Cukai Perkhidmatan 6% Kad Prabayar bermula Julai

Cukai Perkhidmatan 6% Kad Prabayar bermula Julai

Dah nampak kan??? Gaji naik semua benda pon nak naik rege…ni kad prabayar pon nak dikenakan cukai. Alahai, pilihlah yang terbaik, tapi kalau tak diberi pilihan pon, keadaan memaksa untuk kita tetap memilihnya…
“Kerajaan dijangka membuat keputusan untuk membenarkan syarikat telekomunikasi (telko) tempatan mengenakan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus terhadap pengguna prabayar, berkuatkuasa pada 1 Julai depan.
Mengikut sumber yang dipetik oleh Hong Leong Investment Bank (HLIB) Research, difahamkan, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) telah mengeluarkan memo kepada semua syarikat telekomunikasi supaya bersedia secara teknikal terhadap pelaksanaannya.
Menurut HLIB Research, dengan pelaksanaan itu, pendapatan syarikat telekomunikasi dijangka meningkat berbanding sebelum ini di mana mereka terpaksa menyerap cukai perkhidmatan itu berbanding dikenakan kepada pengguna”

(303)

6 Comments

  • Reply
    :: Mrs.Eady ::
    March 16, 2012 at 6:08 AM

    semua nak bercukai payah la…

  • Reply
    kakcik
    March 16, 2012 at 6:46 AM

    Akhirnya apa yang diberi, secara tak disedari mengalir keluar kembali…

  • Reply
    miloais milo
    March 16, 2012 at 6:58 AM

    yang naik tu staff gomen….
    yg terpaksa tanggung rega segala barang naik….
    semua orang termasuk yg tak bekerja – or yg keja swasta…

    bak kata abdul wahib dalam 3 abdul – “ini tidak adil!”

  • Reply
    ieda
    March 16, 2012 at 7:14 AM

    Semua nak suahkan rakyat, yg susah semakin susah sbnarnya, sakit ati sebenarnya, konon bagi itu dan ini, nie belumpilihan raya, dah pilihan raya nanti, huhuhu entah ape yg akan naik…..
    Kesian ngan org yg susah

  • Reply
    So Shy Lady (SSL)
    March 16, 2012 at 7:37 AM

    dah agak dah, mcm2 lah lg knaikn yg akn dnaikkn. spatutnya krajaan t.pyh bg apa2 insentive/baucer wang tunai pd rakyat coz takde maknanya klau mcm ni. kwl hg brg cukuplah

  • Reply
    Nafisa81
    March 17, 2012 at 3:10 AM

    post paid dah lama dah kena cukai…

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline