Uncategorized Semak Keputusan Kemasukan Tingkatan 1 SBP 2013 December 15, 2012

Spread the love

Photobucket Pictures, Images and Photos

Keputusan kemasukan ke tingkatan 1 bagi Sekolah Berasrama Penuh [SBP] tahun 2013 akan dikeluarkan pada hari Ahad, 16 Disember 2012. Kepada semua calon UPSR yang memohon untuk memasuki SBP tahun depan bolehlah menyemak keputusan anda di laman web Kementerian Pendidikan Malaysia mulai besok ye. Good luck ye kepada mereka yang memohon.

Calon Yang Layak Untuk Ke SBP 2013 Tingkatan 1

Murid warganegara Malaysia dan mencapai 5A dalam UPSR adalah dipertimbangkan, walaubagaimanapun seramai 2313 ( 30% ) adalah mendapat sekurang-kurangnya 3A2B, diterima kerana berasal dari keluarga miskin berpendapatan dibawah Paras Garis Kemiskinan (Kumpulan Miskin Tegar).

Dikemaskini jam 12:39pm 16/12/12

Photobucket Pictures, Images and Photos

Semakan sudah boleh dibuat dengan klik link ini Semakan Keputusan ke SBP 2013


Spread the love

Tags : , , , , , ,

10 Comments

  • donnyien posted on December 16, 2012 at 2:40 am

    hai ajumohit,
    mudah-mudahan adik-adik yang memohon akan berjaya..

    Reply
    • Ayah 1 posted on December 19, 2012 at 7:27 am

      Alahaiii…….Permohonan on line2 ni, Apakah dah ranmai2 ayah2 sekarang mempunyai kompiter atau misin photostate….ADOOOIII.
      Minta di fikir2 kan.
      Ni guna pun ,adoiii ????

      Reply
  • Hafizul posted on December 16, 2012 at 8:49 am

    Emm selamat maju jaya pada mereka yang terpilih..hehe
    Hafizul recently posted..Isteri Minta CeraiMy Profile

    Reply
  • zool posted on December 16, 2012 at 9:21 am

    wah baru tau tapi takde sesiapa yang berkenaan/
    zool recently posted..Apa itu caj SBA & SP oleh poslaju ?My Profile

    Reply
  • zool posted on December 16, 2012 at 9:21 am

    wah baru tau tapi takde sesiapa yang berkenaan/
    zool recently posted..Apa itu caj SBA & SP oleh poslaju ?My Profile

    Reply
  • anastasyea posted on December 16, 2012 at 12:07 pm

    Tahniah kepada calon yang berjaya 😉
    anastasyea recently posted..Semak Keputusan Tawaran Kemasukan Tingkatan 1 SBP 2013 OnlineMy Profile

    Reply
  • Dulu Lain Sekarang Lain posted on December 16, 2012 at 9:55 pm

    Alahai, diam tak diam, sekolah nak di buka semula. Cepat masa berjalan ya.
    Dulu Lain Sekarang Lain recently posted..The Hobbit – An Unexpected Long And Tiring JourneyMy Profile

    Reply
  • kak ieda posted on December 17, 2012 at 8:44 am

    hai dear aju ..
    winduuu huhu
    komp akk masih x sihat
    hari siap koot 🙂

    wahhh , insyaallah semoga adik2 kita berjaya dlm permohonan mereka nanti … skrg dah mudah kan .. online sahaja 😉
    kak ieda recently posted..SEMANGAT HOM & STSMy Profile

    Reply
  • abah khalisha posted on December 17, 2012 at 3:32 pm

    Hebat sekarang ni guna online je ye
    abah khalisha recently posted..Gambar Maya Karin Dipeluk dan Hampir DiciumMy Profile

    Reply
  • Sabina posted on March 31, 2013 at 2:25 am

    tak semua ibu bapa ada kemudahan internet.jadi pertimbangkanlah cara menyemak keputusan melalui online ni.

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge