41 Comments

  1. nak tya dan perlukn bantuan…
    saya da dftar dan saya da trima pautan utk aktifkan akaun. tapi saya lupa nk aktifkan. masa yg diberikan telah pn tamat tempoh. jd cmner sy nk aktifkan semula akaun pr1ma?

  2. kata la kita dapat rumah nie..tp harga dia kita rasa2 tak larat nak bayor then kita tersangkut dekat situ je adakah pihak lawyer perumahan akan belasah kita..??
    susah makin susah le jawabnye..

  3. Sylvestar Francis

    sy nk tnya bhgian penampang sabah ada ka…sy ada cuba apply di online PR1M so mcm mna nk taw application tu…adakah mereka telah menerima atau x….?

  4. Sylvestar Francis

    kalau boleh sy nk minta tolong sekali lagi ajar mcm mana nk isi borang pr1ma perumahan 1 malaysua…

  5. HASLINDA@KHADIJAH BINTI MOHD SALLEH

    saya telah mendaftar masuk secara online di PR1MA dan mendapati akaun saya disekat. Bolehkah daftar lama saya itu dibatalkan untuk membolehkan saya daftar baru semula. Saya suda cuba untuk daftar semula namun ditolak kerana no kad pengenalan saya telah masuk dalam sistem. Saya mohon kerjasama agar pihak PR1MA dapat membatalkannya dengan serta merta. Terima kasih. No H/P saya sekiranya diperlukan 019-5320788.

  6. la

    bila saya isi bahagian no hp..dia perlukan kod negara…sy tak faham…mohon share pada siapa2 yang thu k…tq..

  7. Abd. Majid Bin Abd. Jim

    saya ingin menanyakan dimana kah projek perumahan Satu Malaysia yg mampu milik utk di miliki mengikut gred gaji saya RM2830 bersih di dalam tangan hanya RM1803.. Kerana asyik tanya kat jabatan berkenaan asyik penuh saja. kalau ada beritahu saya , saya ingin apply, kalau saya pergi jabatan berkenaan asyik asyik jawapan yg saya dapat ialah TIADA LAGI KOSONG PROJEK SATU MALAYSIA MAMPU MILIK & BORANG DAH HABIS.. Jadi saya sebagai warga Malaysia agak terkilan dan kecil hati dgn tindakkan sebegitu.. Takkan pula nak panggil krew dan program rancangan Televisyen baru saya dpt dgn mudah… saya harap adalah ruang kecil utk saya memiliki projek Rumah 1 Malaysia Rumah Pertama ku utk aku miliki spt kata Perdana menteri ungkapkan.. saya tak pinta yg lain kecuali rumah mampu milik saya , sebab itu memang milik rakyat bukan nya milik Jabatan tersebut… Harap Maklum..

    • Abd. Majid Bin Abd. Jim

      Saya telah cuba mencuba beberapa tahun lepas utk mengambil borang Perumahan Projek Satu MALAYSIA namun jawapan HAMPA.. Saya bergaji rendah dan saya rasa tak mampu membeli rumah mewah dan separuh utk menampung kehidupan keluarga dgn gaji pokok RM2830 tapi gaji bersih dalam tangan RM1803… saya minta EHSAN atau minta bantuan pihak berkenaan beri satu rumah yg serba serderhana yg boleh dibayar dgn kedudukkan gaji dan taraf hidup saya terkini yg mampu saya bayar dgn gaji RM1803.. harap ada respone drp pihak berkenaan… no telefon 0128124661 @ 089660628… wassalam .. saya berharap penuh ada ruang sedikit utk saya.. memiliki rumah sendiri… wassalam..

  8. mohd azali bin mansur

    saya dah di istihar muslis atas ksalahan org lain..boleh kah permohonan saya dibuat menggunakan nama anak lelaki saya..yg akan selesai pengajian pd bulan 5 ini..harap kerajaan pertimbang nasib org muflis kerana bukan semua yg jadi adalah atas kesalahan mereka….0133896589…

    • JUHARI BIN MOHD SAAD

      Dengan adanye rumah PR1M ni sangat bagus kerana ramai yg berpendapatan rendah seperti kami yang masih menyewa. RUMAH PR1MA BAGUS!!

  9. nor asnida

    saya telah mendaftar masuk secara online di PR1MA dan mendapati akaun saya disekat. Bolehkah daftar lama saya itu dibatalkan untuk membolehkan saya daftar baru semula. Saya suda cuba untuk daftar semula namun ditolak kerana no kad pengenalan saya telah masuk dalam sistem. Saya mohon kerjasama agar pihak PR1MA dapat membatalkannya dengan serta merta. Terima kasih. No H/P saya sekiranya diperlukan 017-9203710

  10. saya telah daftar secara online di pr1ma dan mendapati akaun saya disekat.bolehkah daftar lama saya itu dibatalkan untuk membolehkan saya daftar baru semula.saya sudah cuba untuk daftar namun ditolak keran no ic saya telah masuk dalam system.saya mohon kerjasama agar pihak pr1ma dapat membatalkannye dengan serta merta.terima kasih. no h/p saya sekiranya diperlukan 0175628112

  11. kamarul

    saya sudah daftar dan menerima email tapi terlupa tekan pautan,jadi sekarang sudah tamat tempoh..jdi saya cuba daftar semula gagal..apa cara untuk mengaktifkan semula akuan itu?..boleh tolong email saya semula?..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge