Parenting Mudahnya buka akaun TAWAS |10 minit dah siap November 1, 2017

Semalam saya cuti sebab pengasuh bebudak ni pergi check up. So saya ni kan jenis suka ambil kesempatan 🤣🤣, jadi kesempatan masa yang ada ni saya selesaikan urusan peribadi bebudak ni. Anak pertama hingga ketiga semuanya lahir di Kuala Lumpur. Anak keempat dan kelima lahir di Selangor, jadi layaklah untuk memohon Tabung Warisan Anak Selangor...

Cara (Video) urut mata bayi yang berair/ bertahi mata... October 4, 2017 in Parenting

Hai ibu-ibu dan bapa-bapa juga yang single mingle semua!! Yang belum kahwin lagilah kene tengok dan hadam entri cara (Video) urut mata bayi yang berair/ bertahi mata ini sebab korang bolehla ambil tips ini sebagai pedoman dan iktibar juga ikhtiar jika anda juga menghadapi...

Rotavirus berjangkit kepada Adam dan Najiha pula September 17, 2017 in Parenting

Betullah kata doktor, kuman Rotavirus ni memang mudah berjangkit kepada family member yang lain. Macamana boleh berjangkit? Sebab kami sharing the same toilet dan sangat penting supaya jaga kebersihan dengan kerap cuci tangan, basuh toilet bersih-bersih dan pastikan tangan bersih setiap masa. Berjangkit dari...

Pengalaman anak dijangkiti Rotavirus September 14, 2017 in Parenting

Anak dijangkiti rotavirus Lamanya saya menghilang kan? Ada banyak sebabnya ;), dan salah satunya adalah diduga anak dijangkiti rotavirus. Memang menduga mental dan fizikal kami sekeluarga. Rasanya ini dugaan berat untuk kami tahun 2017 ni. Tanda awal jangkitan Sabtu petang jam 3, 9/9/2017, Dzar...

Ammar Muizz sudah pun 6 bulan August 12, 2017 in Parenting

Tiada yang membahagiakan bagi seorang ibu bilamana anak yang dikandung dan ditatang bagai minyak penuh itu membesar dengan sihat dan comel. Bila orang kata comelnya dia, eii tembamnya, owhh hati itu sangat bersyukur atas segala kurniaanNya. Hilang rasa penat semua!! Hahaha merapuuu.. Yeay Ammar Muizz...

Happy 2nd Birthday Dzar Harith July 26, 2017 in Parenting

Alhamdulillah anak ibu dah beshar!! Dzar Harith dah 2 tahunlah hari semalam!!! Ibu ramai anak lupa nak wish awak pagi tu. Ibu dan abah kekadang sampai tak ingat tarikh birthday bila dah tiba harinya, sebelum tu bukan main menghafal lagi tarikh istimewa semua orang...

Salam Aidilfitri 1438 Hijrah June 29, 2017 in Umum

Assalamualaikum dan Salam 5 Syawal semua!! Hmmm ko mampu ke nak mula bekerja pada 5 Syawal?? Akak ni tak kuat, tapi gagahkan jua kaki melangkah ke tempat kerja. Minggu depan nak kene bercuti lagi sebab pengasuh nak pergi kenduri di rumah saudaranya, kalau tak memang zass cuti...