Bila sakit belakangku menyerang lagi!!!

Sebenarnya aku ni dh lama menghidap sakit belakang/ pinggang ni, cume sakit tu datang dan pergi. Dulu masa form 2 aku pernah jatuh kerusi dalam kelas gara2 budak lelaki tu tarik kerusi aku sewaktu aku nak duduk. Mak dan arwah ayah aku memang bengang giler ngn budak tu. Aku pon dendam jugak cume masa tu badan dia besar so aku xdela nk balas dendam, kalau boleh pon ape lah tindakan aku utk balas balik kan? silap2 kene tumbuk terduduk!!!

Aku ingat lagi aku siap makan pain killer parents aku waktu tu, korang bayangkan Form 2 dh mkn pain killer, mana tahan sampai nk berjalan pon terbongkok2..dahla galas beg berat. Nasib baik arwah ayah anta and jemput aku gi skola, takdela azab sangat!!! Kalau period dtg lagila sakit, hadui2!!! tp seingat aku lama-kelamaan sakit tu hilang mcm tu je..

Sampaila aku kene epidural kt belakang pinggang sewaktu gugur anak pertama dulu. Masa tu cuci kt HUKM. Waktu tu mengandung 5 bulan, hubby aku keje kt Baling, Kedah dan aku keje di Jalan Pinang, KL. Masing2 berulang seminggu sekali nk berjumpa, yelah baru kawin..Mungkin penat berulang menyebabkan kandunganku gugur, aku tak sanggup nk tengok arwah anakku itu, hanya suamiku dan keluargaku yg menatapinya..Entah kenapa sewaktu aku mendukung mayatnya tu di katil hospital, aku tak sanggup nk membuka balutan kain putih tu..Nak jugak tengok rupa paras comel anak ibu yg katanya dh ade rupa bentuk muka, tangan dan kaki..mesti comel!! tp ibu tak sanggup nak!! ibu sedih, sebab ibu tau ibu mesti tak dapat nak menahan airmata ibu nanti..biarla kita berjumpa di syurga ye anak ibu…
Kali ini sakit tu datang lagi tp aku just sapu minyak panas je, tak maula mkn pain killer sbb still menyusu badan kan..takut lak effect kat Adam, tahan skit jek, besok2 elokla ni…

7 thoughts on “Bila sakit belakangku menyerang lagi!!!”

  1. aju… kita pun tgh sakit belakang gak ni. belah kiri.. membawa ke tulang pinggul. kalu dah duduk lama, nak bangun sikit pyer payah..

  2. sy bersalin dlu pun pakai epidural…ni pun skt2 pinggang gak…huhu…

    semoga arwah baby aju dicucuri rahmat, jd penghuni syurga…sy xleh dgr la cite cmni..sedih…

  3. berat cabaran tu…

    sakit suatu ujiaan yang beratnya hanya orang yang menanggung tu je tau betapa sengsara, kami yang melihat dan mendengar hanya mampu berkata 'bersabar dan boa moga disembuhkan oleh Allah dan cepat sihat'

  4. rose --{@ ibuRafiq @}--

    sedih baca kisah aju..alhamdulillah berderet rezeki aju pastu kan? 🙂

    aju, skang sy ade masalah sakit tulang punggong n belakang. doc cakap maybe kesan spinal bius masa nak emergency operation bersalin rafiq..yela kelam kabut kan..maybe injection tu tak kene betul..adui..mmg ngilu kalu cuaca sejuk..hmmm

  5. sakit kan nieza, kalau dah duduk nk berdiri tegak tu sakit giler, kenela slow bangun, berpegang kt meja or kerusi baru leh tegak

    TQ aanie, hrp2 jumpa baby di sana nanti

    brtul tu cemomoi, betul tu cemomoi, bak kata org berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul

    haduila rose, dh la awak mengandung ye, moga2 dipermudahkan urusan kita ni kan, dgn nk uruskan anak, keje2 rumah…jgn angkat benda2 berat ye rose

    TQ lizz

  6. al-fatihah buat arwah ank aju..

    saya pun tengah sakit belakang..penangan dukung ank dara saya huhuhuhu…..

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: