Semakan Penempatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Sisw... May 15, 2012 in Uncategorized

Sukacita dimaklumkan bahawa maklumat PENEMPATAN FASA 2 -PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH (PPPS) BAGI GRADUAN IPTA yang telah diperaku boleh disemak di http://apps.moe.gov.my/gsst/Mei_SemakanSekMenengah_1505/ bermula 15 Mei 2012. Guru yang membuat semakan diminta untuk menghubungi Jabatan/Bahagian sebagaimana yang tertera di ruang MAKLUMAN untuk mendapatkan maklumat lanjut...

Permohonan Biasiswa Pendidikan Petronas 2012 March 22, 2012 in Uncategorized

Petronas mempelawa calon-calon yang layak untuk memohon Program Biasiswa Pendidikan Petronas bagi lepasan SPM 2011. Pelajar lepasan SPM 2011 yang akan menerima biasiswa Petronas ini perlulah mempunyai rekod akademik yang cemerlang, bakat kepemimpinan di dalam kegiatan ko-kurikulum, sosial dan sukarela, serta memiliki keazaman dan...

Karnival Pendidikan MARA 2012 | Tawar 10,000 pekerjaan... March 10, 2012 in Uncategorized

MELAKA — Sebanyak 10,000 peluang pekerjaan terutama kepada lepasan pelajar sekolah ditawarkan pada jelajah Karnival Pendidikan Majlis Amanah Rakyat (Mara) 2012 tahun ini. Timbalan Ketua Pengarah Mara, Abd. Rahim Abd. Ghani berkata, karnival tersebut memberi fokus untuk menjuruskan pelajar memilih bidang bertepatan dengan minat...

Semakan penempatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Sisw... February 15, 2012 in Uncategorized

Info ini diperolehi dari laman web MOE. Sukacita dimaklumkan bahawa maklumat PENEMPATAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN SISWAZAH (PPPS) BAGI OPSYEN TESL yang telah lulus temu duga boleh disemak di laman ini bermula 15 Februari 2012. Tuan/puan yang membuat semakan diminta untuk menghubungi Jabatan/Bahagian sebagaimana yang...

Semakan Penempatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Sisw... January 10, 2012 in Uncategorized

Untuk makluman semua pemohon Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS), dimaklumkan bahawa maklumat PENEMPATAN GURU BARU bagi program: 1. Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) Sekolah Rendah – Ambilan Januari 20112. Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (PISMP) 3. BAC. ED. TESL Ianya boleh disemak di http://apps.moe.gov.my/gsst/gurubaru2012/Jan_SemakanSekRendah/index.cfm bermula...

Hadiah hari lahir paling bermakna August 10, 2017 in Uncategorized

Terima kasihlah kat korang yang wish birthday saya 5/8/2017 yang lepas. Tiada hadiah yang lebih bermakna selain melihat emak yang semakin hari semakin sihat selepas di serang minor strok. Untuk pengetahuan korang mak saya masih warded di Hospital Ampang dan mengikut kata kakak saya...

Tadika NimbleBee Pra-Sekolah Keusahawanan Islam December 7, 2015 in Blogging

Korang dah daftarkan tadika anak-anak ke belum? Ok entri saya hari ini khusus buat ibu bapa yang masih tertanya-tanya dan tercari-cari tadika untuk anak-anak mereka. Nak hantar anak ke sekolah seawal 2 tahun? Ok ke? Nanti diorang boring tak kalau ke tadika seawal usia...