PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA!!!!!!!

Wahh today nk terangkan ttg kesihatan pulaklah…cube tengok jari memasing ye..lurus2kan dan renung2kan… hehehe

Asas 5 jari
Jari telunjuk   : usus
Jari tengah   : Jantung
Jari Manis      : Imuniti
Jari kelingking    : Rahim/Tulang Belakang  

cuba anda lihat pada ruas jari2 anda…Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik…perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.
 
seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system dalaman perempuan kita  pulak, adalah dengan melihat  pada jari kelingking kita…kalau jari kita  meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.
 
Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin…cube cek tapak tgn masing2, kalo yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.
 
selain itu, pernak tak sahabat2 mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau lembab ke???  jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.
 
jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.
 
selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya..
 
seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya kita sebagai seorang wanita.cuba sahabat2 tengok pada kuku setiap jari anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna anda mengalami hormon yang tidak seimbang.
 
tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang sihat..insya allah…
 
(sama2 kita renungkan ini: Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit,tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang)

BACA  Aktiviti bersukan di Hari Sabtu

Jaga pemakanan amat penting, selain itu mengambil supplement juga boleh membantu, tp dptkan nasihat doctor terlebih dahulu bg memstikan supplement tambahan yg diperlukan itu sesuai utk badan kita.

2 thoughts on “PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA!!!!!!!”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: