Travel Penginapan di tengah bandar Kota Kinabalu, Le Meridian Hotel pilihan terbaik April 27, 2019

Hai semua apa khabar?. Mungkin ada di antara uollss yang plan untuk bercuti dalam masa terdekat ni kan? Kat sini, saya nak share dengan korang semua salah satu destinasi percutian yang menarik dan popular kat Malaysia iaitu Kota Kinabalu Sabah. Yang belum ada plan, maybe destinasi ini menjadi salah satu senarai dalam perancangan percutian bersama...

Parenting Minor operation buang ketuat dan cagu di Klinik Rafflesia April 18, 2019

Ketuat dan cagu di ibu jari kaki Hati ibu mana tak risau bila anaknya mengadu sakit setiap hari. Masa mula-mula Najwa bagitau ibu jari kaki kiri sakit sebab ada ketuat, saya dan suami bagi ubat asid ketuat untuk disapu kat jari tu setiap hari. Bila ketuat makin membesar dan kulitnya mengelupas macam kena kulat air,...

Parenting Hidangan nasi lemak hijau si daun pandan April 2, 2019

Alahai sedap betul nasi lemak warna hijau. Bukan guna pewarna tiruan tau, tapi daun pandan segar yang tanam tepi rumah ni. Pokok pandan kalau tak dijaga memang pakat melarat tumbuhnya. Elok segar bugar je walau tak bersiram sangat. Dah tu alang-alang nak buang daunnya baiklah buat nasi lemak. Nak kene jaga pokok pandan ni tau,...

Parenting Penangan Upin & Ipin Keris Siamang Tunggal March 30, 2019

Cuti-cuti sekolah ni memang masanya mak ayah nak bawa anak anak berjalan. Selagi tak dibawa berjalan selagi tu setiap hari akan tanya “Kita tak pergi mana-mana ke ibu?”.  Kesianlah pulak. Husband kerja 6 hari seminggu, so ibu pulak perlu jalankan tanggungjawab nak happy kan anak-anak. Jadi sebagai nak dapatkan jawapan nak ke mana tu, saya...

Umum Deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison March 19, 2019

Suka betul tengok rumah yang kemas dan cantik. Nak pulak kalau deko dinding ruang tamu dengan frame Kaison. Walaupun saya bukanlah jenis yang pandai berdeko. Tapi bila tengok idea orang lain deko rumah, saya belajar sikit-sikit dengan ceduk idea diorang. Teringin nak buat cantik-cantik macam tu. Macam inilah kalau tak dikurniakan bakat mendeko semulajadi. Makanya...

Umum Ride satu hari ke Cameron Highlands March 11, 2019

Hmm last ride ngan suami 2 bulan lepas kot. Baru jugaklah, saya pun dah lupa sebab jarang-jarang ride berdua ni. Kata anak ramai, bibik takde, so masa sangat mencemburui. Saya akui saya suka naik superbike, suka jenjalan makan angin, makan nasi, makan-makan pastu stress berat badan naik. Hahaha peel pompuan. Kalau ride ni selalunya suami...

Umum Tebus point terkumpul IKEA, dapat jugak si Bekvam idaman hati March 7, 2019

Saya ni bukanlah suka sangat pergi Ikea tu, tak sukalah pergi tempat sesak-sesak!!! Tipuuuuu!!! Hahaha Ikea oh Ikea, memang tempat berhantu, sapa yang tak suka pegi Ikea? Tahniahlah untuk korang yang berjaya menahan nafsu hahaha. Saya ke sini pun sebab nak tebus point terkumpul Ikea je 😏, diulang lagi, jeeeerr…. Dah berbulan tak jejak kaki...