Uncategorized Koleksi Dress dan Shawl terkini di ButikAlianajiha July 15, 2014

Spread the love

Assalamualaikum

Setiap minggu ada sahaja koleksi terkini di ButikAlianajiha. Tidak rugi membeli dress ini kerana harganya sangat berpadanan dengan kualiti dan materialnya. Jahitan yang kemas dan cantik membuatkan si pemakai berasa selesa dan berpuas hati apabila memakainya. Untuk anda yang masih mencari dress dan jubah raya, boleh mencuci mata di ButikAlianajiha, dan setiap penghantaran akan dicaj RM8 SM/ RM10 SS dengan menggunakan penghantaran poslaju.

20140712-121747-44267623.jpg
Adalia Dress RM219

ADALIA EXCLUSIVE DRESS

Jubah 6 panel & terdapat 6 warna memikat hati. Material dari high quality pearl satin & mempunyai zip pada bahagian hadapan. Tidak jarang, berlining & BF friendly. Saiz dari XS-XXL.

Normal Price RM299.
Harga Gila-Gila Raya Sale: RM219.

Digayakan oleh Anzalna Nasir…Potongan ala princess dengan kemasan hand beading exclusive pada lengan dan bahagian pinggang. Berlining dan super flowy bersaiz XS,S,M,L,XL,XXL. Ada 6 warna yang gorgeous. Super Ohsem!

20140712-121747-44267499.jpg
Halina Dress RM149

HALINA EXCLUSIVE JUBAH.

Penampilan anggun oleh Anzalna Nasir. Potongan 6 panel dengan kombinasi warna block yang menarik. Nursing friendly dari material Pearl Satin serta button pada lengan bagi memudahkan wudu’. Bersaiz XS,S,M,L,XL,XXL.

Hanya RM149 sahaja (Normal RM179)


STANDARD : Suitable for height <160cm
TALL : Suitable for height 161cm hingga 173cm

Tamara dan Safa Shawl

Saya mempunyai beberapa koleksi Safa shawl ini. Kainnya sangat selesa dipakai dan senang untuk dibentuk. Boleh kelihatan flowy di bahagian atas kepala jika anda pandai menggayakannya. Hari Rabu ini saya akan update kedua-dua selendang terkini ini dan pastikan anda memilikinya untuk koleksi anda pula, mana taknya baju raya kan ada beberapa pasang, jadi bolehla gayakannya mengikut warna pilihan anda ;).

20140715-060821-22101399.jpg
RM49 dengan pilihan 18 warna

TAMARA Shawl dalam 18 warna. Material Heavy Chiffon. Shawl Half Moon yang amat selesa dan senang dibentuk, jahitan menggunakan teknik “baby hem” beserta lace & beads. Cukup lebar untung perlbagai jenis gaya, and menutupi dada.

20140715-060821-22101302.jpg
RM39 sahaja

SAFA Shawl. Material Heavy Chiffon. Shawl panjang dan berbentuk separa bulat dikedua-dua hujung. Amat selesa dan senang dibentuk, jahitan menggunakan teknik “baby hem”. Cukup lebar untuk pelbagai jenis gaya, and menutupi dada. RM39. MENANTI ANDA RABU INI.

20140715-063524-23724704.jpg
Jadi korang jangan buat pembayaran last minit ya

Apa lagi, jom cuci mata di

Instagram ButikAlianajiha

dan

Facebook ButikAlianajiha

Whatsapp/Wechat

0196225881

P/S – Kepada yang bertanyakan Alicia Dress, stok baru akan dikemaskini selepas raya ya, memang ramai yang whatsapp untuk dress ini, apakan daya stok yang saya ada sudah sold out, tapi takpe dress di atas masih lagi ada dan korang takkan rugi membelinya 🙂


Spread the love

Tags : , , , , , , , , , , , , , , ,

13 Comments

  • Sheila Salim posted on July 15, 2014 at 10:54 am

    Assalamualaikum kak aju, wahh lawa2 jubah dia. tapi agak marah la. hiewhiew kita suka simple2 dan murah kalau boleh. hakhakk singgah menabung zalora sini~~~
    Sheila Salim recently posted..Stroller Sweet Cherry 9My Profile

    Reply
  • kak yus posted on July 15, 2014 at 1:56 pm

    Cantik, tp untuk kos 2++ kak yus terpaksa lupakan je…hihi.
    kak yus recently posted..Teruja dapat kasut baru | Bila nak raya ibu??My Profile

    Reply
  • titan posted on July 15, 2014 at 8:45 pm

    fuhh..

    habislah dompet gua kalau bini gua baca nih..
    titan recently posted..Komisen Pertama dari Virtual Malaysia.My Profile

    Reply
  • akubiomed posted on July 15, 2014 at 10:44 pm

    Wanita macam-macam pilihan. Kalau lelaki benda yang sama setiap kali membelek pakaian.
    akubiomed recently posted..Baju Raya anak didahulukan keceriaan anak dipagi Raya diutamakanMy Profile

    Reply
  • Myra Jay posted on July 16, 2014 at 8:15 am

    Cantikk!!
    Kena plak model segak..hehee
    Myra Jay recently posted..Mushroom Sup puas makanMy Profile

    Reply
  • Riri posted on July 16, 2014 at 3:14 pm

    came to visit after a long absence here, greetings and congratulations pilgrimage fasting. wait behind the visit, I had a good video, may be useful for younger nephew maybe even your own, please excuse me if your friends are not pleased

    Reply
  • ema posted on July 17, 2014 at 9:23 am

    cantik sangatt.
    ema recently posted..Gadis Mengamuk Kereta DilanggarMy Profile

    Reply
  • Mummy Dina posted on July 18, 2014 at 12:05 am

    Cantiknya..saya memang tengah aim nak beli dress Adalia ni..:)
    Mummy Dina recently posted..Bolehkah Minum Banyak Air Semasa Berpantang?My Profile

    Reply
  • lily@Mamaqistina posted on July 19, 2014 at 10:25 pm

    Cantik2 semuanye… ^_^

    Reply
  • titan posted on July 20, 2014 at 8:36 am

    bahaya ni kalau awek tahu..
    titan recently posted..Saya Nak Duit Raya RM300 Daripada Nile.Com.MyMy Profile

    Reply
  • Hafizul posted on July 21, 2014 at 1:03 am

    Mujurlah baju raya dah beli..hehe..cantik rekaannya..
    Hafizul recently posted..Jualan Amal PalestinMy Profile

    Reply
  • Fiza Rahman posted on July 22, 2014 at 12:26 pm

    Tak sabar nak tunggu baju sampai ☺☺
    Fiza Rahman recently posted..Florentine Cookies @ Krunchy Karamel Almond HOMEMADE!!!My Profile

    Reply
  • limie posted on July 23, 2014 at 12:11 pm

    cantik shawl tamara

    klau bidang besar lagi cantik.. hihi

    sebab empunya diri ni tak slim
    limie recently posted..3 Nutrien Penting Untuk Sendi Kekal SihatMy Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge