Cukai Perkhidmatan 6% Kad Prabayar bermula Julai

Dah nampak kan??? Gaji naik semua benda pon nak naik rege…ni kad prabayar pon nak dikenakan cukai. Alahai, pilihlah yang terbaik, tapi kalau tak diberi pilihan pon, keadaan memaksa untuk kita tetap memilihnya…
“Kerajaan dijangka membuat keputusan untuk membenarkan syarikat telekomunikasi (telko) tempatan mengenakan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus terhadap pengguna prabayar, berkuatkuasa pada 1 Julai depan.
Mengikut sumber yang dipetik oleh Hong Leong Investment Bank (HLIB) Research, difahamkan, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan memo kepada semua syarikat telekomunikasi supaya bersedia secara teknikal terhadap pelaksanaannya.
Menurut HLIB Research, dengan pelaksanaan itu, pendapatan syarikat telekomunikasi dijangka meningkat berbanding sebelum ini di mana mereka terpaksa menyerap cukai perkhidmatan itu berbanding dikenakan kepada pengguna”

6 thoughts on “Cukai Perkhidmatan 6% Kad Prabayar bermula Julai

  1. miloais milo

    yang naik tu staff gomen….
    yg terpaksa tanggung rega segala barang naik….
    semua orang termasuk yg tak bekerja – or yg keja swasta…

    bak kata abdul wahib dalam 3 abdul – “ini tidak adil!”

    Reply
  2. ieda

    Semua nak suahkan rakyat, yg susah semakin susah sbnarnya, sakit ati sebenarnya, konon bagi itu dan ini, nie belumpilihan raya, dah pilihan raya nanti, huhuhu entah ape yg akan naik…..
    Kesian ngan org yg susah

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge