Uncategorized Huggies Dry Pants : Tukar untuk lebih senang dipakai” March 13, 2013

Spread the love

48 HOURS SPONSORED POST

Pernah mengalami masalah susah nak pakaikan anak diapers? Terpaksa berkejaran sehingga penat dan anda tak sanggup hadapi situasi yang sama lagi? Saya ada penyelesaiannya. Mari ikuti pengalaman anak saya, Adam memakai Huggies Dry Pants.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Adam sekarang ni masih lagi pakai diapers waktu malam dan masa nak keluar rumah kalau kitaorang nak pegi jalan-jalan. Lepas tu kalau pegi jalan-jalan atau nak pergi bercuti ke saya memang suka pakaikan Adam Huggies Dry Pants ni. Sebab ianya macam seluar je kan. Jadinya senang je sarung dan salin semudah ABC 123 hihi. Tak payah nak baring semua tu, berdiri pun mudah je nak dipakaikan terutama sekali kalau dalam kereta. Lihat langkah-langkah mudah ini ye.

Photobucket Pictures, Images and Photos

1. KOYAK

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

 

2. SALIN

Photobucket Pictures, Images and Photos

3. LEPAS

Photobucket Pictures, Images and Photos

Memang kerja saya sangat mudah dengan Huggies Dry Pants ini. Nak pulak Adam makin melasak sekarang ni. Susah betul saya nak mengejar dan nak memujuknya supaya pakai diapers. Sekarang ni dengan adanya Huggies Dry Pants masalah tadi sudah dapat diatasi ;). Lepas tu kalau nak salinkan pun mudah hanya “Koyak, Salin dan Lepas”. Semudah ABC 123 tak? Emmm apa lagi “Tukarlah untuk lebih senang dipakai” ;).

Kadar penyerapan juga amat memuaskan. Atau lebih mudahnya ianya tahan serapan air kencing si Adam yang kuat minum air ni. Emm bagus dan jimat! 😉 Saya tidak perlu tukar dengan kerap dan pastinya kuantiti penggunaan dry pants ini juga minimalah kan. Ini sudah bagus maa!! 😉

Photobucket Pictures, Images and Photos

Peregang Lembut Di Tepi

Photobucket Pictures, Images and Photos

Lepas tu dengan adanya peregang lembut di bahagian tepi memberikan lebih keselesaan dan membantu menghalang kesan merah peha si Adam ni walaupun Adam hebat bergerak aktif ;). Tambahan pula, Huggies adalah jenama lampin bayi pakai buang pertama Malaysia yang terbukti secara klinikal dapat membantu menghalang ruam lampin.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Hugg Huggies!!!

Jika korang berminat nak mencuba dan nak dapatkan SAMPEL PERCUMA, silalah layari http://www.huggies.com.my/huggies-community/request-a-sample.aspx. Percuma tau, korang boleh cuba dahulu dan alami pengalaman menggunakan dry pants ini, juga boleh ke Facebook mereka di www.facebook.com/Huggies.Malaysia. Dengan menekan butang LIKE, pelbagai aktiviti menarik dan isu menarik akan dikongsikan bersama. 😉


Spread the love

Tags : , , ,

23 Comments

  • nafisa81 posted on March 13, 2013 at 10:04 am

    dulu mmg pakai huggies…tp sejak2 isu palestine ni…rasa berat sikit nak pakai kimberly clark nyer barang ni bila ada pengganti yang setara dgnnya..
    nafisa81 recently posted..WW: Huarrrrgghhh!!My Profile

    Reply
  • kakngah posted on March 13, 2013 at 10:09 am

    waaa.. tahniah ju.. dpt sponsored post
    kakngah recently posted..Hujung MingguMy Profile

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on March 13, 2013 at 10:11 am

    lega kan kak bila dh siap semua… hihii

    good luck tau! 🙂
    IntaNBerliaN recently posted..Baucer bernilai 15% untuk pembaca blog IntaNBerliaNMy Profile

    Reply
  • KiD posted on March 13, 2013 at 10:13 am

    waaahhhhh…. nampak macam selesa.. mudah kan?
    KiD recently posted..Motivasi Harian Fazley YaakobMy Profile

    Reply
  • Fiza Rahman posted on March 13, 2013 at 10:53 am

    Akhirnya…rasa lega bila dah submit SP kan.

    Reply
  • lily @ MamaQistina posted on March 13, 2013 at 10:59 am

    Sungguh mudah & menjimatkan masa dengan Huggies dry Pants..

    Good luck Aju..^^
    lily @ MamaQistina recently posted..WW :: Hadiah Dari LancomeMy Profile

    Reply
  • Ibulala posted on March 13, 2013 at 11:35 am

    Akk guna mummy poko. Anak x tahan guna huggies.

    Reply
  • hafizrahim posted on March 13, 2013 at 11:44 am

    Pernah cuba untuk khair..memang mudah dan senang untuk dipakaikan.
    hafizrahim recently posted..Jana Wang Melalui InstagramMy Profile

    Reply
  • suri posted on March 13, 2013 at 2:04 pm

    wah hebat semudah 123 dh siap 🙂 kerja ibu lebih mudah

    Reply
  • suri posted on March 13, 2013 at 2:05 pm

    bukan main senyum si anak..

    pstt..yang itu anak yang sulong ker?

    Reply
  • hafiz posted on March 13, 2013 at 3:18 pm

    tahniah dah publish dah….
    hafiz recently posted..Wordless Wednesday #20 : Gaya berposingMy Profile

    Reply
  • Denaihati posted on March 13, 2013 at 4:38 pm

    senang sangat mak pakai, dalam kereta/k terbang etc sesuai sangatlah.
    Denaihati recently posted..iPhone 5 Memudahkan KehidupanMy Profile

    Reply
  • ema posted on March 13, 2013 at 5:08 pm

    wah, dah jadi iklan huggies dah ni…
    ema recently posted..Demam berlarutanMy Profile

    Reply
  • lizz posted on March 13, 2013 at 5:11 pm

    waa adam jadi model huggies….
    lizz recently posted..gambar comel adik uli donutMy Profile

    Reply
  • sal ya posted on March 14, 2013 at 10:38 am

    pakai yg biasa je aju. tak guna pun pants ni sbb Azfar sng jgk lg nk pakaikan diapers.
    sal ya recently posted..Cenderahati dari Pangkor Island.My Profile

    Reply
  • aanie posted on March 14, 2013 at 12:55 pm

    wah….dah dpt advertorial ek?? tahniah aju….
    aanie recently posted..Kek besday adamMy Profile

    Reply
  • suri posted on March 14, 2013 at 1:40 pm

    mintak satu bungkus heeee

    Reply
  • fiezaradzi posted on March 14, 2013 at 2:16 pm

    sponsored ni.. tahniah..

    lum penah pakai, mmg nampak senang dan dgr design pun cantik kan.
    fiezaradzi recently posted..Penarikan Novel HijrahMy Profile

    Reply
  • kak ieda posted on March 14, 2013 at 3:31 pm

    gud luck dik !
    akak doakan 😉

    Reply
  • hana posted on March 15, 2013 at 9:51 am

    k.aju..lawanya tudung
    hana recently posted..tea break with sushi king againMy Profile

    Reply
  • Nazayiena posted on March 15, 2013 at 11:28 am

    Semudah Abckan Aju,
    Good luck.
    Nazayiena recently posted..1 Million Women Purple Walk dan Bantal Dumex Dugro baruMy Profile

    Reply
  • umialya posted on March 16, 2013 at 9:32 am

    wahhhhhhhhh sportingnya orang yang ambik gambar adik berdry pants step by step..
    umialya recently posted..Hadiah Bakal Dimenangi oleh Top Komen Jan – Mac 2013My Profile

    Reply
  • huda posted on March 18, 2013 at 8:04 pm

    hehehe..nak pulak si adam ni jadi model ye kak 🙂 good luck kak!
    huda recently posted..Kardigan Labuh (cotton)My Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge