November 25, 2020

Bila Savvy mati enjin di tengah jalan sibuk

Savvy meragam lagi. Elok pula masa tengah drive tu dia tersengguk dan mati enjin. Kalau meragam kat jalan lengang takpe juga. Ni di tengah-tengah kesibukan jalan huhuhu.

Bermula dengan tersengguk2nya tu sehinggalah mati enjin di tgh2 jem kat Jalan Istana. Aku masa tu sorang2 balik keje, terkial2 nak buat apa…Mula2 aku tak panik sebab org kt belakang tak hon dan aku nyalakan lampu emergency, duduk lane tgh lak tu, kereta berderet2.

time kasih kt kete belakang sebab tak marah dan aku paham perasaan mereka masa tu, aku matikan enjin dan start semula the ok, walaupun 1 minit mati enjin tp rasa mcm 2 jam kat situ, NERVES ACIK ni tau???

Sebenarnya hampir sebulan aku tukar kete ngn hubby, dia pakai kete aku, aku pakai kete dia. Semalam hubby anta kete kat Proton Service Centre, dia kata kene tukar, costly about RM920…Hah?? insuran nak renew pon tak smpi byk tu, huih lagi kene tukar spare part pulak???

Last month tukar tayar RM700, nasib baik bonus ade, kalau tak mau aku campakkan kete tu..tp sayang!!!! Sebab kereta ni memang best tau. Time kat corner memang layanlah hahaha.

Aku memang suka drive kereta ni. Walau pun AMT ni kekadang ada tersengguk dia tu tapi bab masa jalan laju dia ok pick up sangat! Aku doa moga Savvy aku ni sihat walafiat sentiasa.

Sentiasa buat aku sakit dada je masa pergi dan balik kerja. Time sihat tu ok je dia. Harap-harap Savvy tak meragam lagi ya

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: