Semalam Najwa cabut gigi…

Najwa yg berani!!
Actually malam kelmarin Najwa kejutkan aku jam 1.30pg, katanya tak leh tido coz sakit gigi. Aku bangun dan cari pain killer utk budak2 tu, sib baik ade. Then aku bg dia mkn dan lena tidonya. Pastu balik keje semalam pas beli dinner kt pasar malam, aku bawak tiga2 anak2ku ke klinik gigi Dr Rosman Sri Gombak. Memang dugaan betul coz masa tu kul 6.30ptg jem giler lagi. Hubby pulak mmg hari2 balik lmbt kdg2 kul 9@10@11 mlm, so aku nekad jugak bwk Najwa gi klinik coz sian nnti sakit lg giginya.
Gigi yg sakit tu gigi geraham bawah, yg lain sume cantik lg giginya, yg tu satu jek problem. Sebelum dh buat ROOT CANAL, tp tak ok jugak, mungkin dh rosak smpi ke urat bawah kan, tak nmpk, so doctor advise cabutla. Yang ni pon sib baik office cover, so jimat la duit hehehhe…
Najwa memang berani dan tak takut. Waktu doctor inject ubat kebas tu aku pulak yg takut. 3 kali tu injection. Aku duduk luar coz taknak Najiha nampak, kang trauma lak dia. Ktorg ngintai celah2 pintu je..hehehhe nmpak mcm aku yg nerves sebenarnya hehehe…
So bila ubat kebas dh jalan and Najwa tak rasa sakit lagi. Doctor mulakan proses menarik keluar ‘RUMAH ULAT’ tu, heheheh doctor nak pujuk budak2 memang macam tu, tu yg aku suka gi klinik ni, very berhemah tau!!! Cara doctor tarik keluar gigi tu nmpk very susah giler, yelah akarnya masih kuat kan..then akhirnya tercabut jugak rumah ulat a.k.a gigi geraham berlubang tu..Alhamdulillah…Najwa pon tak nangis. very proud of her hehehe..
Doctor tu sempat bergurau, wahh Najwa kuatla, doctor rasa kalau ibu Najwa yg nak cabut gigi mesti ibu Najwa nangis..EH doctor ni ke situ pulak…hehehhehe i gurau je, kata doctor tu… SAYA TAU!!! hehehhehehe..
Saya pun kuat tau doctor, very independent, walaupun hubby takde aku masih boleh jaga tiga2 anak ni, actually aku kene biasakan coz hubby aku akan ke PERAK nanti selama 2 tahun..so aku memang kene BERDIKARI

3 thoughts on “Semalam Najwa cabut gigi…”

  1. org dewasa pun ada gak yg penakut nk cbut gigi…bgus la najwa mmg berani…untie fieda ni pun bru 2 mggu lepas cbut gigi jgk kt geraham…huhu…sakit smpai ke kepala dh x tahan sgt…kalau bdk sakit gigi byangkan lah camner ye….sian….

  2. tul tu fieda, mmg kesian tgk najwa, lepas tu dpt layanan 1st class la dari ibu dia, suap makan minum, nk jugak pegi sekolah even ibu dia bg MC hehehhe…semalam demam terkejut kot, hari ni pon still nk gi skola tp demamnya dh okla..

    tulah kak mieja, syukurla najwa tak meraung masa cabut tu sebab susah giler tengoknya

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: