Umum Antara tips dan rahsia jual tudung jenama sendiri August 10, 2018

Spread the love

Cara jual tudung jenama sendiri

Berniaga sendiri, apa yang saya nak jual?

Dah lama saya terfikir nak memulakan bisnes saya sendiri. Dan apabila bisnes dah mula maju, bolehlah berhenti kerja dan tumpukan perhatian 100% kepada bisnes. Memang impian saya sejak kecil sukakan berniaga, dan saya yakin korang pun ada impian nak buka bisnes sendiri kan.

Tetapi, perkara pertama yang bermain di fikiran saya, apa yang saya nak jual? Sebab antara permintaan yang paling tinggi ialah bisnes pakaian. Dan orang perempuan terutamanya akan rajin membeli walau dah banyak koleksi yang diorang ada. Dari situ timbul idea nak berniaga menjual dan lebih spesifik jual tudung jenama sendiri.

Jual tudung jenama sendiri

Antara soalan yang biasa ditanya kalau nak buat bisnes tudung?

  • Di mana nak cari supplier?
  • Apa tudung yang disukai oleh pasaran?
  • Kain jenis apa yang mahu digunakan?
  • Mana nak cari tukang jahit?
  • Berapa harga nak letak?
  • Macam mana nak ambil gambar yang menarik?
  • Kat mana nak jual?
  • Macam mana nak buat ayat iklan?
  • Macam mana nak tahu apa tudung yang pelanggan suka?
  • Dan macam-macam lagi perkara dan persoalan yang muncul.

Bayangkan zaman IT sekarang ni pembelian hanya di hujung jari. Berniaga dah tak semestinya anda perlu mempunyai premis perniagaan. Berniaga dari rumah pun boleh.

Tapi nak mulakan berniaga ni dari mana? Macamana nak dapatkan stok kain dan siapa nak potong kemudian jahitkan semua tudung tu? Memang bermacam soalan bermain kat fikiran.

Ebook “Rahsia Bisnes Tudung”

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK(electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Cara buat tudung jenama sendiri

Sampailah satu hari saya bertemu dengan Ebook Rahsia Bisnes Jual Tudung jenama sendiri ni. Apa yang menarik, ada satu bab di dalam ebook ini ialah ia mengandungi 2 buah ebook!

Bagaimana Untuk Menjana Untung RM15k Dalam Masa Sebulan

Ebook pertama mengandungi ilmu serta pengalaman penulis, bagaimana penulis bermula dari mencari supplier, mencari pelanggan, ambil gambar, buat ayat iklan,  dan pelbagai lagi pengalaman serta tips berkaitan bisnes tudung. Penulis juga menceritakan Bagaimana Untuk Menjana Untung RM15k Dalam Masa Sebulan menjual tudung di bulan Ramadhan hanya secara online sahaja!

Dalam e-book ini,  setiap tips ditunjukkan secara step-by-step, tentang bagaimana membuat persediaan serta strategi di dalam menghasilkan keuntungan sebanyak itu. Yang pasti, jika anda baca pengalaman penulis ini, anda juga boleh buat seperti yang beliau buat, malah, mungkin lebih baik dan lebih banyak lagi keuntungan yang akan anda perolehi! 🙂

macamana nak jual baju produk sendiri

Langkah-langkah menghasilkan tudung jenama sendiri

Ebook Kedua pula, difokuskan kepada langkah-langkah menghasilkan tudung jenama sendiri!

Dalam ebook ini, disenaraikan 4 perkara utama yang perlu anda ketahui dan uruskan apabila mahu menghasilkan tudung jenama sendiri! Setiap perkara tersebut, dijelaskan secara terperinci.

Malah, beliau turut berikan maklumat supplier yang boleh anda gunakan apabila mahu menghasilkan tudung jenama sendiri. Supplier-supplier ini adalah supplier yang boleh dipercayai, malah, banyak juga jenama tudung besar seperti Neelofar Hijab, Calaqisya, Apple Scarf dan banyak lagi, turut menggunakan suplier ini.

Cara nak bisnes tudung jenama sendiri

Perkongsian pengalaman dari Madihah Mustafha!

Saya telah menceburi bidang perniagaan dengan menjual tudung sejak tahun 2012 lagi. Ketika itu, saya masih lagi sedang menuntut di sebuah IPT. Pada mulanya, saya hanya buat secara suka-suka sahaja. Saya hanya jual tudung ini kepada rakan-rakan terdekat sahaja.

Tapi lama-kelamaan, ramai pula yang nak beli tudung dari saya. Maklumlah, tudung yang saya jual ketika itu, memang kena dengan selera rakan-rakan yang rata-ratanya adalah golongan student. Tudung yang saya jual, harganya sedikit bajet, tetapi kualitinya tetap baik dan cantik!

Disebabkan permintaan yang semakin hangat! Maka, saya telah bertekad untuk menjalankan perniagaan tudung ini dengan lebih serius lagi.

Sebagai seorang yang bergelar pelajar ketika itu, saya memang tidak mempunyai modal yang besar. Jadi, nak tak nak, saya gunakan sebahagian duit PTPTN yang saya terima, sebagai modal untuk saya mula membeli stok!

Alhamdulillah! Bermula dari modal pertama yang berjumlah RM600…. saya berjaya “rolling” duit itu sehingga menghasilkan pendapatan 4 angka setiap bulan sewaktu saya masih lagi sedang belajar!

Perkara ini telah membuka mata saya dan saya nampak, bisnes tudung ini mempunyai potensi yang sangat besar!

Berapakah Pelaburan Untuk Saya Memiliki Ebook Yang Hebat Ini?

Terus-terang saya katakan! Nilai maklumat yang terkandung di dalam ebook ini adalah sangat bernilai dan bukan murah! Ianya adalah hasil daripada pengalaman sebenar saya menjalankan bisnes tudung sejak tahun 2012. Banyak info-info rahsia yang tidak mungkin akan di dedahkan oleh penjual tudung lain, telah saya dedahkan di dalam ebook ini!

Harga untuk ebook ini.. Hanyalah RM60 sahaja!

Ianya sangat murah! Anda hanya perlu jual sekitar 4-5 helai tudung sahaja untuk cover kos pembelian ebook ini, yang mana, saya percaya, apabila anda sudah memiliki ebook ini, anda bukan sahaja mampu menjual 4-5 helai tudung, MALAH, insyallah, mampu menjual beratus-ratus, bahkan beribu-ribu helai tudung kelak!

Jadi, kos pelaburan untuk mendapatkan ilmu bisnes jual tudung jenama sendiri ini sebenarnya, adalah sangat kecil jika hendak dibandingkan dengan potensi pulangan yang bakal anda perolehi kelak.

Tapi… untuk anda yang bertindak segera dan mendapatkan ebook ini hari ini juga, pada harga mampu milik, iaitu pada harga serendah RM60 sahaja! Dan anda juga akan menerima:-

Bonus #1 : Produk Killer Musim Raya

Dalam ebook ini, kupasan dengan lebih mendalam tentang mewujudkan “produk killer” di dalam bisnes tudung anda! Bagaimana untuk mencipta tagline untuk produk killer anda? Bagaimana untuk berurusan dengan pihak suplier dan tukang jahir apabila tiba musim perayaan?

Maklumlah, bila tiba musim perayaan, permintaan tudung memang akan naik secara mendadak! Jadi, anda perlu ada strategi agar tudung anda tidak mengalami masalah kehabisan stok atau tudung tak sempat siap menjelang hari raya!

Bonus #2 : Tips, Nasihat & Motivasi Bisnes

Setelah lebih 6 tahun bergelumang dalam dunia bisnes. Sememangnya banyak pengalaman dan nasihat yang ingin Puan Madihah sampaikan kepada mereka yang baru-baru nak menceburkan diri dalam dunia bisnes.

Jadi, dalam ebook bonus kedua ini, banyak dikongsikan tips-tips dan nasihat berkaitan bisnes, khususnya untuk golongan muda yang baru tamat belajar yang masih bujang dan belum berumahtangga. Bisnes sewaktu bujang dan bisnes setelah berumahtangga ada banyak perbezaannya.. cabarannya juga sangat berbeza.

Jadi, anda perlu rancang dengan teliti agar bisnes anda dapat terus survive walaupun setelah anda sudah berumahtangga dan sibuk menguruskan anak-anak dan keluarga.

Apa yang anda akan dapat dari ebook ini?

BAB 1 : BELAJAR MENJUAL

BAB 2 : APA & SIAPA PELANGGAN SASARAN?

BAB 3 : SENARAI CONTACT SUPPLIER

BAB 4 : TIPS GAMBAR MEMUKAU

BAB 5 : TEKNIK MELETAK HARGA

BAB 6 : AYAT IKLAN

BAB 7 : LUBUK JUALAN

BAB 8 : PACKAGING

BAB 9 : PENGHANTARAN

BAB 10 : CASE STUDY – BAGAIMANA SAYA MENJANA UNTUNG RM15,000 MENJELANG RAMADHAN.

Cara nak mulakan bisnes tudung sendiri

Harga ebook ini serendah RM60 sahaja untuk masa terhad!

Makluman : Ini adalah merupakan sebuah eBOOK (electronic book) ianya adalah di dalam bentuk softcopy dan di dalam format PDF. Apabila anda membeli eBOOK ini, ia akan dihantar ke email anda dan anda perlu download ia ke komputer atau smartphone anda. TIADA buku fizikal yang akan dihantar atau di POS ke alamat rumah anda.

Jika anda dah bersedia untuk bermula, klik butang “Dapatkan Sekarang!”di bawah untuk lakukan tempahan …


Spread the love

Tags : , , , , , , , , , , , ,

4 Comments

  • Ibu Mifzal posted on August 10, 2018 at 3:54 pm

    wah…hebat. Ainey cam x pandai sgt berniaga n x minat dan x de kesediaan. huhu sampai pencen la kot makan gaji.
    apa pun..moga bisnes yg aju ceburi bertambah maju dan maju.
    Ibu Mifzal recently posted..Drama Cinta Bukan KristalMy Profile

    Reply
  • Aerill Hassan posted on August 11, 2018 at 11:35 am

    mungkin suatu hari nnti saya pun nak bukak bisnes 🙂

    Reply
  • Khairul Zamri posted on August 12, 2018 at 11:40 pm

    Panduan dan tips yang bagus untuk kita mulakan bisnes jual tudung. Rugi tak bermula hari ini dan sekarang. Ramai yang dah berniaga hari demi hari diluar sana, cuma yang membezakannya ialah mereka yang sentiasa mencari ilmu dan panduan untuk mempertingkatkan kualiti bisnes mereka.
    Khairul Zamri recently posted..Cara Buat Duit Dengan Shopee Mudah Dan BerkesanMy Profile

    Reply
  • Zurainny Ismail posted on August 13, 2018 at 11:55 am

    Pernah try dropship tudung, byk betul mslh stok. Kesian kat customer. So, akak pun give up.

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge