Slimming Centre : Berkesan ke??

Nak KURUS!!! (Sumber Google)

Hahaha ini tajuk feveret semua org rasanya..nk kurus tp malas nk jogging or bersenam…dgn alasan tiada masa, penat dan semput rasanya, boleh tak kalau nk kurus dgn mkn pil or minuman mengenyangkan atau masuk pusat2 slimming dgn byrn ribu riban ringgit???? Tapi hasilnya mengecewakan, tak dpt bentuk badan yg diidamkan malahan kehilangan duit berbelas2 dan berpuluh ribu…

Ini cerita dari opis mate aku…Dia berhabis RM18,000 utk menguruskan badan dia .. Tapi dia kata badannya mcm tu juga, tak langsing pon mcm yg digembar gemburkan tu…Dia kerani biasa je weh, tp hubby dia businessman le..anak baru sorang…hmmm ini semua gara2 kata2 dan janji manis Pusat2 Kurus ni lah…Dia punya treatment nauzubillah teruk, kene wrapped dgn plastik, duduk dlm bilik panas tu, uihhh seksa!!!!

Lagi satu aku perasan, kalau nk kurus ni kita nk dpt dlm jgka masa yg cepat..Kalau bersenam ni of course berkesan tp makan masa or lambat skit..Kene konsisten tp makan masa…Hmmm aku concern tang perut dan lebihan daging di dagu ni…ada spare tyre, nk buang punyalah susah…Hehehhehe

Bukan pompuan jek nk kurus ek..tp lelaki pun ye jugak..opismate lelaki aku ni, ade jugak niat nk sedut lemak costing about RM3,000 kt Thailand..niat je la lum buat pon lagi…dia dh puas berdiet tp tak menmpkkan kesan…tulah org tak sabar kan hehhee…

Uols mcmana pulak??? Masa dulu berat ideal aku 57kg, skrg 61kg, Adam dah setahun 4 bulan wehhhh…mcmana nk kurus ni haruuuuu….Tp hubby kata badan I ok dah, tp biasalah saya kan tak pernah puas hehehe

London Weight Management

3 Mggu lepas aku Tweet London Weight Management, dia call aku 2/3 pas aku tweet pasal promotion diorg…Dia panggil aku gi slimming centre diorg tp aku tak pegi2, dia kata free utk 1st trial tu..semua free siap dpt slimmming kit lagi, tp hubby aku kata mula2 mmgla free tp nnti dia akan pujuk kita sedaya – upaya utk beli produk2 atau krim2 sampingan tu…sib bek tak pegi, kang tak pasal2 habis duit kt situ…

BACA  Soalan yang suami malas nak jawab...

p/s– seperti iklan di bawah ni hehehhe (Marie France Bodyline)

14 thoughts on “Slimming Centre : Berkesan ke??”

  1. takleh percaya sgt dgn slimming centre ni,kdg2 menipu je..lebih baik bersenam dan control makan je..tu pndpt sy la.. 🙂

  2. Berat aju sama dengan akak le…hehe

    Kurus ke gemuk ke yang penting sihat..

    Rasanya elok buat senaman sediri je, untuk jaga kesihatan jantung sekali…

    Akak pun tengah cuba untuk bersenam ni, sekurang2nya 3 kali seminggu…:)

  3. hehehe..biasalah pompuan aju, mesti nk slim mlim ni..saya lagi dassyyat naik berat badan, lum kawin 45kg, pas brsalin ank pr1 55-60kg..huhuhu..ank ke2 maintain 58kg..bila la nk kurus ni.. dpt lak en hubby yg maintain,….

  4. pi slimming center pon tetap kena balik pada ketentuan asal iaitu kotrol mkn n bersenam..hehhehe..
    tapi tak taulah kalau saya kaya, maybe sy pon ke sana jugak kot..hukhuk

  5. azni: betul tu kan, better bersenam jek tp saya ni malas hehehe

    yus: akak anak 4 maintain lagik!! uish kene senam gak ni, at the same time jaga kesihatan jugak kan kak

    wani: tul tu wani, wanita dan kecntikan mmg tidak boleh dipisahkan

    iduraz: betul tu akak setuju ngn iduraz, diorg akan advice jg mkn jugak kan…

  6. huda x sure la kak..tp klu tgk artis2 tu cam erra, wardina, mcm betul je kan 🙂 tp mahal la kak..hehe.

  7. isk, sila jgn pecaya la aju slimming centre tu segala…nasib baik ko tak pegi.. ko mkn mcm biasa aje..just kurangkan portion makanan tu = kalori harian yg sepatutnya ko ambik..insyaAllah mmg bole kurus dengan sihatnya..;-)

  8. Tulah umie, sib bek aku tak pegi, dia duk kol hari2 tya bila nk dtg..syukurla kan..iskkk TQ umie

  9. Pada kalaklah makan dan senaman adalah yg paling berkesan. Kalau makan control dan rajin beriadah tak payah susah-susah buang duit mesti boleh kurus punya….

    Kurus melidi cantik ke aju? Heeee…..

  10. betul kata suami aju tu…mmg free mula2…nanti confirm dia pujuk rayu kita suruh try dia punye produk..

  11. kak zakie: hehehe takmola smpi melidi, tp ala2 erra fazira ok gak hahhahaa

    aanie: tulah aanie, sib bek tak pegi, konon2 kata promo tamat minggu ni, padahal mggu dpn kol lagi kata promo masih berjalan, tipu betul

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: