Anak2 I-City Shah Alam Jalan2

I-City Shah Alam yang semakin meriah

Jam 7 malam, terang lagi

Ramai yang bertanya Entry Semalam di mana kan, sebenarnya kami semua berjalan2 di I-City Shah Alam. Memang banyak perubahan dari yang sebelum ini. Last time kami pegi tahun 2010 dulu, yang ada hanyalah lampu2 yang berbagai rupa bentuknya. Tetapi kali ini memang banyak perubahnnya. Parking pon banyak, dalam bangunan lagi, kalau dulu parking kat padang yang berdebu dan berpasir tu je.

 Menjelang Maghrib

Yang boleh sampainya ke I-City ni sebab bawak mak mertua dan adik beradik hubby jenjalan kat sini. Kalau ikutkan nak pegi sendiri tu taklah kot. Malas nak berjalan satu hal, pastu nak kawal anak2 ke sana kemari kan, Adam tu pulak pantang lepa, lajuuuuuu jek larinya.
 Adam dan makcu

Time kitaorang pegi ni awal lagi, orang pon tak ramai sangat lagi. Yelah lampu2 pon tak berapa nampak siang2 kan. Then menjelang malam, dah ramai yang datang, makin meriah kekdahnya dan makin malas nak bersesak2 kan. Bebudak kan pantang nampak segala macam permainan ni kan, semua nak dicubanya, termasukla kapal yang diorang duk tengok semalam tu hehehhe, bak kata aanie, maknya pon takut nak naik.
Makcu dan sepupunya KB
Daku ni mana pernah naik roller coaster bagai tu, takmolah rasa jantung tertinggal kat bawah, eiiii tobat takmo mencuba pon, tak ingin!!! hahahhaha…Kepada yang belum pergi ;agi, bolehla jenjalan ke sini, ada Snow World jugak tau, tapi aritu tak masuklah sebab anak2 dah start mengamuk dah penat kan, sebelum ibu abah dia pulak naik antu, baik masing2 blah cecepat…;)

Adam comel
Najwa Najiha dan Sepupu2nya

(1942)

Related Posts

22 Comments

  • Reply
    amiey lee
    April 19, 2012 at 1:23 AM

    aju best kan atleast sana ada gak tmpat nak jalan2 memalam

  • Reply
    izan mama mia
    April 19, 2012 at 1:30 AM

    best tapi tak boleh pergi selalu, rabak duit sbb semua benda Mia nak naik…banyak kali pulak tuu..hihih
    tapi mmg best ke situ

  • Reply
    LiLy @ MumMyQiStInA
    April 19, 2012 at 1:42 AM

    Bestlah..ktorg tak tau bilalah dapat sampai ke sana.. 🙂

  • Reply
    Che rosliza Che mat
    April 19, 2012 at 1:47 AM

    cik rose yang dekat jarang pergi hihihi takut rabak duit…

  • Reply
    bada
    April 19, 2012 at 1:51 AM

    bestnye aju..aku belum pernah jejak kaki ke i-city shah alam …

  • Reply
    Paragass
    April 19, 2012 at 1:51 AM

    asyik lalu je icity ni. sehari kadang2 2x tengok dari luar. tp tak penah masuk lg >.<

  • Reply
    Fieza79
    April 19, 2012 at 2:23 AM

    kitorang last pi 2010 lah…masa tu cuma ada pokok2 lampu tu je kan…

    bila nk smpai sana lg ni..

  • Reply
    Tentang Kita
    April 19, 2012 at 2:37 AM

    akak nie ari2 lalu kt situ tp husbank akak x berminat nk gi I-city tu,,,hukhukhuk…cian kat akak

  • Reply
    Jaa
    April 19, 2012 at 2:47 AM

    teringin nk p…tp belum sempat lagi nk p…

  • Reply
    Cho Zila
    April 19, 2012 at 3:13 AM

    dah lama tak gi.. dulu tak semeriah sekarangni.. tapi duit semakin banyak kena keluar kot…
    tapi cantik gambar sebelum malamtu…

  • Reply
    Kakzakie
    April 19, 2012 at 4:38 AM

    Sesekali bawa saudara-mara kena juga pergi Aju… tapi buat anak-anak inilah peluang juga. Nampak lampu lip-lap-lip-lap lagilah seronok mereka…

  • Reply
    [sutera kasih]
    April 19, 2012 at 4:42 AM

    waaahhhhhhh meriahnyaaaa 🙂

  • Reply
    ainnoraini
    April 19, 2012 at 5:41 AM

    aju dah sampai yeee..kakain yg dekat kat sini pun belum sampai2 lag kat i-ct tuu…

    mesti anak2 sukakan gi situu..

  • Reply
    Bui Junaidi
    April 19, 2012 at 5:53 AM

    TERINGIN BUI NAK KE SITU..

    AJU,PASAL YG AJU TANYA TU KAN BUI TAK BERAPA NAK FAHAM LAH..CER AJU TANYA DGN LEBIH DETAIL LAGI..

  • Reply
    [sutera kasih]
    April 19, 2012 at 6:01 AM

    sis, sy pun x pasti mcm mana..sbb sy pun krg mahir, biasa sy try & error saja hehe tp cuba akak try tgk tuto yg ni

    http://www.ciktom.com/tutorial-buang-line-borderframe-image/

  • Reply
    Irfa
    April 19, 2012 at 6:31 AM

    pegi masa mula2 ict bukak
    dah lama pun

  • Reply
    Nazayiena
    April 19, 2012 at 7:01 AM

    Kak Nurul dan family blm berkesempatan lg nak pegi sana….

  • Reply
    Fai Shaklee
    April 19, 2012 at 7:38 AM

    pernah ckp dgn hubby nk ke sana… tpi entah bila la agknya berkesempatan… hehe 😉

  • Reply
    fieda
    April 19, 2012 at 8:09 AM

    taun lepas pegi takder lagi mende2 ni…uii..dh macam2 ada..

  • Reply
    Izan Ishak
    April 19, 2012 at 10:07 AM

    izan pun entah zaman bilalah nak jejak i-city tu…

  • Reply
    IntaNBerliaN
    April 19, 2012 at 10:14 AM

    mcm best je… nk g jauh sgt…

  • Reply
    mama tisya
    April 21, 2012 at 10:23 AM

    tk smp2 lg kt icity ni..bila ntah nk smp..hehe

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge