Umum Cuci dan kemas rumah Sri Gombak untuk penyewa baru September 5, 2019

Inilah aktiviti kami sewaktu cuti Merdeka dan Maal Hijrah aritu, cuci then kemas rumah di Sri Gombak untuk penyewa baru. Penyewa sebelum ni dah menyewa hampir 4 tahun dan nak tamatkan sewaannya. Alhamdulillah sepanjang menyewa, duit sewa tak pernah miss bayar walau setiap bulan akan lewat beberapa hari😆. Itu tugas suami sayalah kerja mengejar bab...

Blogging Tips percutian jimat dan berbaloi dengan Pakej ARBA Travel August 28, 2019

Percutian itu ubat ketenangan Siapa suka pergi travel angkat tangan!!! Yeay kita samalah. Orang yang suka bercuti ni dia bukannya apa. Suka nak tengok tempat orang, nak bercuti relaxkan minda. Nak lari jauh dari kesibukan kota. Dan paling best nak explore tempat yang cantik dan luas mata memandang. Benda tu jadi satu kepuasan tau. Tak...

Blogging Bioxcellent Colla White Diamond rahsia kulit lebih anjal dan berseri August 22, 2019

Hari tu jalan-jalan di Watson. Biasalah perempuan ni kalau masuk Watson, adalah benda yang dia nak cari. Bukan apa kulit muka ni rasa macam kering je, jeragat bermaharajalela dan bawah mata gelap 😔. So saya nak cari produk yang boleh bantu atasi masalah tu. Dan terpandanglah satu produk ni namanya Bioxcellent Colla White Diamond. KANDUNGAN...

Parenting Mandi air terjun Ulu Yam August 21, 2019

Jarang sekali nak cerita bab-bab mandi manda ni. Bukan apa, memang dah lama tak bermandian di pantai atau air terjun dengan anak-anak. Kesiannya anak-anak, bukan ibu abah taknak. Kekadang cuaca tak ok, kekadang fikir orang yang sesak. Kekadang fikir ramai couple muda mudi yang menyakitkan mata memandang. Sudahnya anak-anak tak merasa mandi air terjun hahaha....

Umum Di hari lahir yang ke 38 tahun August 14, 2019

Aiseh dah terbongkar pulak rahsia umur I 😂. Tapi takpelah saya bukan bukannya jenis suka berahsia, since ramai dah bertanya so I is open minded ok haha. So umur saya dah pun genap 38 tahun pada 5/8/2019, tapi nampak macam muda lagi kan? 😊😊, sorry terperasan plak kakaka. Kalau orang tanya apa perasaan dah hampir...

Travel Aktiviti wajib jika bercuti di Pulau Perhentian Kecil August 1, 2019

Hai alls.. Rasa still tak boleh move on lagi dengan percutian saya dan kengkawan ni. Masih teringat lagi kecantikan pantainya dan kejernihan air lautnya. Sungguh indah!!! Wow memang best percutian ni, rasa nak repeat! BACA—->>Percutian ke Pulau Perhentian Kecil, Kuala Terengganu Sebenarnya banyak aktiviti yang korang boleh buat kat sini, bergantung kepada masa, tenaga dan...

Travel Pulau Perhentian Kecil Kuala Terengganu, air lautnya jernih membiru July 19, 2019

Pulau Perhentian Kecil here we come!! Kalau tahun lepas destinasi percutian kami ke Pulau Langkawi, tahun ni kami ke Pulau Perhentian Kecil Kuala Terengganu. Ini pertama kali tau seumur hidup saya nak snorkeling. Berenang memang sumpah, saya tak pandai!! Tapi yang bestnya kawan-kawan yang sangat supportive ni bagi semangat. Benda boleh pakai life jacket, kenapa...