Borang Permohonan Online Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8)

Borang Permohonan Online Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8)

Lepasan SPM yang telah mendapat keputusan peperiksaan baru baru ini, rasanya memang tengah tercari cari di mana kah arah tuju mereka selepas ini. Bagi yang berminat untuk menyambung pelajaran anda dalam bidang diploma atau sijil di bawah pembiayaan SPA, boleh lah memohonnya melalui borang spa8 yang boleh di dapati di SPA.

Setelah permohonan selesai, anda perlu menunggu untuk panggilan temuduga dalam tempoh 12 bulan. Sekiranya anda gagal mendapat panggilan dalam tempoh 12 bulan bermakna permohonan anda gagal.
Untuk membaca panduan mengisi borang permohonan SPA8i ini bolehlah ke link ini  Panduan mengisi borang SPA 8i
Untuk maklumat lanjut mengenai Suruhanjaya Perkhidmatan Awam, sila layari portal rasmi spa.gov.my

(10837)

8 Comments

  • Reply
    anisalya
    April 2, 2012 at 10:01 PM

    mana2 yang nak sambung belajar kena grab la peluang ni.

  • Reply
    ieda
    April 6, 2012 at 9:15 AM

    sooo ape layie .. mana2 yg nak sambung tuu jgn buang masa layie 😉
    TQ sharing ajuu …

  • Reply
    ieda
    April 6, 2012 at 9:16 AM

    uishh akak macam tgk ada perubahan sikit kat blog aju nie .. ke akak salah pandang ekeke 😉
    cantikkkk , cute ! .. pandai aju buat 😉

  • Reply
    ieyka
    May 19, 2013 at 11:08 AM

    salam…saya dh dftar utk spa8…tpi xdpat thu kta lluan coz xingat pssword email…mcm mne na bt??

  • Reply
    NORHAYATI SAID
    June 30, 2013 at 7:43 AM

    MACAM mana nk apply ni..???

    • Reply
      Dzahirrah
      December 21, 2014 at 12:16 PM

      boleh isi lagi x? apa kata laluannya?

  • Reply
    insan biasa
    January 24, 2016 at 5:30 PM

    Boleh tk org yg sedang tunggu result spm ni,nk bljr under SPA?kalau boleh apakah link dia untuk isi permohonan?

  • Reply
    norhayati ramlee
    April 11, 2016 at 7:56 PM

    klu lepasan stpm nak masuk spa ni utk sambung degree kat spa boleh ke? atau spa ni utk smbung sijil dan diploma aje?

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge