Umum Baja organik Brogard rupanya mengandungi racun kimia berbahaya February 24, 2019

brogard organik ada racun kimia Brogard Cecair Kawalan Serangga Herba 100% Dua tiga hari ni duk kecoh dalam group FB Kebun Bandar yang mana pihak pertanian ada keluarkan surat kenyataan baja organik Brogard yang dikatakan selamat digunakan sebagai baja untuk pokok dan sayuran, rupa-rupanya mengandungi racun kimia berbahaya. Saya pun dah beli Brogard ni untuk disembur pada sayuran yang saya...

Parenting Asmak Baby Care set penjagaan harian 5 dalam satu February 18, 2019

Ramai yang bertanya saya, produk jenama apa yang saya guna untuk penjagaan anak-anak saya? Jawab saya Asmak Baby Care, yang mana set lengkap 5 dalam 1 dari penjagaan rambut hingga hujung kaki. Set macam ni memang senang kerja, sebab saya dah tak perlu susah-susah nak beli asing-asing. Semuanya yang kita nak tu ada dalam set...

Umum Ammar Muizz kesayangan sudah 2 tahun February 9, 2019

9 Februari 2017 Saat ini, waktu ini, 2 tahun yang lalu lahirlah si kecil yang namanya Ammar Muizz. Waktu sarat ini ibu selalu mengadu dengan abah yang ibu dah tak larat nak berjalan lagi. Cepat penat, kaki bengkak dan tak sabar nak bersalin. Waktu tu umur ibu 36 tahun. Walau dah ada pengalaman bersalin 4...

Umum Hapuskan siput babi si perosak sayur-sayuran February 5, 2019

Jenis sayur yang ditanam Dalam banyak-banyak sayur, saya duk fokus tanam sayur sawi, bayam dan bendi sahaja. Sebab apa? Sebab sayur ni je yang kami sekeluarga suka makan dan pada saya yang ni agak cepat mendapat hasilnya. Dalam menanam ni pun ada cabaran tau, dengan cabaran diserang ulat, belalang dan siput babi. Nampaknya bukan kami...

Parenting Adam sakit perut, ingatkan gastrik rupanya sebab selalu tahan berak January 18, 2019

Anak-anak ramai ni memang banyak ragam dan ceritanya. Kekadang sampai tahap penat nak layan kerenah diorang ni. Anak saya yang berlima ni pelbagai kerenahnya dari peringkat remaja, kanak-kanak dan bayi. Lengkap peringkat umurnya :). Walau Ammar dah setahun 11 bulan, ianya tetap bayi dihatiku hahaha. Doktor suspek gastrik Satu hari si Adam mengadu sakit perut....

Umum Hasil menabung tabungan paksa 2018 January 8, 2019

Ha tajuk kemain tak menahan 😂😂. Dari tahun ke tahun kita ni memang banyak azamnya. Kalau disenaraikan mengikut hirarki anak tangga, saya yakin azam nak kurus tu kat tangga pertama 😁. Samalah saya pun setiap tahun nak kurus. Tapi idokle tercapai lagi berat idaman tu hihi. Pada yang dah tercapai azam korang, tak kiralah apapun...

Blogging Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum merawat jerawat, jeragat dan bintik hitam di muka December 29, 2018

Assalamualaikum semua, siapa tak jawab dosa :). Saya nak kongsikan dengan korang rutin harian penjagaan kulit muka saya. Bila umur semakin menghampiri angka 40an, jadi sangat penting untuk pastikan kulit muka untuk sentiasa kelihatan jelita gitu. Untuk tatapan suami ya, sila betulkan niat kita orang perempuan ni 😅. Setelah 2 minggu mencuba produk Ainaa Cleanser...