Bunga Ros Di Tamanku ^_^

17/9/2011 ( 2 minggu lepas)

 17/9/2011

17/9/2011

Tamanlah sangat hihihiihih..

taman minilah konon2 hahhaha
Ingat lagi tak entry daku and family ke
Putrajaya Floria 2011 pada 17/8/2011 kan?
Daku ada beli pokok bunga ros waktu tu..
Tangan daku ni panas, tanam serai hari tu pon mati..
Ni saje nk uji tahap kelasakan pokok ros ni hihihi…

24/9/2011 (minggu lepas)

Setelah lebih sebulan hidup bersamaku, 
rupa2nya tanpa segan silu dia mengeluarkan putik barunya..
Putik ke nama dia? yang penting bunga la kan hahaha..
Tak sangka, Alhamdulillah panjang umur ko bunga ros…
Berkat bersiramkan air basuhan beras setiap hujung mggu,
kene air hujan dan siramanku sebelum dan selepas pulang kerja..
Alhamdulillah, ku sampaikan berita gembira ini pada mak di kampung,
mak pon tumpang gembira,

 29/9/2011 (semalam)

29/9/2011

Hajat hati nk bertukar2 pokok ros dengan yang mak tanam di kampung tu..
hahahha…….baru je kuar bunga dah excited lelebih..
Puas hati ni tgk dia subur mcm tu…
Semoga ia akan lebih subur dan mengeluarkan 
lebih banyak daun dan bunga!!!!

P/S : ini pakai kamera HP jek, sebab ada rakan blogger 
yang bertanyakan sebelum ini hihihi..

BACA  Perempuan mana tak suka bunga? Ke Nurseri Sungai Buloh

14 thoughts on “Bunga Ros Di Tamanku ^_^”

  1. camera hp pun clear jugak =)

    izan pun tgn panas,semua mati pokok hehe..kaktus je yg hidup sbb kaktus kan lasak.

    nnt aju letak bila dah kembang k. dalam hati ada ros dah ni hehe

  2. kita pun suka sangat dengan bunga ros… dulu banyak tanam, tapi tak terjaga, akhirnya semua merajuk & mati…. ros manja tau, minta dibelai selalu….

  3. LiLy @ MumMyQiStInA

    sgt cantik.bestlah rumah atas tanah ni..blh bercucuk tanam mcm ni..sejuk mata memandang..Mak lily pu selalu gak siram bunga2an dia dgn air basuhan beras..subur jer jdnye bunga2 tu.. ^_^

  4. tajin uols bercucuk tanam bunga…

    umah iols sekarang dah tak de pokok bunga
    sebab iols pun lebih kurang uols gak
    tangan panas gitu lah
    habis mati pokok…

  5. bunga ros tanam sendiri. nasib baik dia nak hidup kan? hehehe… kalau ayah saya sure dia cakap malas. alasan la tgn panas la apa la. hehehe…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: