Majlis Potong Kek Besday Najiha

24.4.2012 | 02:30

Kek Buah, apa ntah..heheh lupe nama dia
Malam tadi macam biasa, kalau ada sambutan hari lahir anak2 atau anniversary pasti disambut dengan potong kek. Bayangkan setahun ada 6 acara wajib untuk kami sekeluarga. Birthday abah, ibu, Najwa, Najiha, Adam dan Anniversary.
Walau sibuk macamana pun, kegembiraan anak-anak keutamaan kami, emmpphh dah macam motto pulak kan. Kek ini dibeli di Kedai Bakers Cottage, Sri Gombak milik Bumiputera sepenuhnya.
Birthday girl
Kek ni daku beli sebelum jemput anak2 balik ke rumah. Bila sampai rumah, diorg dah nampak kek ni masing2 tak sabar nak potong kek. Macam biasa kita kan kene tunggu abah yang sokmo balik lambat. Syukurlah abah ke Perak hari Rabu ni, so lagi meriah kalau abah ada kan. So malam tadi abah balik rumah dalam pukul 9 lebih macam tu, awal sikit dari kebiasaannya.
Adam nak tengok je
Adam yang paling teruja skali antara kami semua. Banyak kali ibu ingatkan, “Adam jangan usik ye, tunggu abah tau!!” Adam kata “Tak usik, Adam engok jek”.. Hahahahha comel betul jawapan si Adam ni, sejak2 pandai bercakap dan menyusun ayat ni, makin comel kekdahnya. Semua gelakkan Adam kalau dengar dia bercakap. Comel sangat! ehhehehe
Abah yang ditunggu dah sampai.
Tengoklah abah tu dengan baju keje lagi. Nampak je lampu kete abah parking kat porch, berkejar semua anak2 ni panggil nak potong kek. Mana tahan kan tengok kesedapan kek dan buah bertaburan atas tu, jangan kata anak2, ibunya pon sama tak menahan hehehe…
Yeah! Pasai apa posing mcm tu pon taktau hehehe
Untuk Najiha semoga kamu jadi anak solehah dan berjaya dunia akhirat. Kami sayang Najiha sampai bila2. Hadiah tahun ini adalah basikal putih yang ada di entry sebelum ini. So Najiha pon tak mintak apa2 dah sebab dah paham yang basikal itu adalah hadiah harijadinya. Selamatlah duit ibu abah kamu kan..ngeee
Rupa2nya ada hadiah jugak ye
Rupa2nya abah sorok hadiah di dalam kereta, Pas makan, potong kek sume, baru abah keluarkan dari kereta. Terkejutlah anak2, tapi hadiahnya adalah magic colour dan buku2 mewarna dan ABC sahaja. Seronok sangat bebudak tu. Adam pon dapat jugak, puzzle lagi hehehe. Ibu dia? Takdelah hadiah untuk ibu, ibu sedey…hahahahha..
P/S : Arini kuar visit lagi, mungkin petang atau malam dapat menjejak kalian ye, TQ for visiting my blog.

19 comments


  1. kakcik
    April 24, 2012 | 12:05 AM
    Reply

    Kek itu kelihatan sangat menyelerakan. Yang penting, anak2 gembira. :)


    • nurin
      August 12, 2012 | 8:11 PM
      Reply

      assalamualikum Najiha selamat hari jadi syukur alhamdullilah


  2. IntaNBerliaN
    April 24, 2012 | 12:44 AM
    Reply

    hihii.. tingat ms sy budak2.. kalu nampak kek.. mesti xsabar nak potong n nk mkn..hihii


  3. Kakzakie
    April 24, 2012 | 12:54 AM
    Reply

    Adam walau lelaki tapi sebab yg atas kakak-kakak dia cerdik… kata jgn usik dia pun ok. Pandai…:)

    Happy birthday Najiha… dah besar ye. Moga jadi anak yg solehah bahagia dunia & akhirat. Amin…


  4. ☆*♥L@dy @yU♥*☆
    April 24, 2012 | 1:05 AM
    Reply

    kecil2 celebrate pow sure anak2 sure…mcm si adam ni bufday sapa pun dia nk tiup lilin gak ngeee


  5. miloais milo
    April 24, 2012 | 1:14 AM
    Reply

    bebudak ngan kek – memang payah nak tahan sabar….
    ehhh.. even kita yg dah jadik mak pun sama jugak kekadang kan????
    heheheheh


  6. kakngah
    April 24, 2012 | 1:28 AM
    Reply

    anak2 ni kan.. tak kisah la apa kita bagi. as long dipanggil 'hadiah' cukup buat hati diorang berbunga.


  7. MamaEma
    April 24, 2012 | 1:36 AM
    Reply

    jelas terpancara kegembiraan anak-anak bila ibu bapa mengingati hari specialnya


  8. mama tisya
    April 24, 2012 | 1:44 AM
    Reply

    sedap kek baker's cottage…yum2…


  9. Fieza79
    April 24, 2012 | 1:46 AM
    Reply

    cntik nya kek tu..mmg nmpk menyelera kan….kaki makan cm kfieza ni semua nya nmpk sedap..hehe..

    gembira anak2 kan…kita pun bahagia nengoknya..


  10. Nazayiena
    April 24, 2012 | 1:48 AM
    Reply

    selamat hari jadi Najiha semoga jadi anak yg solehah.


  11. LiLy @ MumMyQiStInA
    April 24, 2012 | 2:52 AM
    Reply

    sedapnye tgk kek tu..
    menyelerakan..
    Jelas terpancar kegembiraan anak2.. ^^


  12. Norzie
    April 24, 2012 | 3:06 AM
    Reply

    Salam Aju.
    Suka en3 ni…memang sweet family.
    Utk Najiha…happy birthday sayang semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia & akhirat.Amin.


  13. [sutera kasih]
    April 24, 2012 | 3:33 AM
    Reply

    sdapnya kek tuuuu kak..x sbr nk birthday hehe


  14. Bui Junaidi
    April 24, 2012 | 5:15 AM
    Reply

    SEDAPNYA KEK TU..KALAU X SILAP BUI TU BUAH APRICOT KAN..ERMMMM…


  15. ainnoraini
    April 24, 2012 | 5:41 AM
    Reply

    sedap nnpk kek tuu…smlm kakain pun beli kek jugak utk besday yasmen…


  16. fieda
    April 24, 2012 | 5:47 AM
    Reply

    spesel nya kek tu…


  17. Izan Ishak
    April 24, 2012 | 8:34 PM
    Reply

    aju.. bestnya tgk kek besday najiha! mak buyung pun teruja lebih ni..


  18. Maya Mayana
    April 24, 2012 | 8:50 PM
    Reply

    semoga jd puteri yg solehah yer Najiha..Aminn..

    dh pndai ckp rupanya bujang aju tu yerk..comel..tk sabar nk tgu nabhan bercakap pulak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge