November 26, 2020

Biro Tata Negara Ogos 2010 di Kuala Lipis

Ini pengalaman aku sewaktu bekerja dengan majikan sekarang. Memang rezeki betul Allah tetapkan untuk aku bekerja di sini. Selepas pengalaman bekerja dengan Syarikat Pinjaman Wang berlesen.
Setiap hari aku berdoa semoga aku diberikan kerja yang lebih baik. Takut woaaa kerja dengan Ah Long. Meeting dengan collector bermuka garang. Selepas 2 bulan bekerja dengan Ah Long, aku dapat panggilan temuduga.
Aku berdoa semoga Allah permudahkan. Alhamdulillah tak lama lepas tu aku dapat panggilan telefon yang buatkan aku tersenyum bahagia. Tq Allah makbulkan doa aku untuk dapat rezeki yang halal dan lebih berkat.
 Terkumat kamit berdoa
Nak gugur jantung..
Ni best!!

Kem Biro Tata Negara Ogos 2010

Actually aku gi BTN ni pada 5/8/2010 until 8/8/2010. selama 4 hari 3 malam aku berkampung di KEM Bina Negara Lipis, Pahang..Bermakna 3 malam anak ketigaku, si Adam tido tanpa nenen ibunya.
Waktu itu Adam berumur 6 bulan, syukurla sebab Adam dah mula makan waktu tu. Aku tinggalkan Adam bersama kakakku, bayangkan Adam x pernah ditinggalkan selama itu, hehehhe kesian kakak aku terpaksa berjaga tgh2 mlm sebab Adam mencari2 ibunya..
Malam pertama tu Adam terus demam rindukan aku. Bayangkan waktu aku dlm hutan, teringat lak kt Adam, tp dengan jagaan kakak aku. Adam berjaya mengatasi demam rindunya hehehhe, TQ kak…
So sewaktu di sana aku dpt mngumpul byk EBM, tp aku x amik gmbr coz waktu tu blog ni x wujud lagi, so xde kepentingannye gmbr EBM di waktu itu hehehe…Nasib baikla ade freezer kt kafe dlm hutan tu, leh tumpang EBM ku ittew..
So biasala BTN, aktiviti dlm hutan, tido kul 12 mlm, bgn semula kul 3/4 pagi, byk aktivitinya, Qiamullail, solat jemaah, aktiviti dlm hutan lg best. Nak plak waktu hujan, pehhh turun bukit smbil menggelongsor tuuuu…
aku mmg suke aktiviti outdoor Biro Tata Negara Ogos 2010 ni…pastu main paintball, kene tembak kt belakang, biru lebam…actually byk pendedahan ttg sejarah kita dulu, rasanya x yahla disclose kt sini…anyway BEST!!!

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

One thought on “Biro Tata Negara Ogos 2010 di Kuala Lipis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: