BB Cream elianto BB Cream Silkygirl concealer Elianto harga BB cream Elianto Harga BB Cream Silkygirl Tips Kecantikan

Selamat tinggal Elianto BB Cream!

RM69 untuk 50ml
Sebelum ini daku memang pengguna setia produk Elianto ni. Ini sebahagian koleksi produk-produk Elianto  yang daku ada. Memang suke dengan hasil kemasan dan ianya bersesuaian dengan kulit muka ini. Tidak berminyak, nampak flawless dan natural.

Kalau pakai concealer Elianto  ini dapat menutup jeragat-jeragat atau pigmentation yang ada di muka. Malu seh sebab nampak sangat jeragat ni kalau tak letak concealer ni. Dulu pernah sekali concealer ni habis di market, productionnya dihentikan atas sebab-sebab tertentu, menggagau jugak nak mencari concealer brand lain tapi tak sesuai pulak dengan muka ni. Lepas 3 bulan productionnya kembali ke pasaran dan akhirnya daku beli stok 2 kotak sekaligus!! hehehe.
Kalau nak tengok contoh makeover sebelum dan selepas penggunaan produk ini, boleh tengok di link ini. Pada daku nampak oklah, tapi korang tengok cmner hehehehe…Malu pulak rasa wat makeover tu, silalah jangan muntah ek

So baru-baru ini ada survey di kiosk Elianto sebab BB Cream ni pon dah nak abis, so survey punya survey rupa-rupanya harga dia dah naik lah, sebelum ni RM59 untuk 50ml, tapi sekarang dah naik kepada RM69 untuk 50ml. Owhh berkira-kira jugak nak beli ni, tapi kalau pakai ni, tahanlah untuk 2 tahun. Lama kan? pakai pun sikit2 jek, sebab sayang pon ye jugak huhuhu.
 Hanya RM17.90 untuk 20ml
Pikir punya pikir, so sekarang ini daku dah bertukar kepada Silkygirl BB Cream, tidak berminyak, tidak berbau dan sesuai untuk kulit mulus ni kekekekke…Oklah harga pon murah dan yang penting sesuai dengan concealer dan two way cake Elianto ini. Sejak anak-anak dah sekolah, banyak perbelanjaan ibu perlu dikurangkan, takpe pendidikan anak-anak lebih penting kan. Setelah 2 hari menggunakannya, hati telah terpikat padanya hehehe, korang pulak pakai foundation or BB cream jenis apa ye?

(15947)

Related Posts

27 Comments

  • Reply
    ♥MAMASYAZA♥
    June 12, 2012 at 12:40 AM

    akak masih setia dengan jenama avon…hehehehe

  • Reply
    kakngah
    June 12, 2012 at 12:41 AM

    aku beli silkygirl ni gak.. beli jek la.. pakainya.. jarang hihii!! tapi, kulit muka mmg nampak ala2 gebus gitu bila tepek bb cream ni…

  • Reply
    ☆*♥L@dy @yU♥*☆
    June 12, 2012 at 12:47 AM

    ai guna maybelline jer…pernah try SKII sebab kat sini murah tapi x susuai ngan kulit plak

  • Reply
    Kakzakie
    June 12, 2012 at 12:53 AM

    Kalau kulit dah gebu pakai apa pun nampak cantik Aju. Kakak sejak terkena dgn ST sampai sekarang masih tak menentu. Setiap kali ke pharmacy teragak nak beli kakak beli…

  • Reply
    fieda
    June 12, 2012 at 1:19 AM

    ermmm..tak pernah paki bb cream….biasa guna pelembab muka jer…pastu tepek bedak miami..

  • Reply
    aanie
    June 12, 2012 at 2:39 AM

    aanie x pakai bb cream….suka pakai foundation terus….sb kulit x cantik….foundation tebal sikit kot dr bb cream ni….huhuhu…

  • Reply
    LiLy @ MumMyQiStInA
    June 12, 2012 at 2:46 AM

    Lily dulu guna BB etude House..dah abis pastu tak beli dah..mahal.. 🙂
    sekarang tak pakai apa2 BB Cream dah.. ^^

  • Reply
    MamaEma
    June 12, 2012 at 3:39 AM

    tak pernah pakai apa-apa cream pun kat muka…cuma skrg pakai jenama safi rania jer

  • Reply
    miloais milo
    June 12, 2012 at 3:44 AM

    iols penah guna yg cream silkygirl tu…
    tak sesuai ngan kulit iols kekdahnya –
    kulit muka jadik gatal2 – merah dan tumbuh bintik2…
    siap pegi klinik lagi – sebab teruk gak kena masa tu…
    terus tukar – guna elianto – sampai sekarang

  • Reply
    Che Rosliza Che mat
    June 12, 2012 at 4:43 AM

    bolehlah cik rose try nanti hihihi murah pun murah..

  • Reply
    fiza
    June 12, 2012 at 4:51 AM

    Tak pakai apa2 pon aju. Just pakai pencuci muka jer. Bley try nih.

  • Reply
    kakcik
    June 12, 2012 at 4:52 AM

    Kakcik ni, bedak asas pun jarang pakai. 🙁

  • Reply
    bada
    June 12, 2012 at 4:59 AM

    sedang menjd penguna setia pd safi rania gold…

  • Reply
    ~ yus ~
    June 12, 2012 at 5:30 AM

    akak pakai krim muka srg tu je….

  • Reply
    ieda
    June 12, 2012 at 2:43 PM

    yeahhh pilihan terbaik
    kalau mahal2 x mampu beli susah juga kan dik
    akk pilih mana yg bersesuaian dan x membebankan aje 😉 setia ngan olay ! .. 😉

  • Reply
    anisalya
    June 12, 2012 at 10:48 PM

    saya guna garnier.

  • Reply
    MrS. F!zA
    June 12, 2012 at 11:43 PM

    apa beza concealer dgn foundation eh? konpius..bru ni ada beli 2,2 tp bb cream tu tk try lg..org ckp berminyak skit..

    kita pon byk jeragat..hahaha

  • Reply
    wan nurul hezrina
    June 13, 2012 at 1:42 AM

    nurul tak pakai apa lagipun.bleh try kot bb cream dr silkygirl.murah cket.hehehe

  • Reply
    wan nurul hezrina
    June 13, 2012 at 1:42 AM

    nurul tak pakai apa lagipun.bleh try kot bb cream dr silkygirl.murah cket.hehehe

  • Reply
    wan nurul hezrina
    June 13, 2012 at 1:42 AM

    nurul tak pakai apa lagipun.bleh try kot bb cream dr silkygirl.murah cket.hehehe

  • Reply
    Panggil Namaku
    October 15, 2012 at 5:42 PM

    Saya ada Mybbeline liquid foundation and stick. Then pixy stick foundation. and last Garnier. hahahaha Berlambak foundation. Tapi selalunya just pkai pixy two way cake. tu sgt best. Murah pulak tu. Kalau nak kesan yang sederhana. Just pkai compact powder yang maybbeline tu. best3 ^^

  • Reply
    ny
    October 23, 2012 at 9:30 PM

    Ju, cuba guna bb cream safi. Rasa ringan di kulit, ton sesuai dgn apa2 warna kulit dan tak oily serta yg penting ia HALAL.

  • Reply
    cik pn.sarah
    November 29, 2012 at 6:39 PM

    sy br je betukar kpd produk safi rania….alhamdulillah serasi ngan kulit….bb cream die pun terbaek….sblm ni sy pakai revlon bb cream n cryolan stick….mula2 tu ok…lama jemu la tgk muka ni tempek ngn makeup je….skrg ni pkai bb cream safi rania…nmpk lbh natural n xberminyak….kulit pun nmpk lbh sihat

    • Reply
      ajumohit
      November 29, 2012 at 8:08 PM

      tq for sharing pn sarah, dah ada 2 recommendation produk safi ni, wajib saya cuba 😉
      ajumohit recently posted..iPhone 5 gadget impianMy Profile

  • Reply
    nurul
    October 18, 2014 at 11:36 AM

    saya guna ronasutra sahaja… no chemicals n natural… safelu use

  • Reply
    Farizah H
    November 12, 2014 at 9:54 PM

    Aduh2…banyak suggestion rasa nak try jugak smuanya..hihii…sy belum jumpa lagi bb cream yang paling sesuai untuk sy..huhuu
    Farizah H recently posted..Cara Mengecilkan Perut Buncit dengan BerkesanMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge