(Gambar) Pelakon Yatt Hamzah Pula Bertudung

Jika minggu lepas Abby Abadi melakukan penghijrahan dengan imej bertudung,hari ini seorang lagi dramatis mengikut jejak sama iaitu Yatt Hamzah.

“Alhamdulillah, sebenarnya sudah lama saya memasang niat untuk berhijrah ke arah yang lebih baik. Selepas pulang dari kelas usrah semalam, hati saya tergerak untuk mengerjakan solat sunat taubat.

“Ketika itu, saya dapat rasakan sudah tiba masanya untuk saya berubah. Dapat saya membayangkan bagaimana seksaan di akhirat nanti. Bermula pagi tadi, saya terus mengenakan tudung sebelum keluar rumah.”

Tambah Yatt lagi, perubahan yang dilakukan ini bukan kerana paksaan daripada suami atau orang sekeliling sebaliknya kerana Allah S.W.T.

“Suami adalah orang yang paling gembira bila saya beritahu keputusan saya ini. Sebelum ini dia pernah menyuruh saya untuk bertudung tetapi tidak sesekali memaksa saya untuk berubah ke arah itu.

“Doakan semoga perubahan saya ini mendapat keberkatan daripada-Nya dan biarlah saya kuat untuk menghadapi apa saja ujian terutama dalam industri ini,” kongsi Yatt dengan nada sebak.

(586)

12 Comments

 1. Alhamdulilah…terbuka hatinya…
  Cantikkan.. Manis jer..

 2. Syukur Alhamdulillah. Memang bertambah cantik bila Yatt mengenakan tudung. 🙂

 3. syukur alhamdulillah..lg cantik bila dia bertudung..

 4. mmg manis dan cantik..

 5. Alhmdulillah…..makin cantik bila bertudng..

 6. alhamdulillah… ramai dah artis yg berhijrah kan?!

 7. alhamdulillah kan…cantek ek yat btudung..ri2 penah jmp dan salam ngn yat ni…memang dia baekk sgt..senyum jek….ckp pon lemah lembut…

 8. Lagi cantik bila bertudung…alhamdulillah.

 9. memang cantikk…bila bertudung lagi nmpak manisss

 10. Alhamdulillah..makin ramai dah mengorak langkah ke arah kebaikan..org dah memang lawa..pakai tudung semakin lawa..:)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


CommentLuv badge

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline