Parenting Sesi Kemaskini Stok Susu December 4, 2012

Spread the love

Photobucket Pictures, Images and Photos

Sesi ini berlangsung waktu anak-anak dara kami tu tiada sebab bercuti ke Tasik Kenyir 3 minggu lepas. Ibu sunyi jadinya dalam melayan kesunyian tu ibu susun dan kemaskini baki stok susu tepung kami anak beranak. Yang tuo pon minum susu lagi, kan elok untuk tumbesaran dan kesihatan tulang temulang. Tapi ibu abah takde kaitan dengan tumbesaran, memang tinggi itu je sampai bila-bila ;).

Photobucket Pictures, Images and Photos

Mula-mula bawa keluar semua susu paket yang adoo. Susun bebaik atas meja dan tengok tarikh luput satu persatu. Wahh majoritinya 2014, syukurlah sebabnya masa beli tak teringat nak belek. Ibu terpikir nak check ni sebab anak-anak dara tu dah kurang minuk susu, jadinya stok yang ada agak lambat nak menyusut. Tu sebab ibu teringat nak tengok tarikh luput tu, lagipun kita kan nak melangkah tahun baru, stok lama perlu dihabiskan, sebab tu hujung tahun banyak jualan penghabisan stok hihihihi.

Susu Nesvita untuk saya dan suami pon lambat menyusut sebab malas nak bancuh. Jah, jah..beli rajin, bancuh malas!!! Suami saya pulak jarang order nak minum susu, selalu nak minum milo panas je, katanya nak jadi sihat dan kuat!!! Yolah bang, apo-apo yolah…Kalau korang nak baca tentang kebaikan susu Nesvita ni boleh baca di entry saya sebeluk ini di sini.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Jadi saya dah asingkan susu yang perlu diminum dahulu mengikut giliran yang luput paling awal sekali. Kalau tengok di sini paling awal luput adalah pada bulan April 2013. Oklah tu kan, jadi susu yang lain boleh masuk kamar korang kat atas ni ye, sabar… nanti turn korang menyusul pulak ekkk kekekeke…

Photobucket Pictures, Images and Photos

Teringat pulak zaman menyusukan si Adam ni dulu. Rindu nak tengok stok susu EBM yang pernah saya ceritakan di sini. Walau stok EBM tak meriah mana tapi kepuasan dapat menyusukan Adam hingga 2 tahun memang satu pengalaman yang menyeronokkan!!!


Spread the love

Tags : , , ,

14 Comments

  • Ibu Mifzal Arsyad posted on December 4, 2012 at 10:43 am

    banyaknya stok…anak sy pun minum dutch lady gak…now pun dah kurang minum..biasa stok sebulan 4 packs..skang tinggal 2 packs je..huhu
    Ibu Mifzal Arsyad recently posted..Mandi Manda Di Hot Spring Sungai Klah (TRAP)My Profile

    Reply
  • Donny Ien posted on December 4, 2012 at 11:22 am

    hello ajumohit,

    anyaknya stok susu.. untuk berapa bulan punya nie 🙂

    Reply
  • kak ieda posted on December 4, 2012 at 11:36 am

    teringat zaman beli kan zahrien susu nie
    skrg zahrien dah stop susu siang dan mlm ..
    sedih lak ..
    tapi dia dah ok dah 😉
    kalau dulu bangun je ingat susu .. sayuu je 😉
    kak ieda recently posted..KATE & WILLIAM ECPECTING ROYAL CHILD !My Profile

    Reply
  • Zuraida Rahim posted on December 4, 2012 at 11:47 am

    Banyaknya stok… jgn lupa simpan barkod ek
    Zuraida Rahim recently posted..Si Cilik BerChicken DanceMy Profile

    Reply
  • PinkUmmi posted on December 4, 2012 at 12:02 pm

    byknye stok susu kak
    PinkUmmi recently posted..PENGUMUMAN!!! Pemenang teka hargaMy Profile

    Reply
  • aanie posted on December 4, 2012 at 12:09 pm

    hohoho..banyaknya susu….susu omega tu x bukak pun lagi…

    aanie minum anlene..beli yg pek kecik pun x habis2 lagi….huhu…

    Reply
  • fieza79 posted on December 4, 2012 at 12:29 pm

    byk nya stok susu tepung..ingt td stok ebm..
    fieza79 recently posted..Last Part ~ Hentian TitiwangsaMy Profile

    Reply
  • Kakzakie posted on December 4, 2012 at 12:34 pm

    Ya Allah banyaknya Aju!! Dah macam nak jual kat pasaraya dah hihi…
    Kakak pun minum omega juga tapi anak kakak minum nespray.
    Kakzakie recently posted..Warna-warni kehidupanMy Profile

    Reply
  • lily @ MamaQistina posted on December 4, 2012 at 12:46 pm

    Banyaknye stok susu…ktorg pun minum nesvita..tapi tu lah..kadang² jer rajin minum susu tu..

    Reply
  • abah khalisha posted on December 4, 2012 at 2:51 pm

    banyak btl stok susu

    Reply
  • Fiza Rahman posted on December 4, 2012 at 3:28 pm

    Ingatkan tadi stok susu ibu…hehehe…Perghhh…banyaknya stok susu ☺☺
    Fiza Rahman recently posted..Blog SAYA Kena Kutuk!!!!My Profile

    Reply
  • bujang3 posted on December 4, 2012 at 9:58 pm

    mak aiii… manyak nyer… seingat teman la, teman nie tak pernah pulak nyimpan stok sebegini punya banyak…

    bagus gak yer minum susu nie… tapi, memang iya pun… kadang-kadang malas nak bancuh nyer… nak senang terus jer order dari kedai… Jahhh !!! Susu satu… susu tepung yerrrr.. tak nak susu cairrr !!! Hehehe !!!
    bujang3 recently posted..SamDaddyCool Contest Giveaway 2012 !!!My Profile

    Reply
  • akubiomed posted on December 5, 2012 at 10:28 am

    Banyak stok susu. Anak saya baby Aslah juga minum susu jenama Dutch Lady. Serasi.
    akubiomed recently posted..Wordless Wednesday – # pengat durianMy Profile

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on December 5, 2012 at 12:23 pm

    banyak betoi stok susu yer..

    *ok kak ju… nanti sy g vote lagi… arini x vote lg, bg on9.. hihii
    IntaNBerliaN recently posted..Alahai cucu opah…My Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge