Rindunya kt EBM!!!

Fully Breastfeed for 1 tahun 3 bulan

Sekarang ni masih lagi Breastfeed adam, topup dgn formula milk…rindu masih terasa nk tgk stok2 EBM…entry2 di sini dan kawan2 BF lain pengubat rindu ini…niat hati ada lagi nk simpan stok mcm dulu….tp ada problem skit, malu nk citer kt sini…apapun layan jek gmbr2 ini di pagi hari…
6 ketul

8 ketul
kt tepi freezer pon ade
Tragedi tertutup suis Fridge!!!

Ya Allah permudahkan usaha ibu2 seperti kami untuk menyusukan anak2 kami…semoga mereka menjadi insan berguna di dunia dan akhirat…aminn

15 thoughts on “Rindunya kt EBM!!!”

  1. aju…apapun tahniah sbb smpai 1 tahun 3 bulan…

    emy pun tgh usaha ni..alhamdulillah sekarang masih lagi diizinkan Allah tuk fully breastfeed..cuma stok kt fridge tgl lbih kurang 10 botol x 4/5oz aja..huhuhu

  2. susu ibu adalah yg terbaik..dlu time tisya pn alhamdulillah berjaya breasfeed smp umur die 2thn 6bln..rindu saat2 manis breastfeeding

  3. susu ibu mmg yg terbaik tp bila kerap ada mslh terus rasa fedup..tp kali ni rasa nk terus kan usaha smpai berjaya susu kan secara eksklusif…

  4. banyak kn sabar aju..tp progress yg mmbanggakan dah smpi setahun lbh.. semoga sye pn sampai tahap tu.. masih lagi dgn misi mengepam…

  5. kak aju, alhamdulilah..

    saye sampai sekarang still full BF kat Adani.. 1tahun 8 bulan.. memang xde susu2 formula ni… dulu adam pun full bf.. alhamdulilh susu banyak.. moge allah permudahkan sume ibu2 yg nyusukan anak2 supaye dapat susu yang banyak & berkhasiat..

  6. (Lizz) http://www.mummycute.com/

    wah memang best teringat dulu2 selalu gak boat stock susu pernah satu hr blackout kebetulan balik kg habis rosak susu sedih sangat..

  7. fully BF gak!tak penah buat stok EBM camtu lg,mcm tringin tp ank takmau..dia nk direct je..mujur ibu dia tak keje,hihi..

  8. rose --{@ ibuRafiq @}--

    takpe..nnti 2nd bb kene buat stok byk2 before masuk keje
    sy ni pon nnti kene keje kerassssss baru la tak jd cam rafiq..stok merudum. ehhehe

    tapikan, susu merudum teruk since pregnant..wuwuwuw..takpe kang dah cukup tempoh penyusuan anak ke-2 baru buat adik utk dia..eheheh

  9. ♥MAMASYAZA♥

    wahhh bestnye, alhamdullillah, berjaya menyusukan anak dgn susu ibu.
    akak ni sekejap aje…sedihh

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: