tazkirah

Doa Pengikat Kasih Sayang Suami Isteri

Malam tadi saya sempat menonton Semanis Kurma di TV9 dengan topik ‘Sihir Cinta’. Ustazah Nor Bahyah ada kongsikan petua dan doa untuk eratkan kasih sayang suami isteri dan baik dijadikan amalan supaya hubungan sentiasa segar ;). Doa ini juga membantu memberi kesejahteraan dalam hubungan suami isteri dan memastikan rumah tangga dihindari godaan dari luar.

Ikuti Tips Rumahtangga Bahagia

Surah Thaha ayat 39 yang bermaksud: β€œDan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasanku.”

Cara aplikasikannya : Setiap kali kita bertemu atau bersua dengan suami atau isteri, bacalah ayat ini. Untuk dapatkan kesan yg baik, hendaklah diamalkan selalu membaca dihadapannya. Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah sekadar dengan hanya membaca di dalam hati. Selain itu, agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali lepas solat sebanyak 3 kali.

20130729-054314.jpg

(57117)

Related Posts

20 Comments

  • Reply
    lizz
    January 11, 2013 at 10:46 AM

    tq share ajue…so lepasni boleh la cuba nanti…
    lizz recently posted..Philips Lightover Voting Winners | philips lighting MalaysiaMy Profile

  • Reply
    Kak Zakie Purvit
    January 11, 2013 at 11:01 AM

    Banyak doa boleh diamalkan demi utk kebahagiaan keluarga
    Kak Zakie Purvit recently posted..Adik sayang atokMy Profile

  • Reply
    Ibu Mifzal Arsyad
    January 11, 2013 at 4:00 PM

    oh..kena amalkan ni..hehe

  • Reply
    lily @ MamaQistina
    January 11, 2013 at 4:19 PM

    Thanx for sharing Aju…
    Bolehlah di amalkan selalu ni..
    lily @ MamaQistina recently posted..Ciumlah Anakmu…My Profile

  • Reply
    Fiza Rahman
    January 11, 2013 at 5:15 PM

    Mekasih aju. Asyik terlepas jer nak tgk semanis kurma.
    Fiza Rahman recently posted..NUFFNANG…TERIMA KASIH!!My Profile

  • Reply
    ema
    January 11, 2013 at 5:25 PM

    terima kasih sharing
    ema recently posted..Azwa menangis sebab mama dan ayah akan berpisahMy Profile

  • Reply
    wazy
    January 11, 2013 at 11:31 PM

    Terima kasih kerana sudi berkongsi doa ni,berguna nanti bila dah kahwin
    wazy recently posted..99 Langkah Menuju Kesempurnaan ImanMy Profile

  • Reply
    mama adam
    January 12, 2013 at 12:52 AM

    bagus ni….
    tq for sharing it πŸ™‚
    mama adam recently posted..Waktu Tidur Kanak-KanakMy Profile

  • Reply
    kak ieda
    January 12, 2013 at 10:37 AM

    tkasaih Aju …
    berguna utk akak nie huhuh πŸ™
    kak ieda recently posted..BANTU MEREKA UNTUK LEBIH SEMPURNAMy Profile

  • Reply
    hairulafiz
    January 12, 2013 at 11:12 PM

    tip kepada para isteri..
    hairulafiz recently posted..Trafik tertinggiMy Profile

  • Reply
    syaifuddin alias
    January 13, 2013 at 9:44 AM

    untuk isteri ada ? sy tak kawen lagi ..hihi..
    syaifuddin alias recently posted..10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  • Reply
    titan
    January 13, 2013 at 10:53 AM

    ha..dengar tu pakcik makcik..silalah baca hari-hari..
    titan recently posted..Cara blogger otai buat duit dengan blog?My Profile

  • Reply
    permatacintaku
    March 31, 2013 at 11:02 PM

    sharing yg sgt mantap!
    permatacintaku recently posted..Tips Mengurangkan Mual Dan MuntahMy Profile

  • Reply
    hanafi abdullah
    April 29, 2013 at 9:50 AM

    antara doa yang baik untuk diamalkan..
    hanafi abdullah recently posted..Awas 5 Perkara Yang Memusnahkan RumahtanggaMy Profile

  • Reply
    Rina
    July 9, 2013 at 3:29 PM

    doa yang harus selalu dipanjatkan bagi mereka yang sudah menikah agar hubungannya tetap langgeng dan haromonis
    trims, izin bookmark
    Rina recently posted..Basic HTML Tutorial : Create Rowspan & Colspan Table AttributesMy Profile

  • Reply
    Aisyah
    August 14, 2014 at 5:57 PM

    perkongsian yang menarik. boleh try practik ni.. daripada guna cara keje.. baik amalkan cara ni.. kan.,kan..
    Aisyah recently posted..Gambar Lawak Untuk Komen FbMy Profile

  • Reply
    suri
    October 10, 2014 at 4:59 PM

    untuk bahagia boleh sahaja cipta dengan doa dan perbuatankan
    suri recently posted..Pengalaman Mendaftarkan Anak Untuk Sesi Tahun SatuMy Profile

  • Reply
    Shaima
    January 14, 2015 at 10:34 PM

    Bagus doa ni. Nak lagi ikat hati suami, petuanya kalau suami balik, tak disuruh terus buat air (sambil selawat masa buat air tu).insyAllah mesra2 je hubungan. πŸ™‚
    Shaima recently posted..5 Manfaat Kurus untuk Menganjak Paradigma AndaMy Profile

  • Reply
    mrhanafi
    May 11, 2015 at 3:01 PM

    ya..memang best doa ini..nak cubalah nanti..
    mrhanafi recently posted..Misi Mencari Bestmobile Brand PartnerMy Profile

  • Reply
    kongxie
    April 11, 2016 at 1:06 PM

    Terima kasih….selain dari itu boleh juga diamalkan surah nabi yusof, supaya suami pandang kita manis selalu.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge