Uncategorized Perkembangan Adam tanpa diapers February 23, 2013

Spread the love

Photobucket Pictures, Images and Photos

Alhamdulillah genap seminggu Adam tanpa diapers. Sepanjang tempoh itu Adam hanya tidak memakai diapers di waktu siang sahaja, malam masih pakai lagi sebab saya masih belum yakin dengan sistem ketahanan kencingnya lagi ;). Dalam tempoh ini juga 3 kali Adam terlepas!! Biasalah tu ingat-ingat lupa kan. Syukurlah tidak terlepas di karpet, itu sudah cukup baik :).

Kadang-kadang bila Adam kata “nak kencing bu”, dia tanggal seluar dan masuk je dalam bilik air, terus melepas, hmm syukurlah sempat masuk selangkah kakinya tu, kalau tak lencun lap kaki tu pulak.

Perkembangan yang positif untuk anak teruna ibu ini. Good boy!! Dah jimat belanja untuk diapers ;).


Spread the love

Tags : ,

8 Comments

  • kak ieda posted on February 23, 2013 at 5:57 pm

    alhamdulillah
    mudah sgt kalau free dypers nie ..
    jimat pun ye kan dik 😉

    Reply
  • papa mifz posted on February 23, 2013 at 6:01 pm

    perkembangan yang positif…:)

    Reply
  • BUI JUNAIDI posted on February 23, 2013 at 9:01 pm

    TAHNIAH ADAM..PASNI JIMAT LA DUIT IBUNYA KAN..HEHE
    BUI JUNAIDI recently posted..Panduan Tentang Mandi WajibMy Profile

    Reply
  • SeputihSalju posted on February 23, 2013 at 10:48 pm

    bagusnya adam.. pasni boleh la ajar malam hari plak kan…

    Reply
  • lily @ MamaQistina posted on February 24, 2013 at 4:54 pm

    Good job adam..Tahniah…Memang dapat jimatlahkan bila dah tak pakai diapers ni…^^

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on February 25, 2013 at 5:42 am

    Alhamduillah.. a’aa betoi tu kak. sebenarnya ank2 kita ni pandai.. kita ajar sekejap je dorang paham 🙂
    IntaNBerliaN recently posted..IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013My Profile

    Reply
  • lizz posted on February 25, 2013 at 11:20 am

    bagus adam ni…good boy…
    lizz recently posted..makan Hot and roll yang sedap dan adikMy Profile

    Reply
  • Fiza Rahman posted on February 26, 2013 at 11:06 am

    Alhamdulillah. Qahirah tgh dalam proses potty train.
    Fiza Rahman recently posted..Kemaruk Buat AGAR-AGAR ☺☺My Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge