Anak2 Kek Bakers Cottage Najiha

Majlis Potong Kek Besday Najiha

Kek Buah, apa ntah..heheh lupe nama dia
Malam tadi macam biasa, kalau ada sambutan hari lahir anak2 atau anniversary pasti disambut dengan potong kek. Bayangkan setahun ada 6 acara wajib untuk kami sekeluarga. Birthday abah, ibu, Najwa, Najiha, Adam dan Anniversary.
Walau sibuk macamana pun, kegembiraan anak-anak keutamaan kami, emmpphh dah macam motto pulak kan. Kek ini dibeli di Kedai Bakers Cottage, Sri Gombak milik Bumiputera sepenuhnya.
Birthday girl
Kek ni daku beli sebelum jemput anak2 balik ke rumah. Bila sampai rumah, diorg dah nampak kek ni masing2 tak sabar nak potong kek. Macam biasa kita kan kene tunggu abah yang sokmo balik lambat. Syukurlah abah ke Perak hari Rabu ni, so lagi meriah kalau abah ada kan. So malam tadi abah balik rumah dalam pukul 9 lebih macam tu, awal sikit dari kebiasaannya.
Adam nak tengok je
Adam yang paling teruja skali antara kami semua. Banyak kali ibu ingatkan, “Adam jangan usik ye, tunggu abah tau!!” Adam kata “Tak usik, Adam engok jek”.. Hahahahha comel betul jawapan si Adam ni, sejak2 pandai bercakap dan menyusun ayat ni, makin comel kekdahnya. Semua gelakkan Adam kalau dengar dia bercakap. Comel sangat! ehhehehe
Abah yang ditunggu dah sampai.
Tengoklah abah tu dengan baju keje lagi. Nampak je lampu kete abah parking kat porch, berkejar semua anak2 ni panggil nak potong kek. Mana tahan kan tengok kesedapan kek dan buah bertaburan atas tu, jangan kata anak2, ibunya pon sama tak menahan hehehe…
Yeah! Pasai apa posing mcm tu pon taktau hehehe
Untuk Najiha semoga kamu jadi anak solehah dan berjaya dunia akhirat. Kami sayang Najiha sampai bila2. Hadiah tahun ini adalah basikal putih yang ada di entry sebelum ini. So Najiha pon tak mintak apa2 dah sebab dah paham yang basikal itu adalah hadiah harijadinya. Selamatlah duit ibu abah kamu kan..ngeee
Rupa2nya ada hadiah jugak ye
Rupa2nya abah sorok hadiah di dalam kereta, Pas makan, potong kek sume, baru abah keluarkan dari kereta. Terkejutlah anak2, tapi hadiahnya adalah magic colour dan buku2 mewarna dan ABC sahaja. Seronok sangat bebudak tu. Adam pon dapat jugak, puzzle lagi hehehe. Ibu dia? Takdelah hadiah untuk ibu, ibu sedey…hahahahha..
P/S : Arini kuar visit lagi, mungkin petang atau malam dapat menjejak kalian ye, TQ for visiting my blog.

(2145)

Related Posts

19 Comments

  • Reply
    kakcik
    April 24, 2012 at 12:05 AM

    Kek itu kelihatan sangat menyelerakan. Yang penting, anak2 gembira. 🙂

    • Reply
      nurin
      August 12, 2012 at 8:11 PM

      assalamualikum Najiha selamat hari jadi syukur alhamdullilah

  • Reply
    IntaNBerliaN
    April 24, 2012 at 12:44 AM

    hihii.. tingat ms sy budak2.. kalu nampak kek.. mesti xsabar nak potong n nk mkn..hihii

  • Reply
    Kakzakie
    April 24, 2012 at 12:54 AM

    Adam walau lelaki tapi sebab yg atas kakak-kakak dia cerdik… kata jgn usik dia pun ok. Pandai…:)

    Happy birthday Najiha… dah besar ye. Moga jadi anak yg solehah bahagia dunia & akhirat. Amin…

  • Reply
    ☆*♥L@dy @yU♥*☆
    April 24, 2012 at 1:05 AM

    kecil2 celebrate pow sure anak2 sure…mcm si adam ni bufday sapa pun dia nk tiup lilin gak ngeee

  • Reply
    miloais milo
    April 24, 2012 at 1:14 AM

    bebudak ngan kek – memang payah nak tahan sabar….
    ehhh.. even kita yg dah jadik mak pun sama jugak kekadang kan????
    heheheheh

  • Reply
    kakngah
    April 24, 2012 at 1:28 AM

    anak2 ni kan.. tak kisah la apa kita bagi. as long dipanggil 'hadiah' cukup buat hati diorang berbunga.

  • Reply
    MamaEma
    April 24, 2012 at 1:36 AM

    jelas terpancara kegembiraan anak-anak bila ibu bapa mengingati hari specialnya

  • Reply
    mama tisya
    April 24, 2012 at 1:44 AM

    sedap kek baker's cottage…yum2…

  • Reply
    Fieza79
    April 24, 2012 at 1:46 AM

    cntik nya kek tu..mmg nmpk menyelera kan….kaki makan cm kfieza ni semua nya nmpk sedap..hehe..

    gembira anak2 kan…kita pun bahagia nengoknya..

  • Reply
    Nazayiena
    April 24, 2012 at 1:48 AM

    selamat hari jadi Najiha semoga jadi anak yg solehah.

  • Reply
    LiLy @ MumMyQiStInA
    April 24, 2012 at 2:52 AM

    sedapnye tgk kek tu..
    menyelerakan..
    Jelas terpancar kegembiraan anak2.. ^^

  • Reply
    Norzie
    April 24, 2012 at 3:06 AM

    Salam Aju.
    Suka en3 ni…memang sweet family.
    Utk Najiha…happy birthday sayang semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia & akhirat.Amin.

  • Reply
    [sutera kasih]
    April 24, 2012 at 3:33 AM

    sdapnya kek tuuuu kak..x sbr nk birthday hehe

  • Reply
    Bui Junaidi
    April 24, 2012 at 5:15 AM

    SEDAPNYA KEK TU..KALAU X SILAP BUI TU BUAH APRICOT KAN..ERMMMM…

  • Reply
    ainnoraini
    April 24, 2012 at 5:41 AM

    sedap nnpk kek tuu…smlm kakain pun beli kek jugak utk besday yasmen…

  • Reply
    fieda
    April 24, 2012 at 5:47 AM

    spesel nya kek tu…

  • Reply
    Izan Ishak
    April 24, 2012 at 8:34 PM

    aju.. bestnya tgk kek besday najiha! mak buyung pun teruja lebih ni..

  • Reply
    Maya Mayana
    April 24, 2012 at 8:50 PM

    semoga jd puteri yg solehah yer Najiha..Aminn..

    dh pndai ckp rupanya bujang aju tu yerk..comel..tk sabar nk tgu nabhan bercakap pulak…

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge