Semakan Daftar Pemilih (Pengundi) Secara Online Dan SMS

10.1.2013 | 06:12

Tahun lepas saya sudah mendaftar sebagai pengundi. Itupun setelah didesak beberapa kali oleh ibu mertua. Oklah, hati saya telah terbuka untuk mendaftar, bukan atas sebab paksaan tapi sukarela. Saya sudah pun menyemak nama saya, Alhamdulillah ada ;). Anda bagaimana pula? Sudah semak? Sekarang ini semuanya di hujung jari. Boleh semak secara online, SMS atau talian telefon.

SEMAKAN SECARA ONLINE

Photobucket Pictures, Images and Photos

Sila klik link ini SISTEM SEMAKAN PEMILIH BAGI ISI RUMAH

[Sila masukkan no. Kad Pengenalan (Tanpa "-" atau "space")]

Untuk makluman sistem link yang saya beri ini menyediakan kemudahan untuk menyemak lebih dari seorang pemilih secara serentak. Ia membolehkan pemilih yang menghuni sesebuah rumah atau mendaftar dengan menggunakan alamat yang sama mengesahkan sama ada mereka didaftarkan di kawasan Parlimen, DUN, Daerah Mengundi dan Lokaliti yang sama.

SEMAK SECARA SMS

Photobucket Pictures, Images and Photos

Untuk Semakan Taip : SPR SEMAK NO.IC

Contoh : SPR SEMAK 821220122222

Hantar Ke : 15888

P/S : Agak-agak bila agaknya pilihanraya kita ye?

10 comments


  1. Fiza Rahman
    January 10, 2013 | 9:50 AM
    Reply

    Dah pernah mengundi. Tapi thn ni rasa mcm malas nak mengundi…bley gitu ☺☺


  2. IntaNBerliaN
    January 10, 2013 | 11:24 AM
    Reply

    tunggu abah sy hbs pasang apa benda ntah… bermulalah pilihanraya… hihii… skrg ni, abah sy dah sibuk g setiap negeri duk psg set tu… setiap kali pilihanraya, itulah koje abh saya… outstation je…
    IntaNBerliaN recently posted..Ceriakan mood pagi u all.. (",)My Profile


  3. lily @ MamaQistina
    January 10, 2013 | 12:06 PM
    Reply

    Thanx for sharing Aju…^^


  4. hairulafiz
    January 10, 2013 | 2:53 PM
    Reply

    skrg ni dah mudah nak semak tak payah gi pjbt SPR utk menyemak
    hairulafiz recently posted..Gelagat AimanMy Profile


  5. bada
    January 10, 2013 | 4:29 PM
    Reply

    nak semak juga la


  6. PinkUmmi
    January 10, 2013 | 11:29 PM
    Reply

    sy pun nk semak la jugak
    PinkUmmi recently posted..Auni diganggu?My Profile


  7. syaifuddin alias
    January 11, 2013 | 9:24 AM
    Reply

    tak nak semak..malu laa..hihi..
    saya dah besar panjang rupanya dah boleh mengundi
    syaifuddin alias recently posted..Sharnaaz Kongkong ShilaMy Profile


  8. mama adam
    January 12, 2013 | 12:51 AM
    Reply

    dekat dah ni tarikh pilihanraya
    mama adam recently posted..Waktu Tidur Kanak-KanakMy Profile


  9. kak ieda
    January 12, 2013 | 10:38 AM
    Reply

    uishh x sabar nak mengundi nie ;)
    kak ieda recently posted..BANTU MEREKA UNTUK LEBIH SEMPURNAMy Profile


    • yattymontel
      March 20, 2013 | 9:37 AM
      Reply

      kakpun tak sabar nak mengundi untuk menyokong kerajaan BN yang tidak pernah menyusahkan hidup ku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge