Ikhtiar Perawatan Resdung/ Sinus

Β Surah Al-Anbiyaa’..Ayat 83
Kita perlu berusaha utk sesuatu,
disusuli doa dan tawakal..
Apa yang ingin dikongsi di sini harap2 mendapat
maklum balas rakan2..
Terima kasih atas feedback utk entry
Maklum balas daku hargai,
sedikit sebanyak dapat menjawab pelbagai persoalan
yang tidak terungkai sebelum ini..
Suamiku suka entry sebegini yang memberi info
disamping berkongsi tips2 berguna Insya Allah..
Ok selepas mendapat 7 air kolah dari 7 Masjid berbeza ini,
Tapi ada jugak Masjid yang tidak berkolah,
just amik dari paip yang bertangki tu je…
Suamiku mencampur ke tujuh2 air botol ke dalam satu bekas,
Selepas menunaikan solat fardhu,
ambil bekas berisi air tersebut then biarkan terdedah (tanpa ditutup)..
Baca Al Fatihah, Ayat Kursi dan Ayat Al Anbiya’ ayat 83..
Berdoa moga usaha ini dimakbulkan Allah…
Air tersebut dimasukkan ke dalam hidung sedikit demi sedikit..
kemudian hembus, then basuh muka…
Janganlah dihabiskan kesemuanya hihihi….
Boleh dibuat hari2 selepas mandi or di waktu lapang…
Niat kerana Allah, amiinnn
Itu sahaja, selamat mencuba!!! πŸ™‚
BACA  Salam ulangtahun ke 38 buat suamiku

23 thoughts on “Ikhtiar Perawatan Resdung/ Sinus”

  1. aju..good info sharing… actually kalau kite2x nie realized la kan..salah 1 perkara sunat masa amik wudhu' kan kena masukkan air dlm hidung… actually kalau kite amalkan tu pun boleh melindungi kite dari terkena sakit2x berkaitan sinus…wallahualam..;-)

  2. moga usaha ini membuahkan hasil kan kak..insyaAllah, setiap penyakit tu akan ada penawarnya, kita kena cari dan ikhtiar πŸ™‚

  3. tertinggal beberapa entri aju sebelum ni. Nasib dapat catch-up.

    Sampai ke 7 buah masjid, mencari air kolah.

    Apa pun ni satu usaha dan ikhtiar juga kan aju..

    Moga mendatangkan hasil, dan suami aju segera sembuh dari resdungnya..

  4. info yang menarik, masukkan air macam tu x sakit saya dulu air garam kasar tue sedut sampai rasa ke otak, pedih jangan cakap la..tp alhamdulillah now no more resdung…

  5. btul kata kak fieza tu,selalu dgr mcm tu…apa2 pun itu semua kuasa Allah..

    thanks aju share info ni,tak salah kita mencari ikhtiar..nnt update perkembangan tau =)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: