Confirm husband aku pindah ke Perak!!!!

Allahuakbar…tak hilang lagi sakit di pinggang, husband aku dikhabarkan akan ditugaskan utk menjaga projek sekolah di Gopeng dan Ipoh, Perak. Baru je hubby kol td. Baru dapat LA dari KPM..Secara rasminya hubby aku kene berada di sana pada 29 April 2011 ni, bermakna kene berpindah di sana lebih awal sebab nk set-up site sana…Allahuakbar nak sedih ke nak gembira ni? Gembira sebab hubby dpt elaun tambahan, maknanya duit poket aku pon bertambah hehehhe, tp sedih sebab tinggal aku dgn anak2 jela kt rumah selama 1 tahun setengah.

Memang Gopeng dan Ipoh dekat je ngan KL, perjalanan 2 jam tu..tp takkan tiap2 minggu hubby nak berulang kan. Aku bernasib baik sebab ade lagi org lain yg tak jumpe org tersayang smpi berbulan2 disebabkan bekerja di tengah lautan, faktor jarak terlalu jauh sehingga membataskan utk berjumpa lebih kerap.

Akhirnya berita ini benar juga, sebab sejak tahun lepas hubby aku nak ditugaskan di sana tp LA dari KPM tak keluar lagi, sehinggalah Adam dh setahun 2 bulan ni, berita itu PASTI akhirnya!!! Moga Allah kuatkan mental dan fizikalku utk menjaga anak2ku dan menjalani ibadah harianku..amiinnn

BACA  Selamat Hari Pekerja 2013 ye semuanya

4 thoughts on “Confirm husband aku pindah ke Perak!!!!”

  1. Bersabar yer Aju.. Ada hikmah tuh.
    1 thn 1/2 jer kan… InsyaAllah Aju boleh. Semoga Allah sentiasa mempermudahkan segala urusan Aju nanti. Amin

    Alin alhamdulillah after 3 thn berkahwin & beranak 2 baru suami dpt bertukar duk skali…

  2. fatien hj zainal

    aishemeenn..naseb badan la kak jue..aha ! na org gaji eh??? makcu bole apply x?? ngan bushann ne..huhuh..dpt nyanyi tepok2 talapappa hari-hari 🙂

  3. ala…ciannya aju kena tinggal…byk kan bersabar ye..setahun stgh je x lama…chewah pujuk org konon padhal diri sdiri kena tggal 2 ari pun dh nangis…huwaaaaa..aju fieda byk join ga tu bkn ape..sje nk cuba…lagipun duk umah jer kan..mmg byk la masa..hehehehe…

  4. Alin : oh alin pon dh ade pengalaman duduk berasingan ye, tulah alin, hrp2 dpt bersabar dgn kerenah anak2 bertiga ni…

    Fatin : byk keje nk wat mak cu, sapu sampah, basuh baju , sidai baju, kemas rumah, tukar pempes, buat susu, makcu boleh ke? hehehe nnti silap2 kak ju pulak jaga mak cu

    Fieda : hehehhe tulah fieda tgh bersabar ni, pejam celik dh berlalu setahun tu kan

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: