Cukai Perkhidmatan 6% Kad Prabayar bermula Julai

16.3.2012 | 06:04

Dah nampak kan??? Gaji naik semua benda pon nak naik rege…ni kad prabayar pon nak dikenakan cukai. Alahai, pilihlah yang terbaik, tapi kalau tak diberi pilihan pon, keadaan memaksa untuk kita tetap memilihnya…
“Kerajaan dijangka membuat keputusan untuk membenarkan syarikat telekomunikasi (telko) tempatan mengenakan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus terhadap pengguna prabayar, berkuatkuasa pada 1 Julai depan.
Mengikut sumber yang dipetik oleh Hong Leong Investment Bank (HLIB) Research, difahamkan, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan memo kepada semua syarikat telekomunikasi supaya bersedia secara teknikal terhadap pelaksanaannya.
Menurut HLIB Research, dengan pelaksanaan itu, pendapatan syarikat telekomunikasi dijangka meningkat berbanding sebelum ini di mana mereka terpaksa menyerap cukai perkhidmatan itu berbanding dikenakan kepada pengguna”

6 comments


  1. :: Mrs.Eady ::
    March 16, 2012 | 6:08 AM
    Reply

    semua nak bercukai payah la…


  2. kakcik
    March 16, 2012 | 6:46 AM
    Reply

    Akhirnya apa yang diberi, secara tak disedari mengalir keluar kembali…


  3. miloais milo
    March 16, 2012 | 6:58 AM
    Reply

    yang naik tu staff gomen….
    yg terpaksa tanggung rega segala barang naik….
    semua orang termasuk yg tak bekerja – or yg keja swasta…

    bak kata abdul wahib dalam 3 abdul – “ini tidak adil!”


  4. ieda
    March 16, 2012 | 7:14 AM
    Reply

    Semua nak suahkan rakyat, yg susah semakin susah sbnarnya, sakit ati sebenarnya, konon bagi itu dan ini, nie belumpilihan raya, dah pilihan raya nanti, huhuhu entah ape yg akan naik…..
    Kesian ngan org yg susah


  5. So Shy Lady (SSL)
    March 16, 2012 | 7:37 AM
    Reply

    dah agak dah, mcm2 lah lg knaikn yg akn dnaikkn. spatutnya krajaan t.pyh bg apa2 insentive/baucer wang tunai pd rakyat coz takde maknanya klau mcm ni. kwl hg brg cukuplah


  6. Nafisa81
    March 17, 2012 | 3:10 AM
    Reply

    post paid dah lama dah kena cukai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge