Doa Pengikat Kasih Sayang Suami Isteri

11.1.2013 | 10:00

Malam tadi saya sempat menonton Semanis Kurma di TV9 dengan topik ‘Sihir Cinta’. Ustazah Nor Bahyah ada kongsikan petua dan doa untuk eratkan kasih sayang suami isteri dan baik dijadikan amalan supaya hubungan sentiasa segar ;). Doa ini juga membantu memberi kesejahteraan dalam hubungan suami isteri dan memastikan rumah tangga dihindari godaan dari luar.

Ikuti Tips Rumahtangga Bahagia

Surah Thaha ayat 39 yang bermaksud: “Dan aku telah melimpahkan kepadamu kasih sayang yang datang dariku, dan supaya kamu diasuh di bawah pengawasanku.”

Cara aplikasikannya : Setiap kali kita bertemu atau bersua dengan suami atau isteri, bacalah ayat ini. Untuk dapatkan kesan yg baik, hendaklah diamalkan selalu membaca dihadapannya. Tidak perlu membaca dengan kuat, memadailah sekadar dengan hanya membaca di dalam hati. Selain itu, agar dikasihi masyarakat, bacalah kedua-dua ayat ini setiap kali lepas solat sebanyak 3 kali.

20130729-054314.jpg

16 comments


  1. lizz
    January 11, 2013 | 10:46 AM
    Reply

    tq share ajue…so lepasni boleh la cuba nanti…
    lizz recently posted..Philips Lightover Voting Winners | philips lighting MalaysiaMy Profile


  2. Kak Zakie Purvit
    January 11, 2013 | 11:01 AM
    Reply

    Banyak doa boleh diamalkan demi utk kebahagiaan keluarga
    Kak Zakie Purvit recently posted..Adik sayang atokMy Profile


  3. Ibu Mifzal Arsyad
    January 11, 2013 | 4:00 PM
    Reply

    oh..kena amalkan ni..hehe


  4. lily @ MamaQistina
    January 11, 2013 | 4:19 PM
    Reply

    Thanx for sharing Aju…
    Bolehlah di amalkan selalu ni..
    lily @ MamaQistina recently posted..Ciumlah Anakmu…My Profile


  5. Fiza Rahman
    January 11, 2013 | 5:15 PM
    Reply

    Mekasih aju. Asyik terlepas jer nak tgk semanis kurma.
    Fiza Rahman recently posted..NUFFNANG…TERIMA KASIH!!My Profile


  6. ema
    January 11, 2013 | 5:25 PM
    Reply

    terima kasih sharing
    ema recently posted..Azwa menangis sebab mama dan ayah akan berpisahMy Profile


  7. wazy
    January 11, 2013 | 11:31 PM
    Reply

    Terima kasih kerana sudi berkongsi doa ni,berguna nanti bila dah kahwin
    wazy recently posted..99 Langkah Menuju Kesempurnaan ImanMy Profile


  8. mama adam
    January 12, 2013 | 12:52 AM
    Reply

    bagus ni….
    tq for sharing it :)
    mama adam recently posted..Waktu Tidur Kanak-KanakMy Profile


  9. kak ieda
    January 12, 2013 | 10:37 AM
    Reply

    tkasaih Aju …
    berguna utk akak nie huhuh :(
    kak ieda recently posted..BANTU MEREKA UNTUK LEBIH SEMPURNAMy Profile


  10. hairulafiz
    January 12, 2013 | 11:12 PM
    Reply

    tip kepada para isteri..
    hairulafiz recently posted..Trafik tertinggiMy Profile


  11. syaifuddin alias
    January 13, 2013 | 9:44 AM
    Reply

    untuk isteri ada ? sy tak kawen lagi ..hihi..
    syaifuddin alias recently posted..10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile


  12. titan
    January 13, 2013 | 10:53 AM
    Reply

    ha..dengar tu pakcik makcik..silalah baca hari-hari..
    titan recently posted..Cara blogger otai buat duit dengan blog?My Profile


  13. permatacintaku
    March 31, 2013 | 11:02 PM
    Reply

    sharing yg sgt mantap!
    permatacintaku recently posted..Tips Mengurangkan Mual Dan MuntahMy Profile


  14. hanafi abdullah
    April 29, 2013 | 9:50 AM
    Reply

    antara doa yang baik untuk diamalkan..
    hanafi abdullah recently posted..Awas 5 Perkara Yang Memusnahkan RumahtanggaMy Profile


  15. Rina
    July 9, 2013 | 3:29 PM
    Reply

    doa yang harus selalu dipanjatkan bagi mereka yang sudah menikah agar hubungannya tetap langgeng dan haromonis
    trims, izin bookmark
    Rina recently posted..Basic HTML Tutorial : Create Rowspan & Colspan Table AttributesMy Profile


  16. Aisyah
    August 14, 2014 | 5:57 PM
    Reply

    perkongsian yang menarik. boleh try practik ni.. daripada guna cara keje.. baik amalkan cara ni.. kan.,kan..
    Aisyah recently posted..Gambar Lawak Untuk Komen FbMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*



You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge