Kenapa baby pakai pempes BESAR, TAPI….

Uiksss soalan cepumas ni diutarakan oleh Najwa anak sulungku itu..Umur 6 tahun tp pemikiran mcm anak dara dah..Soalan penuh dia macam ni…

Najwa : “Ibu, kenapa budak kecik pakai pempes besar, tapi org dewasa pakai pempes kecik???
Pempes kecik tu merujuk kepada pad la..hehehhe aku sengih smpi ke telinga dengar soalan Najwa ni…Gelak2…

Pempes kecik

Ini semua abah punya pasal, Najwa ternampak aku beli stok pad KOTEX, Najwa tanya apa tu ibu?? Abah jawab, itu pempes ibu… Malunya la…Dengan budak 6 tahun ni pon nak malu, mmgla daku kan ala2 pompuan melayu terakhir kan…Malunya ngalahkan anak dara sweet 17 hehehhe…Actually daku belum sempat lagi nk explain details kat Najwa, tunggu ada masanya nanti Najwa akan paham…

Masa daku skola asrama Teknik (1) Kuantan dulu, daku ni AJK koperasi skola, merangkap AJK Stok Pad bebudak asrama ni….Hehehhe daku suke meniaga, dpt amanah ni daku jaga betul2…Tapi duit tu milik skola lah kan, daku tolong cikgu jual pad kt kawan2 je…seronok kan ingat zaman duk asrama ni…Time nak buat announcement stok pad dah sampai, daku akan gunakan “kod rahsia” hehehhe…malula nanti bebudak lelaki dengar kan…

Itulah kan, anak2 dah besar, otak semakin berkembang, banyak soalan baru dan kadang2 tak terjangkau dek pemikiran kita ni…hmmm buat ibu2 yg dah anak dara, bagilah tips kt daku ni…boleh berkongsi “kod rahsia” mungkin??? uikksss hehehhee…..Klik untuk dapatkan sample Kotex percuma…

BACA  Buka Akaun Tabung Haji untuk anak2

21 thoughts on “Kenapa baby pakai pempes BESAR, TAPI….”

  1. ok tu najwa kak, tp husna lagi advance. dia tgk iklan kat tv je dh bole ingat. once dia tengok je gambo librease ke, kotex ke apa2 la kat kedai dia akan cakap gini “eee…pampers ummi, tu pampers ummi..” serius kak, huda x penah ajar gitu, tp dia boleh lak ingat iklan kat tv. malu seh bile dia cakap kuat2 kat mall 🙂

  2. hihihi..kelakar la najwa…sama la ngn irfan, dia tanya cm najawa gak… siap ckp sian abah nk kena beli pampers utk ummi n bby..hu3…

  3. anak kazen ai plak suker cakap, kalu tak tahan nak kencing.. naper tak pakai je pampers yong tu.. hahahaha

  4. ♥MAMASYAZA♥

    sama gak macam siratu, kalo akak pegi beli pad aje, dia mesti kelam kabut nak tanya, cam mana mama nak pakai pampers kecik tu, tunjuk sat kat kakak…hehehehe

  5. oklah tu aju, anak pompuan yg bertanya, kalau anak lelaki macam anak akak..

    Dia pun bertanya tau! Ibu nak buat apa beli pampers kecik tu, ibu kuar darah haid ya?….

    Soalan tak mengagak tau, sbb dia dah belajar bab2 ni di sekolah agama. Aqil anak akak yg sulung umur 9 tahun tu yg bertanya…terkedu gak nak menjawab..huhu

  6. hahahahaha alamak takde tips le..sbb sarah kecik lagi..tapi emy ada adik perempuan dua org yang jarak umur jauh gak la..kra smpat la bg hints kt depa masa depa darjah…

    depa dua pelik tgk emy kerap senggugut..so depa tanya ..barula explain cakap perempuan ni bla blablabla…pastu bila sorang yang kena masa tu umur 12 tahun.. first time kena kan dia… terus dia paham..then lagi sorang adik emy form 1 baru2 ni baru first datang period..dia dh ok sbb ada kakak2 yang dh ada pengalaman….

  7. apa kod rahsia tuu??? hehe….sy dulu pun pengawas koperasi…segan gila bila ada yg dtg nak beli pad…huhu….

  8. awak..
    mmglah budak2 skrg berani bertanya.kita dulu kalau ada soklan muskil..diam je.

    skrg anak dara saya kalau tgk kita tak solat mesti akan cakap 'umie ada darah lagi ker?'huhu

  9. bebudak skrg mmg bijak..kte sbg parent kne pandai manipulate ckt…bkn tujuan utk berbohong, tp bl da tba ms yg sesuai baru bgtau yg sebenarnya…

  10. betul tu, budak2 skang mmg bijak berckp sampai kadang2 kita lak yg tak terjwb ngan soalan2 dia tu….

  11. tibe2 teringat soalan tu..mase anak kak ain yg sulung kecik lagi tanya soalan sebijik mcm tu…

    tapi sekarang dia pun dah gune pempes kecik tu jugak…dah besarkannn…

  12. haha.. kan, tak terjangkau soalan dieorang…

    c adam saye yg umo 3 tahun lebih ni kdg2 die ternampak.. die ckp, pe tu mama, pempers heee… adoiii..

    saye pun xde tips nak bg jawapan utk dieorg akan datang..huhuhu

    Bijak2 kamu najwa..

  13. sya yg anak boy ni pun payah nak terangkan kat dia…adehhhh

    jln kat jusco ke bhagin pad ni mesti dia jerit…”eee tu pampes mama”

    chettt! uat malu jek…huhuuu

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: