Mahalnya Harga Seekor Ayam Bandar!!!

Kalau weekend aku akan memasak ler kan, becoz weekdays tapau jek..Biasanya Hubby yg beli lauk dan sayur kt Pasar Gombak, aku tak ikut hubby td, just anak2 bertiga je yg ikut, so aku sempatla sapu lantai, kemas katil dan masak air. Balik2 je hubby kata, mahalnya harga ayam td, seekor RM22????

Umang aii!!! mcm dh beli lauk siap je harga dia, kalau aku tau td takdela beli smpi sekor, tp dh terbeli nk wat cmne kan….Geram cmpur marah pon ade, marah ngn org jual ayam tu lah…Wajib boikot mcm ni, mkn ikan jela…ikan pon mahal kan…eiii nk mkn apela pasni…sure harga mknan siap pon mahal coz minyak pon dh naik harga…Apa yg patut kita atau kerajaan lakukan??? Aku malas nk komen, sendirik mau ingt la kan…tak guna naik gaji kalau mcm gini gayanya…

BACA  Hasil tuaian sawi dan kangkung di kebun tepi rumah

Leave a Comment

Your email address will not be published.