November 27, 2020
Uncategorized

Aktiviti menjahit pula

Sebelum dijahit
bahan2 asas di dalam aktiviti ini

Ini adalah aktiviti ku menyiapkan baju utk kenduri pada 15hb Mei depan. Kenduri pihak lelaki pula iaitu rumah adik iparku merangkap umah mertuaku. Baju ni mmg nmpk kosong jek, so aku dah survey2 kt Jalan TAR, kat kedai manik berdekatan kedai Kasut Princess tu kan, so dptla manik yg sudah dijahit siap dgn alas kain kasa ni. Tinggal nak jahit tangan jek ujung lengan baju tu…

Dah siap satu lengan

Pihak umah lelaki bertemakan Tema Jawa, so kami semua anak beranak memakai baju bertemakan ala2 jawa…yg ni aku siapkan lengan baju utk anakku dulu, ibu dia kemudianlah..Aku beli jugak batu bling2 yg boleh iron kat baju tu…beli sikit jekla, pandai2la adjust kat baju hehehhehe…

Dah siap taraaa

Aku nak jugak blaja jahit manik kt baju, tp anak2 kecik lg, tggu dh besar baru nak gi blaja..nak anta org jahitkan tp mahal hiks hiks..

ajumohit

Hi sayalah tuan blog!!

View all posts by ajumohit →

10 thoughts on “Aktiviti menjahit pula

  1. kak mieja: Hehehhe senang je kak mieja, malula saya hehehhe

    Wani : wahhh hebatla wani, perempuan dan jahitan mmg tidak dpt dipisahkan

  2. umialya: jgn salah paham tau, baju tu tempah kt tailor, saya just jahit manik kt lengan tu jek hehehhe

    shidee: TQ

    umie: jahit manik tu jek umi, bukan baju hehehhe

  3. opsss..aju..erm..manik tu aju beli dah siap jahit kn…jadi aju cuma tampal jer kt lengan ye…brp harga manik aju beli tu…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: