakan.

Saya belum pernah pegang dan telek iPhone 5 ni lagi, dari pembacaan saya, ianya 18 peratus lebih tipis dan 20 peratus ringan berbanding iPhone 4S.

Ia mempunyai skrin yang lebar iaitu paparannya sehingga empat inci berbanding 3.5 inci sebelum ini, dan beratnya pula 112 gram. Ia membawa kamera 8 mega pixel dan resolusinya 1136 x 640. Lebarnya 2.4 inci manakala tingginya 4.9 inci dan setebal 7.6mm.

iPhone 5 menggunakan pemproses A6 yang lebih baik, memiliki kuasa memproses dua kali lebih pantas berbanding komponen sebelum ini dan disertakan penghubung 4G LTE sesuai dengan platform 4G.

Apple juga dilaporkan telah memperbaiki jangka hayat bateri dan menyediakan ciri-ciri kamera yang lebih baik.

Lepas tu kalau kameranya 8 megapixel, dah sah-sah kualiti gambarnya lebih baik dan cantik tertarik kan. Kalau saya dapat the real iPhone 5 pasti penerangan saya ini lebih panjang lebar, selebar senyuman bro Denaihati yang sudah memiliki dan begitu meminati gajet Apple terkini ini.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Di atas ini adalah hasil tangkapan gunakan iPhone 4 saya. Kalau guna iPhone 5 pasti lebih sharp kan? Mungkin..Go go go Adam!! Usaha tangga kejayaan, ibu pun berusaha mendapatkan iPhone 5 ni untuk kita!! keh keh keh

β€œContest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.myβ€œ.

Taktau nak komen apa? Boleh klik button Google +1 DI ATASSSSS … TQ Soo Muchhh!!!


Spread the love

Tags : , , , , , ,

83 Comments

  • Denaihati posted on November 3, 2012 at 11:50 am

    Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai “iPhone 5 gadget impian” dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.
    Denaihati recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • kakngah posted on November 3, 2012 at 11:57 am

    aju… wish u luck bebeh!
    kakngah recently posted..breast crawlMy Profile

    Reply
  • pjaz posted on November 3, 2012 at 12:01 pm

    Gud luck =)
    pjaz recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • Azie posted on November 3, 2012 at 12:06 pm

    Good Luck yea! Azie pun join contest dari Denaihati ni. Salam Kenal.
    Azie recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • kak ieda posted on November 3, 2012 at 5:11 pm

    aju ! gud luck dear πŸ˜‰
    kak ieda recently posted..DIANA & FARID SELAMAT NIKAHMy Profile

    Reply
  • fendy posted on November 3, 2012 at 5:20 pm

    wah join contest…good luck yah…
    fendy recently posted..Nak tukar Header?My Profile

    Reply
  • titan posted on November 3, 2012 at 7:21 pm

    pehh..ramai betul yang nak iphone nih rupanya. hehe..
    titan recently posted..Sikit-sikit Gunung Everest.My Profile

    Reply
  • donnyien posted on November 3, 2012 at 7:26 pm

    good luck.. rasa-rasa nak join la contest ni tapi tengah cari idea dulu

    Reply
  • Juan posted on November 3, 2012 at 8:42 pm

    impian saya juga nih
    Juan recently posted..Ruang Bicara Pandangan Terhadap Prestasi Proton as National Car MakerMy Profile

    Reply
  • eddy posted on November 3, 2012 at 10:00 pm

    Semoga berjaya… 1st time pakai Apple… ipad3 dan amat berpuas hati
    eddy recently posted..Keputusan e-GTukar 2012My Profile

    Reply
  • Eizil posted on November 4, 2012 at 7:11 am

    Semoga berjaya… πŸ˜€ tak pernah lagi pakai iphone, tapi iphone 5 dah pernah merasa pegang…
    Eizil recently posted..Apabila RSS Reader tidak berfungsiMy Profile

    Reply
  • hafizrahim posted on November 4, 2012 at 9:05 am

    dari contest yang sama..salam perkenalan dan selamat berjaya. πŸ™‚
    hafizrahim recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • sensasi2020 posted on November 4, 2012 at 12:09 pm

    Gadget impian pilihan hati,
    Menjadi igauan setiap peminat,
    Jika berjaya itu adalah rezeki,
    Kalau gagal janganlah putus semangat.
    sensasi2020 recently posted..Produk Dan Perkhidmatan Secara Percuma Atau Berbayar Yang Inginkan Daripada eizil.comMy Profile

    Reply
  • Jebeng Otaiβ„’ posted on November 4, 2012 at 1:18 pm

    gud luck bro..selamat berjaya.. πŸ™‚
    Jebeng Otaiβ„’ recently posted..Samsung Galaxy S4 : Raja Segala SmartphoneMy Profile

    Reply
  • akubiomed posted on November 4, 2012 at 1:33 pm

    Skrin iPhone 5 yang lebih panjang dan rangkanya lebih nipis siapa sangka ia adalah Smartphone yang berkuasa didalam kelasnya. Selamat berjaya dengan penyertaan contest ini.
    akubiomed recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • beckhr00y posted on November 4, 2012 at 4:24 pm

    good luck dengan contest ni
    beckhr00y recently posted..Liverpool VS Newcastle United 4 November 2012 EPLMy Profile

    Reply
  • wazy posted on November 4, 2012 at 9:40 pm

    selamat berjaya πŸ™‚
    wazy recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • Akmaomar posted on November 4, 2012 at 10:33 pm

    Salam kenal…
    Saya pun cuba jugak contest ni…sharp juga ya camera iphone ni, even guna ipad pun tak sharp camtu…

    Anyway good luck ya πŸ™‚
    Akmaomar recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • lily @MamaQistina posted on November 5, 2012 at 2:02 am

    Good Luck Aju..^^

    Reply
  • azam rashid posted on November 5, 2012 at 2:17 am

    Guud luck puan
    azam rashid recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • Kakzakie posted on November 5, 2012 at 10:51 am

    Seamat maju jaya Aju. Ada rezeki dapatlah ianya milik Aju.
    Kakzakie recently posted..Sejenak aku berada di ArabMy Profile

    Reply
  • cho zila posted on November 5, 2012 at 5:34 pm

    memang sedapler kalau adakan.. memang gambar iphone 4pun dah sangat jelas kalau yang 5 lagilerkan…
    cho zila recently posted..Azalia yang lucuMy Profile

    Reply
  • Hafizul posted on November 5, 2012 at 11:20 pm

    Hehehe..go..go..go…semoga berjaya bro..memang clear dah ni ambil dengan iphone 4..
    Hafizul recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on November 6, 2012 at 12:49 am

    good luck kak aju πŸ™‚

    Reply
  • Ibulala posted on November 6, 2012 at 11:47 am

    Nak join tapi x tahu camne nak letak button G1 tu..

    Reply
  • PuanGojes posted on November 6, 2012 at 7:26 pm

    entry menarik πŸ™‚
    good luck untuk awak sama πŸ™‚
    PuanGojes recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • yanmie posted on November 6, 2012 at 9:52 pm

    Salam,

    Good luck yea, hanya pencinta apple tahu apa keistimewaan produk apple ni, saya sendiri ada 2 produk apple kat rumah selain buah apple dalam peti hehee
    yanmie recently posted..Sakit Belakang dan Pinggul Semasa MengandungMy Profile

    Reply
  • bujang3 posted on November 7, 2012 at 12:13 am

    diam tak diam, iPhone dah sampai siri ke 5 dah yer… aku satu iPhone pun tak ada.. tak mampu…
    bujang3 recently posted..Kerna Terpaksa. …My Profile

    Reply
  • Mr.DHI posted on November 7, 2012 at 6:25 am

    support selalu untuk kawan. good luck ya.
    Mr.DHI recently posted..Utamakan Kualitas atau KuantitasMy Profile

    Reply
  • FizaRahman posted on November 7, 2012 at 12:13 pm

    Good luck aju ☺☺
    FizaRahman recently posted..Demam, Batuk, Selsema dan Jangkitan Bakteria…Doakan Qhalif Cepat SembuhMy Profile

    Reply
  • Myra Jay posted on November 7, 2012 at 2:00 pm

    Good luck ye πŸ˜‰

    Moga ada rezeki untuk kita ;D
    Myra Jay recently posted..Cameron Highland in Memories – 2012My Profile

    Reply
  • niezzareena posted on November 8, 2012 at 12:09 pm

    wow!

    gud luck bebeh
    niezzareena recently posted..selesai sudahMy Profile

    Reply
  • ema posted on November 8, 2012 at 1:11 pm

    Good Luck Aju
    ema recently posted..Persembahan Tarian ZapinMy Profile

    Reply
  • akubiomed posted on November 9, 2012 at 1:01 am

    Kalau sudah ada pengalaman mengunakan iPhone tentu akan kekal setia dengan jenama ini. Selamat berjaya. πŸ™‚
    akubiomed recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • fieda posted on November 9, 2012 at 5:21 pm

    good luck aju..
    fieda recently posted..Sibuk mengapam kini saya berhutang 256.00My Profile

    Reply
  • jal posted on November 12, 2012 at 7:38 pm

    Salam kenalan dari peserta contest iPhone 5 gadget impian, chaiyok semoga berjaya. πŸ˜€
    jal recently posted..Langkah Pertama Mengatasi Kekeringan IdeaMy Profile

    Reply
  • Kakzakie posted on November 14, 2012 at 10:13 am

    Kakak datang nak ucap selamat menyambut maal hijrah Aju..
    Moga tahun ini lebih baik dari yg lepas-lepas.
    Kakzakie recently posted..Hijrah menginjak tahun 1434My Profile

    Reply
  • wahida posted on November 20, 2012 at 1:11 pm

    gud luck bebeh!! aku doakan ko…
    wahida recently posted..Nasi Arab Al-Walid, SenawangMy Profile

    Reply
  • auc posted on November 20, 2012 at 3:45 pm

    Sedang menjalankan tugasan kedua

    ehhhh terklik G+ pulak πŸ™‚

    klik sini pulak
    auc recently posted..Kenali Warna Air Kencing AndaMy Profile

    Reply
  • Nazayiena posted on November 20, 2012 at 4:14 pm

    Good Luck Aju….
    Nazayiena recently posted..Sampai sudahMy Profile

    Reply
  • aanie posted on November 20, 2012 at 4:56 pm

    aju, nak klik yg mana? kita xde google plus….blh ke?

    Reply
  • sensasi2020 posted on November 20, 2012 at 8:31 pm

    Dah klik G + 1. moga tercapai hajat impian anda.
    sensasi2020 recently posted..iphone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • cik tom posted on November 20, 2012 at 10:45 pm

    ciktom dh klik g+..goodluck ye!
    cik tom recently posted..3 Blog Pilihan TerbaikMy Profile

    Reply
  • anastasyea posted on November 20, 2012 at 11:38 pm

    Like, Tweet, Klik button G +1, semua dah. Semoga berjaya k ! πŸ˜€
    anastasyea recently posted..Jana Income Blog Dengan BijakMy Profile

    Reply
  • Bahrain posted on November 20, 2012 at 11:47 pm

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe. thanks.
    Bahrain recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • hairulafiz posted on November 21, 2012 at 12:07 am

    semoga berjaya jgn lupa klik G1 saya k
    hairulafiz recently posted..2012 Tahunku Yang KacakMy Profile

    Reply
  • Ibu Mifzal Arsyad posted on November 21, 2012 at 5:09 am

    dah klik dah..good luck ya..
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Wordless Wednessday : My Handsome BoyMy Profile

    Reply
  • nasique posted on November 21, 2012 at 7:39 am

    dah G+1..gud luck..support balik noo..

    iPhone 5 Gadget Impian

    iPhone 5 Gadget Impian Cabaran Bermula
    nasique recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • Blog Keperawatan posted on November 21, 2012 at 8:13 am

    Semoga sukses dan berjaya kontesnya sahabat…
    Datang memberikan dukungan kepada sahabat
    Blog Keperawatan recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • BUI posted on November 21, 2012 at 12:14 pm

    OK,AJU..BUI NAK KLIK PAS NI..HEHE..GUD LUCK YER..^_^
    BUI recently posted..Wordless Wednesday # 31My Profile

    Reply
  • fieda posted on November 21, 2012 at 1:10 pm

    done aju..good luck
    fieda recently posted..Dia mai lagi..My Profile

    Reply
  • Myra Jay posted on November 21, 2012 at 2:10 pm

    Akak, MJ dah klik G+ dekat akak sebelum ni dah, kali ni takleh klik dah..
    Apapun good luck ye πŸ™‚
    Myra Jay recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on November 21, 2012 at 2:47 pm

    kak ju, sy xda akaun G+ la plak…

    pe2 pun, mg kakju berjaya
    IntaNBerliaN recently posted..Entry yang dah lama diperam.. hihiMy Profile

    Reply
  • AkmaOmar posted on November 22, 2012 at 12:18 am

    Salam sis..saya dah balas balik klik G+, tq ya and good luck πŸ™‚
    AkmaOmar recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • Myra Jay posted on November 22, 2012 at 8:43 am

    Kenapa ek jadi 0 balik, MJ pun tak tau..

    Tp MJ dah klik balik..
    Good luck
    Myra Jay recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • hafizmd posted on November 22, 2012 at 12:17 pm

    Selamat berjaya utk ajumohit =) dan g+1 utk entri ni.
    hafizmd recently posted..Menang Buku Percuma Sekarang!My Profile

    Reply
  • syafiqah posted on November 22, 2012 at 8:31 pm

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

    Reply
  • amirul hakim posted on November 23, 2012 at 11:19 am

    Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..
    http://amirulhakim1996.blogspot.com/2012/11/iPhone-5-gadget-impian.html

    Reply
  • sensasi2020 posted on November 26, 2012 at 7:59 pm

    Dah datang, tapi datang lagi utk beri sokongan utk meriahkan lagi contest ini, Selamat berjaya buat anda.
    sensasi2020 recently posted..iphone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • auc posted on November 27, 2012 at 1:12 am

    huh ada lagi terlepas pandang
    ok dah siap klik G+

    jgn lupa kita jugak πŸ™‚
    auc recently posted..Malaysia vs Loas | AFF Suzuki Cup 2012 | Keputusan TerkiniMy Profile

    Reply
  • ejam posted on November 27, 2012 at 9:33 am

    selamat maju jaya, saya datang balas balik g+ πŸ™‚
    ejam recently posted..Sesi Cendol Pulut Tadi Mengenyangkan.My Profile

    Reply
  • pjaz posted on November 27, 2012 at 7:06 pm

    gud luck akak..pjaz dh klik g+

    Reply
  • pipoq posted on November 27, 2012 at 10:29 pm

    selamat berjaya

    sudah tambah satu g +1

    sudi2 la terjah kat SINI pulak

    Reply
  • Nana posted on November 28, 2012 at 12:23 am

    saya dah klik g+1…
    semoga berjaya ekk…
    Nana recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • titan posted on November 28, 2012 at 7:32 pm

    okeh. gua sudah vote. semoga menang! πŸ˜€
    titan recently posted..Nombor 5 pun ok jugak kan?My Profile

    Reply
  • Dawaihati posted on November 30, 2012 at 11:48 am

    Salam ziarah dan perkenalan, dah vote ke 48 sebagai tanda sokongan, semoga berjaya…
    Mohon balasannya pada entri iPhone 5 Gadget Impian saya juga ya πŸ™‚
    Dawaihati recently posted..Singapura vs Laos Piala Suzuki AFF 2012My Profile

    Reply
  • ejam posted on November 30, 2012 at 8:38 pm

    salam.
    kembali membalas g+ semula.
    selamat berjaya πŸ™‚
    ejam recently posted..Kaki Di Kepala.My Profile

    Reply
  • Cik Lily Putih posted on December 1, 2012 at 1:35 am

    salam singgah dan dah klik G+ pun

    nanti singgah blog kite ek..
    Cik Lily Putih recently posted..RC Toys Bukan Mainan Untuk Kanak-Kanak YeMy Profile

    Reply
  • kimmie posted on December 2, 2012 at 3:03 pm

    good luck…mmg impian ramai org ni
    kimmie recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • anastasyea posted on December 2, 2012 at 9:24 pm

    datang lagi sini .. πŸ˜‰
    anastasyea recently posted..Trafik Meroket 115 UV SeminitMy Profile

    Reply
  • cikgu naman posted on December 4, 2012 at 2:43 am

    vote sudah, ni datang ketuk +1 ke 52..kalau ada masa +1 kat blog saya menunggu..hehe

    goodluck!
    cikgu naman recently posted..iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on December 4, 2012 at 11:26 pm

    kak ju, akak xda wat entry suh vote mcm myra buat ke?

    btw, saya dah vote utk kakju n myra tadi… annti free2 saya vote lg yer πŸ™‚
    IntaNBerliaN recently posted..Kekesalan selepas berkata2…My Profile

    Reply
  • auc posted on December 5, 2012 at 11:52 am

    siap vote blog ini utk tugasan ke 3

    jgn lupa kita pulak yekk
    apa yg penting…kerjasama πŸ™‚

    http://www.anakulucheka.com/
    auc recently posted..Wordless Wednesday 38 | Silat vs TomoiMy Profile

    Reply
  • Amirez posted on December 6, 2012 at 1:36 am

    salam. good luck ye. G+1 ke 68 daripada saya πŸ™‚ kalau tak keberatan silalah klik G+1 entri blog saya

    Reply
  • Blog Keperawatan posted on December 6, 2012 at 8:02 am

    Semoga sukses dan berjaya dengan kontesnya sahabat…
    Bersilaturahmi sambil memberikan G+1 nya buat sahabat.
    Semoga pula berkenan menyokong balik sahabat
    Blog Keperawatan recently posted..Vote Blog Pilihan iPhone 5 Gadget ImpianMy Profile

    Reply
  • Hybrid cars posted on December 6, 2012 at 9:15 am

    Salam kenal bos. Semoga berhasil ya… πŸ™‚
    Hybrid cars recently posted..The Growing Popularity of Hybrid SUVsMy Profile

    Reply
  • nurmisnan posted on December 11, 2012 at 2:27 pm

    Gd luck and all d best..
    nurmisnan recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • eyriqazz posted on December 11, 2012 at 11:05 pm

    goodluck..sudah g+ kan…
    eyriqazz recently posted..Azim ni Hensem Macam Siapa?My Profile

    Reply
  • Alin marlini posted on December 17, 2012 at 10:47 am

    i’allah…jika ada rezeki
    Alin marlini recently posted..Review Arang And The MagistrateMy Profile

    Reply
  • Weschairs posted on December 17, 2012 at 9:53 pm

    ok dah vote lagi harap sudi vote kembali..TQ (peluangtercipta)
    Weschairs recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • Weschairs posted on December 25, 2012 at 1:27 pm

    goodluck…dah vote untuk awak juga…harap sudi vote kembali yer…terima kasih..
    Weschairs recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • Weschairs posted on December 28, 2012 at 3:43 pm

    baru lepas vote…harap sudi vote semula (peluangtercipta)..terima kasih
    Weschairs recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • Weschairs posted on December 31, 2012 at 4:38 pm

    undian terakhir untuk awak…harap sudi vote saya lagi…terimakasih
    Weschairs recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge