Tingginya bacaan dia | Patutla pandangan mata ni blurr

Entry sebelum ini daku ada bagitau yang sejak akhir2 ini, pandangan agak semakin kabur dan rabun kan. So saje nak test mata ni, so terjah satu optical shop ni. Pas check kat mesin yang dekat meja display spect tu, that salesgirl tanya:

Salesgirl : Akak memang pakai spek ke?
Daku : Taklah kenapa ye? (dalam hati berdebar tuhan aje yang tahu, kekekke)
Salesgirl : Power mata akak tinggi lah…
Daku : Haaaaaa?????? Ternganga seketika.

Pas tengok kertas tu tak reti nak baca pon ye hehehhe. Pastu salesgirl tu kata power mata ini kedua2 belah adalah dalam 300 bacaannya. Wahhh tingginya!!!! ini tahap rabun teruk ni, macam tak percaya pon ye jugak, sampai that girl offer untuk buat ujian untuk kali kedua. Dan resultnya still the same….Owhhh, tidak!!!! Abislah kembang awning tudung thai silk nanti hahahhahah…Apalah pikir sampai ke situ kan…

Adik daku pon pakai spek jugak, tapi maintain ayu jek tudung dia heheh, kalau dia baca entry ni mesti hidung dia kembang kuncup semangkuk kekekkekekekke…..pikir punya pikir, mata ni boleh bekerja tanpa spek lagi kekdahnya..so tangguh lah dulu nak pakai spek ni.
Nampak tak? Degil kan? siyes degil hahahaha…Nantilah bila dah rasa bersedia untuk ber ‘spek’ nanti, daku akan segera ke optical shop berdekatan…ohhh sebenarnya diri ini semakin tua, terasa semakin hampir denganNya.

20 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge