Borang Permohonan Online Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8)

2.4.2012 | 11:38

Lepasan SPM yang telah mendapat keputusan peperiksaan baru baru ini, rasanya memang tengah tercari cari di mana kah arah tuju mereka selepas ini. Bagi yang berminat untuk menyambung pelajaran anda dalam bidang diploma atau sijil di bawah pembiayaan SPA, boleh lah memohonnya melalui borang spa8 yang boleh di dapati di SPA.

Setelah permohonan selesai, anda perlu menunggu untuk panggilan temuduga dalam tempoh 12 bulan. Sekiranya anda gagal mendapat panggilan dalam tempoh 12 bulan bermakna permohonan anda gagal.
Untuk membaca panduan mengisi borang permohonan SPA8i ini bolehlah ke link ini  Panduan mengisi borang SPA 8i
Untuk maklumat lanjut mengenai Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, sila layari portal rasmi spa.gov.my

5 comments


  1. anisalya
    April 2, 2012 | 10:01 PM
    Reply

    mana2 yang nak sambung belajar kena grab la peluang ni.


  2. ieda
    April 6, 2012 | 9:15 AM
    Reply

    sooo ape layie .. mana2 yg nak sambung tuu jgn buang masa layie ;)
    TQ sharing ajuu …


  3. ieda
    April 6, 2012 | 9:16 AM
    Reply

    uishh akak macam tgk ada perubahan sikit kat blog aju nie .. ke akak salah pandang ekeke ;)
    cantikkkk , cute ! .. pandai aju buat ;)


  4. ieyka
    May 19, 2013 | 11:08 AM
    Reply

    salam…saya dh dftar utk spa8…tpi xdpat thu kta lluan coz xingat pssword email…mcm mne na bt??


  5. NORHAYATI SAID
    June 30, 2013 | 7:43 AM
    Reply

    MACAM mana nk apply ni..???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge