Uncategorized Ephyra Idaman Saya November 10, 2013

Spread the love

20131109-233330.jpg

Sejak umur mula menginjak ke angka 30an ni, saya terasa badan cepat letih dan penat, kulit nampak kusam, jeragat semakin bertambah, tumit kaki semakin merekah dan yang paling ditakuti adalah garis-garis halus mula nampak di wajah mulus ini. Memang teringin nak cari minuman atau makanan tambahan bagi memperbaiki sel-sel kulit supaya sentiasa kelihatan ceria dan bertenaga ;). Sebagai seorang wanita berkerjaya, kita kaum wanita mesti menjaga keharmonian rumahtangga sebagai seorang isteri dan ibu dengan menjalankan tanggungjawab harian seperti menguruskan rutin di rumah.

Kemudian saya terbaca tentang produk Ephyra di blog KasihAleeya. Beliau telah menggunakan produk ini dan bercerita tentang ramuan di dalamnya serta apa khasiat yang terkandung di dalamnya. Wah apa yang menarik adalah segala apa yang saya inginkan tu ada dalam produk ni. Saya sibuk-sibuk nak cantik pun bukan untuk orang lain, tapi untuk tatapan suami tercintaku itulah kekdahnya. Di sini adalah senarai apa khasiat yang diceritakan tu ye.

Khasiat dan keistimewaannya adalah:-

1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh
3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat
4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema
5..Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit
7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban ,Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
8 .Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan
9.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung
10.Membantu menyeimbangkan tekanan darah
11.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
12. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
13.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia
14. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
15. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik dalam perut.

Lagi bersemangatlah saya nak mencuba produk ini. Sebab segala persoalan saya seperti di atas sudah bertemu penawarnya ;). Untuk pengetahuan korang EPHYRA adalah lebih daripada kolagen biasa, sangat berkesan untuk memutihkan , menganjalkan dan melembapkan kulit. Selain itu, ia dapat memulihkan kesihatan dalaman. Iadirumuskan dari kolagen ikan laut dalam terhidrolisis dengan 8 antioksida yang kuat iaitu Acai Beri, Gam Akasia, L-glutathione, Astaxanthin, Acerolla Ceri, Serbuk Tomato, Ekstrak Bunga Marigold dan Superberry.

Kandungan EPHYRA dan khasiat

1.Kolagen Ikan Laut Dalam
– kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putihlaut dalam dari PERANCIS
– Mengembalikan keremajaan kulit anda
– Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas.
– Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan dan tegang.

2. Buah Acai
– Buah Keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan menguatkan sistem kardiovaskular
– Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan.
– kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9
– Kaya dengan serat pemakanan, membantu untuk meningkatkan kesihatan sistem kardio vaskular, saluran penghadaman dan membantu mengawal paras kolesterol.

3. Gam Akasia
– Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan
– Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
– Kaya dengan Serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman

4. L-glutathione
– memperbaiki kulit untuk menjadi lebih lembut,halus dan dan lebih muda
– Satu agen yang kaya antioksida yang melindungi kulit terhadap kerosakan sel hasil proses pengoksidaan sekaligus melambatkan proses penuaan.
– Mengurangkan proses pembentukan pigmen , memberikan kulit anda penampilan yang lebih cerah dan berseri
– Membuang toksin dari dalam badan untuk meningkatkan sistem imunisasi

5. Asthaxanthin
– Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
– Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri
– Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan

6. Serbuk tomato
– Mengandungi banyak vitamin A dan C
– Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah
– Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan
– Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang.

7. Acerolla ceri
– Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat
– kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
– Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan masalah mata

8. Marigold bunga ekstrak
– Mengandungi pelbagai karotenoid antioksida membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya.
-berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema
– Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif

9. Superberry
-diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi.
-melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas.
-sumber terbaik untuk Vitamin C, Zat Besi, dan Potassium.

20131109-233343.jpg

Semoga ada rezeki saya untuk memiliki produk Ephyra bagi mendapatkan kesan perubahan yang saya idamkan. Bukan apa, kalau isteri pandai menjaga dirinya, nanti suami bertambah sayang kan!!!….. aauumm!!! hihi. Untuk pengetahuan korang contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.com dan ditaja oleh OceanLife2u.com. Tidak lupa juga jangan lupa like FB OceanLife2u untuk mengikuti perkembangan atau promosi terkini mereka.


Spread the love

Tags : , , , , ,

11 Comments

  • blogger lelaki posted on November 10, 2013 at 11:47 am

    ni entri kontest kan..gud luck yer
    blogger lelaki recently posted..Ketagihan Teknologi TerkiniMy Profile

    Reply
  • IntaNBerliaN posted on November 10, 2013 at 11:57 am

    moga akak berjaya… 🙂
    IntaNBerliaN recently posted..Kelebihan anak yang suka mengamuk dari anak yang diamMy Profile

    Reply
  • papa mifz posted on November 10, 2013 at 2:02 pm

    semoga berjaya yer…=)

    Reply
  • izza posted on November 10, 2013 at 3:51 pm

    Hi all!
    Berminat nak mencuba Ephyra?

    Beli Ephyra dengan HARGA MENARIK dan dapatkan FREE Body Shop shower cream 250ml / body butter 50ml (worth RM25)!!!

    Seriously, grab this GREAT deal! Sementara stock masih ada!

    Yours truly,
    Izza (Pengedar Sah Ephyra)
    0192198619
    izza_grrl@hotmail.com

    Reply
  • Mp posted on November 10, 2013 at 5:01 pm

    Gud luck dear..
    Mp recently posted..~~~~ SEDETIK LEBIH..HANYA UTK KAMU~~~~My Profile

    Reply
  • zie fauzi posted on November 10, 2013 at 5:04 pm

    semoga berjaya…
    zie fauzi recently posted..Pembunuh Pegawai Bank Ambank DitangkapMy Profile

    Reply
  • suri posted on November 10, 2013 at 6:51 pm

    saya tak guna apa-apa hua malasnya saya ini 😉

    Reply
  • suri posted on November 10, 2013 at 6:52 pm

    artis pun guna memang letop ni terus retis

    Reply
  • Mus posted on November 10, 2013 at 7:13 pm

    semoga sukses dengan kontes ni ye..
    Mus recently posted..50% Discount for Sony Alpha NEX-5T Mirrorless Digital Camera (Malaysia) – RM1,750.00My Profile

    Reply
  • dja@sishaza posted on November 11, 2013 at 10:40 pm

    Lepas ni lagi sayang le cik abang Aju tu nampaknya ye..strategi bagus ni hihihik. Good luck Aju

    Reply
  • Khairul Zamri posted on November 24, 2013 at 11:16 am

    Good luck untuk contest ini ye 🙂
    Khairul Zamri recently posted..Ephyra Idaman SayaMy Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge