Sedih bila org kata dia gemuk!!!!

 Najiha baju hijau

Berat Najwa skrg ni 20kg, Najiha 22.5kg, Adam 9.8kg…Umur Najiha baru 4 tahun dah 22.5kg??? sedangkan Najwa dah 6 tahun baru 20kg…aku perasan perubahan berat badan Najiha ni masa dia menginjak ke umur 3 tahun. Selera mknnya bertambah2, klu mkn nasi smpi 3 kali tambah, bukan rekaan tp kenyataan…Takkan aku nk sekat pulak selera Najiha??? Aku memang haramkan anak2ku mkn jajan or cekedis or keropok yg byk perisa mknan yg tak berkhasiat tu, alasan ku pd anak2???? Nanti LEMAH MINDA….Alhamdulillah diorg boleh terima…

 Go Najiha Go!! Selalu lumba ngn Najwa mesti Najiha kalah

Setiap kali org jumpe Najiha org akan kata semangatnya badan dia ni, aku boleh accept lagi, tp bile org kata Najiha gemukla, aku rasa sedih dan kesian kt Najiha…salah aku ke ekk??? Paling kesian skalik Najiha ni cepat penat, jalan jauh penat, suruh lari asik kalah jek..lumba ngn Najwa la..Semoga anak2 ibu sentiasa sihat dan pjg umurnya..kalau beli baju kene beli sama size ngan Najwa, tang perut and peha tu yg ketat tu, aku byk belikan diorg ni gown..senang nk pakai kan…

Najiha Najwa dan sepupu2

Tapi neneknya kata elokla gemuk sebab org geram kt budak yg chubby2 ni, kalau kurus sapa nk geram ye tak??? betul gak kata mak mertua aku ni, tp bila pikir2 balik, ke nenek najiha ni nak sedapkan hati aku jek??? hehehhe…

Najiha tomeyyy!!!

Takpela Najiha, yg penting kamu sihat kan…rasanya kamu ni ikut baka abah ni hehehhe…Nnti kalau kamu dh sekolah mesti kamu kurus kan…Nanti ibu anta kamu gi slimming world ataupun mntk abah belikan Premium Beautiful, boleh ibu tumpang sekaki hehehehhehhehehe…….

BACA  Hadiah Sempena Hari Guru 2013

Offer Premium Beautiful ok ke????

13 thoughts on “Sedih bila org kata dia gemuk!!!!”

  1. ♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥

    adei kita pun dalam usaha nak kuruskan badan, tapi dengan cari joging kawal pemakanan je, tak de cara lain untuk kurangkan berat…cayok2

  2. Anak kakak masa belum sekolah semuanya montel, gebu dan putih melepak macam cina. Bila start sekolah mula hilang segala lemak dan tingginya saja yg jelas. Tak perlu takut kalau anak kita aktif. Ikut mata kakak Jiha pun taklah gemuk mana. Tapi kakak suka pulak tengok dia….

  3. a'ah, setuju ngn kakzakie…kalau aktif xpe…jgn makan tido mkn tido dah la…
    adam aanie pun mkn byk gak…tu br setahun….adeih…

  4. anak fieda yg no 2 tu pu gemuk gak..abg nya kurus..dia pun sibuk ckp nk kurus sbb semua org dok ckp dia gemuk…tp kalau gemuk tp aktif xper aju…jgn risau…

    premium beautiful mmg ok dgrnya..kwn2 semua ckp ok…

  5. takdelah nampak gemuk..ok je rasanya. Anak2 saya semua kecik nonet..huhu.

    Premium Beautiful tu, tak ingat ada baca kat blog mana ekk…tak ok sebenarnya…

  6. budak tengah selera nak mkan biarkan je..nanti dah sekolah ..penat selera pun ilang, time tu nanti badan die susut…kite lak risau.Tak de hal badan die cam tu..janji sehat. mommy suke….comeyyyyyy

  7. anje: samala anje, tgh kawal nafsu mkn gak ni

    Kakzakie: lega saya akak ckp mcm tu hehe

    Aanie: baby boy lagi kuat mkn ye

    Fieda: owh lebey kurangla anak2 kita ni

    eb Azrin : heheh TQ

    Huda: tq huda

    Yus: hmmm dahla harga dia mahal kan

    mommy: Tq mommy

    Hani: hehehe janji sihat kan kak…

  8. wan nurul hezrina

    eeei mana ada gemokz…cumil aper..pepandaijer..biasalah budak esok2 g sekolah penat pikul beg jer ber kg2 turun lagi berat..asal chat udah

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: