Blogging Tips percutian jimat dan berbaloi dengan Pakej ARBA Travel August 28, 2019

Spread the love

percutian dengan pakej arba trav
Paling suka travel ke tempat yang tenang macam ni. Pemandangan yang mengasyikkan.

Percutian itu ubat ketenangan

Siapa suka pergi travel angkat tangan!!! Yeay kita samalah. Orang yang suka bercuti ni dia bukannya apa. Suka nak tengok tempat orang, nak bercuti relaxkan minda. Nak lari jauh dari kesibukan kota. Dan paling best nak explore tempat yang cantik dan luas mata memandang.

Benda tu jadi satu kepuasan tau. Tak tau nak cakap dan gambarkan macamana hahaha. Tapi itulah dia kepuasan bercuti ni. Contohnya masa saya bercuti Ke Pulau Perhentian bulan lepas, tapi sampai sekarang takleh lupa pantainya yang cantik tu huhu. Nak pergi lagi!!!!

Tips pergi bercuti

Tips nak pergi bercuti? Masa dan duit jela. So kalau dah plan nak bercuti tu memanglah kene menyimpan duit untuk kos travel dan perbelanjaan kat sana. Ini yang kekadang jadi halangan kan.

percutian musim bunga dengan arba travel
Memang teringin nak bercuti waktu musim bunga. Perempuan dan bunga memang tak dapat dipisahkan. Kalau dapat bawak balik pun bagus kan hahaha.
percutian musim bunga arba travel
Saya kalau dapat tengok live bunga ni, memang nak ambil gambar puas-puas. Cantik sangat!!!

Ada orang yang ada masa tapi duit takde. Begitu juga ada duit tapi masa pula mencemburui. Selain tu, ada dua-dua, masa dan duit, so inilah peluang korang untuk travel sepuasnya. Ada orang yang suka travel sendiri, ada yang suka berpasangan dan tak kurang yang suka travel berkumpulan.

Apa pun cara korang, yang pasti mesti nak pastikan percutian tu berbaloi dari segi masa dan kos kan. Cakap pasal kos dan travel ni, saya ada terjumpa satu travel agensi ni iaitu ARBA TRAVEL. ARBA Travel ni menyediakan pakej percutian dalam dan luar negara.

Kenali ARBA Travel

ARBA Travel adalah satu-satunya ‘Travel Agency’ Malaysia yang pernah memenangi anugerah berprestij ‘Top 30 SME in Malaysia’ dari SME Corp Malaysia. Mereka adalah syarikat bumiputera terpantas memperoleh anugerah tersebut iaitu hanya selepas 3 tahun penubuhan.  Wow!! Dah tentu dengan pengiktirafan dan pengalaman yang ada, mampu memberikan servis terbaik untuk kita.

tips percutian dengan pakej arba travel

Kenapa patut pilih ARBA Travel?

  1. No tourist trap – ‘Tourist Trap’ ialah tempat paksa beli. Selalunya anda akan ‘dikurung’ di dalam bangunan & terpaksa mendengar ceramah jualan tentang jed, ubat, ginseng, etc. Ia sangat membuang masa dan bukan ‘real attraction’. ARBA tidak akan membawa anda ke tempat tersebut.
  2. Super Jimat, Budget dan Premium – Pilih pakej bersesuaian dengan bajet dan tahap servis yang anda inginkan. Jika anda ingin murah & fleksibel, pilih pakej super jimat. Kalau nakkan servis lengkap dan hotel yang lebih selesa, pilih pakej premium. Dan kalau nak murah dan servis lengkap, pilih pakej budget.
  3. Solat dan makanan halal terjaga – Itinerary lawatan disusun supaya menjaga waktu solat. Kami juga teliti memastikan anda dapat menikmati makanan halal yang selera dengan citarasa orang Malaysia.
  4. Berlesen dan dipercayai – Lebih 200 testimoni positif. ARBA Travel berdaftar dengan Kementerian Pelancongan, anda selamat dari sebarang penipuan. Rating 4.8/5 star di Facebook. Elak dari berurusan dengan individu tanpa lesen kerana telah banyak penipuan yang berlaku.
  5. Joined tour dan Private Tour – Jika anda mempunyai bajet lebih atau mempunyai bilangan ahli group yang ramai, anda boleh memilih private tour. Atau jika anda hanya dua orang, pakej joined tour lebih murah dan sesuai untuk anda.
  6. Hotel di lokasi strategik – Anda akan menginap di lokasi yang mudah untuk anda keluar menikmati night life di waktu malam. Kebiasaannya, pakej yang ada di pasaran akan menempatkan anda jauh di luar bandar kerana ingin ‘cut cost’.

Mudah kerja dengan ARBA Travel

Of course kalau kita dapat pakej percutian dengan harga yang berbaloi dan murah, servis pula tip top, memang kita akan rasa puashati dengan percutian tu. Dan kita pun akan recommend pada orang lain untuk guna agen yang sama.

Kalau korang tengok di website ARBA Travel, diaorang siap letak pakej harga dan itinerary percutian untuk rujukan. Siap boleh bayar ansuran dengan deposit serendah RM100 bergantung kepada destinasi.

Mudah sangat, tak pening kepala kita nak susun program. Kalau dah ada agen yang boleh buatkan, kenapa nak sakit kepala?. Anda fikir kita ada masa untuk sakit kepala? 😂. Jadi untuk tidak gundah gulana sebab nak fikir semua benda. Korang pun boleh bercuti dengan tenang dengan khidmat ARBA Travel.

servis runner visa china murah

Selain bercuti, pada korang yang teringin nak ke China untuk cari peluang bisnes, pun boleh survey di ARBA Travel. Dengarnya diorang juga menyediakan servis runner visa china dengan harga murah. Mereka juga ada terangkan cara untuk tempahan dan masa yang diambil sehingga visa siap.

So dah ada plan dan idea untuk percutian korang? Jangan lupa follow ARBA Travel untuk promosi terkini agar korang tak melepas ya.

Website:

https://arbatravel.com/

Instagram: https://www.instagram.com/arbatravel/

Facebook: https://www.facebook.com/arbatravel


Spread the love

Tags : , , ,

16 Comments

  • Ezna posted on August 29, 2019 at 2:33 pm

    Menarik juga Arba ni. Pernah call tanya pakej yang Arba tawarkan. Harga sangat menarik juga compare dengan Tour Agent yang lain. Ada rezeki pasti pilih Arba.

    Reply
  • adianiez AIDA posted on August 29, 2019 at 3:44 pm

    ada rezeki nak berjalan, akan pilih arba.
    yes, guna travel agensi ni, kurang sakit kepala.
    terutama bila kita bwk anak. tak tau nak gi mana, camne, bila…
    memang menserabutkan keadaan.

    Reply
  • Anuar posted on August 29, 2019 at 4:09 pm

    Seronoknya dapat peluang travel ke luar negara….
    Anuar recently posted..Padat dengan Infografik…. Dah baca sekali, pasti rasa nak baca lagi…My Profile

    Reply
  • Mrs Pip posted on August 29, 2019 at 6:13 pm

    Pernah dengar ARBA Travel ni .. kalau pilih travel agent mmg kena pilih yang betul2 tiptop, bukan yg ambil kesempatan nak menipu pelanggan …

    Reply
  • Zharif Azis posted on August 30, 2019 at 4:22 am

    Pernah dengar nama arba travel nie sebelum nie masa cari pakej2 percutian. Xpernah nampak lagi ada yg review negatif so i guess it is a good agent lah utk bercuti. Nanti boleh usha pakej2 dorg

    Reply
  • Rawlins GLAM posted on August 30, 2019 at 7:56 am

    Just at the right time pula baca pasal ARBA nie. Cadang nak cari lokasi & pakej sesuai nak bawa famili bercuti hujung tahun nie – terus ajak adik beradik tengok website ARBA nie. TQ TQ sebab share

    Reply
  • Mohamad Khairil Bin Hassan posted on August 30, 2019 at 9:02 am

    Nampak menarik pakej yg ditawarkan. Tak sabar nak travel ke luar negara. Sekarang ni masih mengumpul duit dahulu. Terima kasih atas perkongsian ya

    Reply
  • Qaseh posted on August 30, 2019 at 9:45 am

    Nak cari pakej percutian memang kena cari betul2 takut di tipu, Arba Travel siap dapat anugerah lagi, memang best lah

    Reply
  • Mimie posted on August 30, 2019 at 10:51 am

    Eh memang murahlah kak. Lepas ni nak cuti senanglah boleh gunakan pakej yang ditawarkan. Banyak jugak pakej yang disediakan. Cuma pilih dan enjoy oergi bercuti je kan. Memang jimat duit dan masa tau.

    Reply
  • farhanajafri posted on August 30, 2019 at 1:20 pm

    bestnya part boleh elak tourist trap tu. Tak perlu dah bazir masa lepas ni kalau pergi travel. Bab halal tu pun best bila pergi negara orang nak makan tempat halal tu yang susah nak dapat. Bila ada travel agent yang mudahkan perjalanan kita baru lah rasa berbaloi

    Reply
  • SITI AWADAH posted on August 30, 2019 at 5:00 pm

    cantiknya!! lepas ni kalau nk bercuti, awa nak pilih ARBA punya servis jugalah… baru sennag selesa tanpa sebarang masalah… pilih je nk pergi bercuti kat mana kan.. nice sharing

    Reply
  • Ibu Mifzal posted on August 30, 2019 at 5:01 pm

    menarik ni. tapi bila ntah dapat cuti-cuti ni.
    Ibu Mifzal recently posted..Vitamin Blackmores Untuk Kesihatan Yang Lebih BaikMy Profile

    Reply
  • Nadia Johari posted on August 30, 2019 at 7:32 pm

    BGau pergi bercuti dengan agensi ni..senang..semua dah lengkap..kita jalan je..kalau sendiri memng kene buat semua sendiri..kalau arba ni dah dipercayai..elokla guna

    Reply
  • Ivy Kam posted on August 31, 2019 at 3:30 pm

    Thanks for the recommendation… I really like to travel, sometimes will backpack, sometimes will source a good reputable travel agency, and it’s really important

    Reply
  • Rane Chin posted on August 31, 2019 at 6:30 pm

    I like to travel around the World. Thanks for sharing about ARBA Travel . I should give it a check and try soon in my coming tours

    Reply
  • Ruby posted on September 4, 2019 at 10:38 am

    Arba ni memang best. Semua ada. Runner la. Consultant dia pun jelas. Tanya-tanya dengan mereka pun layan baik. Kadang kita plan je dulu. Jangan malu bertanya. Hehe
    Ruby recently posted..EATZ@HongKong Menyediakan Makanan Klasik Hong Kong SebenarMy Profile

    Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge