I-City Shah Alam yang semakin meriah

19.4.2012 | 01:00

Jam 7 malam, terang lagi

Ramai yang bertanya Entry Semalam di mana kan, sebenarnya kami semua berjalan2 di I-City Shah Alam. Memang banyak perubahan dari yang sebelum ini. Last time kami pegi tahun 2010 dulu, yang ada hanyalah lampu2 yang berbagai rupa bentuknya. Tetapi kali ini memang banyak perubahnnya. Parking pon banyak, dalam bangunan lagi, kalau dulu parking kat padang yang berdebu dan berpasir tu je.

 Menjelang Maghrib

Yang boleh sampainya ke I-City ni sebab bawak mak mertua dan adik beradik hubby jenjalan kat sini. Kalau ikutkan nak pegi sendiri tu taklah kot. Malas nak berjalan satu hal, pastu nak kawal anak2 ke sana kemari kan, Adam tu pulak pantang lepa, lajuuuuuu jek larinya.
 Adam dan makcu

Time kitaorang pegi ni awal lagi, orang pon tak ramai sangat lagi. Yelah lampu2 pon tak berapa nampak siang2 kan. Then menjelang malam, dah ramai yang datang, makin meriah kekdahnya dan makin malas nak bersesak2 kan. Bebudak kan pantang nampak segala macam permainan ni kan, semua nak dicubanya, termasukla kapal yang diorang duk tengok semalam tu hehehhe, bak kata aanie, maknya pon takut nak naik.
Makcu dan sepupunya KB
Daku ni mana pernah naik roller coaster bagai tu, takmolah rasa jantung tertinggal kat bawah, eiiii tobat takmo mencuba pon, tak ingin!!! hahahhaha…Kepada yang belum pergi ;agi, bolehla jenjalan ke sini, ada Snow World jugak tau, tapi aritu tak masuklah sebab anak2 dah start mengamuk dah penat kan, sebelum ibu abah dia pulak naik antu, baik masing2 blah cecepat…;)

Adam comel
Najwa Najiha dan Sepupu2nya

22 comments


  1. amiey lee
    April 19, 2012 | 1:23 AM
    Reply

    aju best kan atleast sana ada gak tmpat nak jalan2 memalam


  2. izan mama mia
    April 19, 2012 | 1:30 AM
    Reply

    best tapi tak boleh pergi selalu, rabak duit sbb semua benda Mia nak naik…banyak kali pulak tuu..hihih
    tapi mmg best ke situ


  3. LiLy @ MumMyQiStInA
    April 19, 2012 | 1:42 AM
    Reply

    Bestlah..ktorg tak tau bilalah dapat sampai ke sana.. :)


  4. Che rosliza Che mat
    April 19, 2012 | 1:47 AM
    Reply

    cik rose yang dekat jarang pergi hihihi takut rabak duit…


  5. bada
    April 19, 2012 | 1:51 AM
    Reply

    bestnye aju..aku belum pernah jejak kaki ke i-city shah alam …


  6. Paragass
    April 19, 2012 | 1:51 AM
    Reply

    asyik lalu je icity ni. sehari kadang2 2x tengok dari luar. tp tak penah masuk lg >.<


  7. Fieza79
    April 19, 2012 | 2:23 AM
    Reply

    kitorang last pi 2010 lah…masa tu cuma ada pokok2 lampu tu je kan…

    bila nk smpai sana lg ni..


  8. Tentang Kita
    April 19, 2012 | 2:37 AM
    Reply

    akak nie ari2 lalu kt situ tp husbank akak x berminat nk gi I-city tu,,,hukhukhuk…cian kat akak


  9. Jaa
    April 19, 2012 | 2:47 AM
    Reply

    teringin nk p…tp belum sempat lagi nk p…


  10. Cho Zila
    April 19, 2012 | 3:13 AM
    Reply

    dah lama tak gi.. dulu tak semeriah sekarangni.. tapi duit semakin banyak kena keluar kot…
    tapi cantik gambar sebelum malamtu…


  11. Kakzakie
    April 19, 2012 | 4:38 AM
    Reply

    Sesekali bawa saudara-mara kena juga pergi Aju… tapi buat anak-anak inilah peluang juga. Nampak lampu lip-lap-lip-lap lagilah seronok mereka…


  12. [sutera kasih]
    April 19, 2012 | 4:42 AM
    Reply

    waaahhhhhhh meriahnyaaaa :)


  13. ainnoraini
    April 19, 2012 | 5:41 AM
    Reply

    aju dah sampai yeee..kakain yg dekat kat sini pun belum sampai2 lag kat i-ct tuu…

    mesti anak2 sukakan gi situu..


  14. Bui Junaidi
    April 19, 2012 | 5:53 AM
    Reply

    TERINGIN BUI NAK KE SITU..

    AJU,PASAL YG AJU TANYA TU KAN BUI TAK BERAPA NAK FAHAM LAH..CER AJU TANYA DGN LEBIH DETAIL LAGI..


  15. [sutera kasih]
    April 19, 2012 | 6:01 AM
    Reply

    sis, sy pun x pasti mcm mana..sbb sy pun krg mahir, biasa sy try & error saja hehe tp cuba akak try tgk tuto yg ni

    http://www.ciktom.com/tutorial-buang-line-borderframe-image/


  16. Irfa
    April 19, 2012 | 6:31 AM
    Reply

    pegi masa mula2 ict bukak
    dah lama pun


  17. Nazayiena
    April 19, 2012 | 7:01 AM
    Reply

    Kak Nurul dan family blm berkesempatan lg nak pegi sana….


  18. Fai Shaklee
    April 19, 2012 | 7:38 AM
    Reply

    pernah ckp dgn hubby nk ke sana… tpi entah bila la agknya berkesempatan… hehe ;)


  19. fieda
    April 19, 2012 | 8:09 AM
    Reply

    taun lepas pegi takder lagi mende2 ni…uii..dh macam2 ada..


  20. Izan Ishak
    April 19, 2012 | 10:07 AM
    Reply

    izan pun entah zaman bilalah nak jejak i-city tu…


  21. IntaNBerliaN
    April 19, 2012 | 10:14 AM
    Reply

    mcm best je… nk g jauh sgt…


  22. mama tisya
    April 21, 2012 | 10:23 AM
    Reply

    tk smp2 lg kt icity ni..bila ntah nk smp..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge