Umum Sakit belakang lagi, kalau operation tu semudah ABC, dah lama saya go for it. May 14, 2019

Salam Ramadhan ke 9 semua. Macamana puasa ok? Alhamdulillah setakat ni puasa saya masih penuh lagi 🤭🤭. Cuma hari ni sakit belakang lagi. Sakit sangat-sangat sampaikan nak duduk dan bangun susah sangat. Permulaan sakit belakang lagi Sakit tu terasa masa kat opis lak tu, dahla susah nak bangun dan bergerak dari kerusi ke jamban. Dari...

14 tahun berlalu, rindu pada arwah ayah May 1, 2019 in Umum

Salam pra ramadhan semua.. Korang dah abis ganti puasa? Udah buat senarai menu berbuka dan bersahur? Rindu pada arwah ayah Bila bulan Ramadhan tiba, yang paling teringat-ingat adalah arwah ayah. Pejam celik pejam celik dah 14 tahun arwah ayah pergi. Rindu pada arwah ayah...

Deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison March 19, 2019 in Umum

Suka betul tengok rumah yang kemas dan cantik. Nak pulak kalau deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison. Walaupun saya bukanlah jenis yang pandai berdeko. Tapi bila tengok idea orang lain deko rumah, saya belajar sikit-sikit dengan ceduk idea diorang. Teringin nak buat cantik-cantik...

Ride satu hari ke Cameron Highlands March 11, 2019 in Umum

Hmm last ride ngan suami 2 bulan lepas kot. Baru jugaklah, saya pun dah lupa sebab jarang-jarang ride berdua ni. Kata anak ramai, bibik takde, so masa sangat mencemburui. Saya akui saya suka naik superbike, suka jenjalan makan angin, makan nasi, makan-makan pastu stress...

Tebus point terkumpul IKEA, dapat jugak si Bekvam idama... March 7, 2019 in Umum

Saya ni bukanlah suka sangat pergi Ikea tu, tak sukalah pergi tempat sesak-sesak!!! Tipuuuuu!!! Hahaha Ikea oh Ikea, memang tempat berhantu, sapa yang tak suka pegi Ikea? Tahniahlah untuk korang yang berjaya menahan nafsu hahaha. Saya ke sini pun sebab nak tebus point terkumpul...

Baja organik Brogard rupanya mengandungi racun kimia be... February 24, 2019 in Umum

Brogard Cecair Kawalan Serangga Herba 100% Dua tiga hari ni duk kecoh dalam group FB Kebun Bandar yang mana pihak pertanian ada keluarkan surat kenyataan baja organik Brogard yang dikatakan selamat digunakan sebagai baja untuk pokok dan sayuran, rupa-rupanya mengandungi racun kimia berbahaya. Saya...

Ammar Muizz kesayangan sudah 2 tahun February 9, 2019 in Umum

9 Februari 2017 Saat ini, waktu ini, 2 tahun yang lalu lahirlah si kecil yang namanya Ammar Muizz. Waktu sarat ini ibu selalu mengadu dengan abah yang ibu dah tak larat nak berjalan lagi. Cepat penat, kaki bengkak dan tak sabar nak bersalin. Waktu...