Menilai SEO blog anda tips SEO traffik blog anda

Menilai tahap SEO blog anda

Memang dah lama nak belajar tentang ilmu selok belok SEO ini. Ianya penting untuk memastikan blog kita sentiasa di index oleh pembaca seterusnya menaikkan traffik yang datang ke blog kita kan.

Daku memang tak pandai bab2 ini, tapi apa salahnya mencuba kan. Kadang2 terfikir, selain menulis di blog, daku juga ingin menambah pendapatan sampingan, dan itu tidak dinafikan.

Di website http://www.seoanalyser.net/ ini, anda hanya perlu masukkan link blog atau website masing-masing dan di situ akan tertera markah yang diberikan untuk pencapaian blog masing2.

Di situ juga dituliskan kebaikan dan kelemahan isi kandungan blog untuk blogger membuat penambahbaikan ke atas blog masing2.

Kalau lihat blog www.ajumohit.com ni memang terlampau banyak yang perlu diperbaiki. Nak belajar jugaklah dengan otai2, tapi melalui pembacaan jelah kan.

Semoga dengan penilaian di website ini serba sedikit dapat membantu kita berusaha untuk memperbaiki kelemahan blog masing2.

Kepada yang belum mencuba, just masukkan link blog atau website anda di http://www.seoanalyser.net/ di sini ye. Kalau nak check untuk blog orang lain pon boleh. So sharing is caring kan. Jangan tanya daku lebih2 ye, memang tak pandai sangat bab ini, sebagai alternatif boleh ke http://www.anastasyea.com/ untuk mengetahui lebih banyak tips SEO ini.

(390)

7 Comments

  • Reply
    Kunang-Kunang
    April 28, 2012 at 2:08 AM

    Ini juga sesuatu yang baru bagi kak ani. Nak cuba jugaklah.

  • Reply
    fieda
    April 28, 2012 at 2:24 AM

    dh try..blog masih byk kelemahan..

  • Reply
    [sutera kasih]
    April 28, 2012 at 2:29 AM

    nk cek jgk la pencapaian blog sy hehe

  • Reply
    Kakzakie
    April 28, 2012 at 2:32 AM

    Blog kakak tak pernah tengok pun AJu.. sebab tahu dah kemampuan diri hihi…

  • Reply
    ieda
    April 28, 2012 at 3:02 AM

    aah akk pun nak try ..
    TQ dear .. sudi share .. moh kita lihat SEO masing2 ;))

  • Reply
    Cereal Guy
    April 28, 2012 at 3:23 AM

    77% baru. 🙁

  • Reply
    Lynn
    June 21, 2012 at 1:55 AM

    oh sungguh saya tak tahu..tq..

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge